Kohti MM-kisoja – Tässä ovat Nuorten Leijonien kisaehdokkaat

4.12.2020
Kohti MM-kisoja – Tässä ovat Nuorten Leijonien kisaehdokkaat

MM-ehdokkaiden listalta löytyvät Samuel Helenius (vas.), Roby Järventie, Joel Blomqvist, Mikko Kokkonen, Juuso Pärssinen ja Ville Heinola.

Nuorten MM-kisat pelataan vuodenvaihteessa Kanadan Edmontonissa. Suomen valmennusjohto on nimennyt 31 pelaajan ehdokasryhmän, joista lopullinen kisajoukkue valitaan. Mukana on iso joukko Liigassa syyskaudella vakuuttaneita pelaajia.

–Koronatilanteesta johtuen olemme tässä vaiheessa koonneet ehdokasryhmän, johon kuuluu viisi maalivahtia, kymmenen puolustajaa ja 16 hyökkääjää. Lopullinen joukkue kootaan 12. joulukuuta, kun tiedämme varmasti ketkä pelaajat ovat käytettävissä viimeisten koronatestien jälkeen, Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen kertoo.

– Joukkueessa on monipuolisesti erilaisia taitoja. Olemme myös halunneet korostaa, että olemme sitoutunut ja yhtenäinen joukkue - pelaajat ja johtoryhmä ovat halukkaita tekemään ilmaiset asiat hyvin menestymisen eteen.

Lopullisen joukkueen koko on kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää.

– Osa pelaajista joutuu näin ollen jäämään Suomeen. Haluan kiittää seuroja ja ennen kaikkea valmentajia heidän tuestaan maajoukkueelle ja sille, että he mahdollistavat ja tukevat pelaajien karanteeniajan harjoittelua. Tulemme siis ensi viikon harjoittelemaan pienryhmissä ja tällä pienennämme riskiä sairastua, Pennanen kertoo.

Nuorten Leijonien MM-kisoja edeltävä karanteeni alkaa jo itsenäisyyspäivänä. Kuuden päivän karanteenin ja kolmen koronatestin jälkeen joukkue kokoontuu lauantaina 12.12. Helsinkiin. Matka kisapaikalle Edmontoniin jatkuu päivää myöhemmin.

– Paikan päällä edessä on vielä neljän vuorokauden karanteeni hotellihuoneissa. Tämän ja päivittäisten koronatestausten jälkeen joukkue pääsee vihdoin harjoittelemaan 18. joulukuuta, joukkueen GM Kimmo Oikarinen kertoo.

Ennen MM-kisojen alkua Nuoret Leijonat pelaa kaksi harjoitusottelua. 21. joulukuuta vastassa on Tshekki ja 23. joulukuuta joukkue kohtaa USA:n. MM-kisojen avausottelussa joulu- ja tapaninpäivän välisenä yönä Suomi kohtaa Saksan.

Nuorten Leijonien MM-ehdokkaat

Maalivahdit
Joel Blomqvist, Kärpät/Hermes
Juho Markkanen, SaiPa/Ketterä
Kari Piiroinen, Tappara/TUTO Hockey
Eetu Randelin, Jukurit
Roope Taponen, HIFK/K-Espoo

Puolustajat
Santeri Hatakka, Ilves
Ville Heinola, Lukko
Mikko Kokkonen, Jukurit
Rami Määttä, Ässät
Topi Niemelä, Kärpät
Valtteri Pulli, TPS
Kasper Puutio, Kärpät
Ruben Rafkin, TPS
Matias Rajaniemi, Pelicans
Eemil Viro, TPS

Hyökkääjät
Leevi Aaltonen, KalPa
Samuel Helenius, JYP
Roni Hirvonen, Ässät
Roby Järventie, Ilves
Benjamin Korhonen, KalPa
Brad Lambert, JYP
Anton Lundell, HIFK
Matias Mäntykivi, SaiPa
Henri Nikkanen, Jukurit
Mikko Petman, Lukko
Petteri Puhakka, Tappara/TUTO Hockey
Mikael Pyyhtiä, TPS
Juuso Pärssinen, TPS
Aku Räty, Kärpät
Kasper Simontaival, Tappara/TUTO Hockey
Samuel Valkeejärvi, JYP


---
Julkaisija: Antti Seppänen