HPK:n Tikka myöntää: "Se on isoin juttu tällä hetkellä"

10.12.2020
HPK:n Tikka myöntää: "Se on isoin juttu tällä hetkellä"

Tommi Tikka on iskenyt tällä kaudella kaksi maalia. (Kuva: Pekka Rautiainen)

Kuudetta kauttaan Liigaa pelaava Tommi Tikka, 25, allekirjoitti marraskuun lopulla vuoden mittaisen jatkon HPK:n kanssa.

Seuran urheilujohtaja Mika Toivola luonnehti sopimuksen julkistamisen yhteydessä Tikkaa keskikaistan voimahahmoksi.

- Hyvillä fiiliksillä olen sopimuksen pidentämisestä, totta kai. Olen viihtynyt tällä hyvin ja tykkään siitä, miten HPK:ssa tehdään asioita. Uskon, että tämä on paikka, jossa voin vielä kehittyä, Tikka toteaa.

Vaikka pinnoja on kertynyt tällä kaudella vasta viisi, niin Tikalle on oma merkittävä roolinsa HPK:n hyökkäyspelaamisessa. Wisehockeyn tilastot kertovat, että Tikka on joukkueensa ykkönen maskien tekemisessä yhdessä Henri Kannisen kanssa. Marraskuu oli tosin Tikalle rikkonainen vammojen vuoksi.

- Pientä loukkaantumista tässä on ollut ja sen vuoksi on joutunut menemään vähän peli kerrallaan. Mutta ei mitään isompaa ja nyt on ollut aikaa laittaa itseään kuntoon, Tikka huomauttaa.

HPK:lle viime kuukausi oli synkkä, sillä kahdeksan ottelua eivät tuoneet yhtään kolmen pisteen voittoa. Jokunen pinna kuitenkin tuli, sillä peräti viisi ottelua meni jatkoajalle. Niistä hämeenlinnalaiset voittivat yhden.

- Ei pelkillä tasureilla pitkälle pääse. Kyllä niitä kolmen pisteen voittoja pitää tulla, Tikka alleviivaa.

Siinä mielessä muutaman viikon tauko tuli hämeenlinnalaisille hyvään saumaan.

- Nyt on aikaa hioa kuvioita ja pistää peliä kuntoon. Meidän on oltava paremmassa iskussa, kun pelit taas jatkuvat. Se on isoin juttu tällä hetkellä, Tikka painottaa.


---
Julkaisija: Jukka Malm