TPS:n Juhani Jasu viihtyy roolissaan – ja on siinä hyvä!

14.12.2020
TPS:n Juhani Jasu viihtyy roolissaan – ja on siinä hyvä!

Juhani Jasu on voittanut TPS:n pelaajista eniten kaksinkamppailuja. (Kuva: Teemu Saarinen)

TPS:n kauden ensimmäinen kolmannes on mennyt varsin mallikkaasti. Joukkue on sarjassa sijalla viisi ja etenkin viime aikoina peli on kulkenut erinomaisesti. Yksi joukkueen tämän kauden uusista kasvoista, Juhani Jasu, on vastannut vahvasti siihen rooliin, joka hänelle oli ajateltu.

Jasu on ehdottomasti yksi TPS:n tukipilareista.

- Kausi on mennyt kivasti itseltäni. Olemme viihtyneet perheen kanssa Turussa hyvin. Tuntuu, että olen myös sopeutunut hyvin joukkueeseen. Sitä on helpottanut esimerkiksi se, että fysiikkatreenaus oli tuttua jo aiemmilta vuosilta, koska fysiikkavalmentaja Risto Rosendahlin kanssa olin tehnyt aiemminkin töitä, Jasu kertoi.

- Tuloksellisesti olemme pelanneet ihan ok, myös sarjasijoitus tyydyttää. Peli on oikeastaan parantunut viimeiset kymmenen peliä, oikeaan suuntaan olemme menneet.

Viime kausi oli TPS:n vinkkelistä raskas. Menestys ei ollut hyvä ja kritiikkiä tuli monesta suunnasta. Jasun mielestä kurssi on nyt kääntynyt.

- En ollut mukana viime kaudella, mutta monesta asiasta aisti, miten vaikea viime kausi oli. Treenipeleissä – ja ehkä ensimmäisissä sarjapeleissä – huomasi, että jos vastustaja teki alussa, alkoi sellainen tunne esimerkiksi katsojissa tulla, että "voi ei, joko tämä taas jatkuu".

- Nyt ollaan parannettu peliä tosi paljon, alkaa tuntua siltä, että viime kauden haamut ovat poistumassa. Jokaisessa pelissä olemme taistelleet voitosta, vähän voitto- ja pisteputkeakin on ollut. Olemme menneet hyvään suuntaan.

Jasua ei hankittu TPS:n riveihin pisterohmuksi. Hänet hankittiin luotettavaksi työmieheksi, joka auttaa ketjukavereita pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Taannoin viime aikoina samassa ketjussa huipputehoja tehnyt Markus Nurmi kertoi Suplan Liiga-podcastissa, että nimenomaan Jasu antaa nuorille vapauksia hyökätä, kun tietää, että varmistus on olemassa.

- Pelaan omilla vahvuuksilla. On sen verran pelejä ja ikää, että on aika selkeää, missä itse olen hyvä. Ihan hyvin olen roolissani onnistunut, paljon on tullut luottoa ja peliaikaa.

- Varmaan tuo Nurmen arvio pitää paikkaansa. Vasta viimeiset pelit olen pelannut Nurmen ja (Lauri) Pajuniemen kanssa, alkukaudesta Kestnerin kanssa. He ovat kaikki tosi taitavia hyökkäyspään pelaajia ja taitureita. Työnjako on aika selvä – itse enemmän varmistan ja se antaa heille vapauksia.

Jasun vahvuudet näkyvät myös tilastoissa. Wisehockey -datassa Jasu on parissakin joukkueen sisällä erittäin arvostetussa kategoriassa seuransa ykkönen. Jasu on vienyt TPS:n pelaajista eniten kaksinkamppailuja, 258 kertaa hän on vääntönsä voittanut. Jasu on kirjannut myös eniten luistelumetrejä kauden aikana TPS:n miehistöstä, yli 77 kilometriä.

- Oho, jotenkin yllättävää. En oikeastaan edes tiennyt, että tuollaista kaksinkamppailutilastoa pidetään. Tietysti tuo on yksi tehtävistä… Sitä kuitenkin yrittää tuoda esimerkkiä niin peleissä kuin treeneissäkin. Olen kuitenkin kokenut pelaaja nuoressa joukkueessa, Jasu kertoi.

- Luistelumäärä on ehkä sellainen tilasto, jossa voisin ajatella olevani korkealla. Olen saanut paljon pelata, tulee luisteltua. Se kuuluu asiaan.

Ja se kertoo myös juuri siitä roolista ja asemasta, jonka Jasu on TPS:n riveissä ensimmäisen kolmanneksen aikana saavuttanut.


---
Julkaisija: Salttu Forsström