Tappara hakee voittoputkelleen jatkoa Vaasassa - Lukko isännöi HIFK:ta

1.12.2020
Tappara hakee voittoputkelleen jatkoa Vaasassa  - Lukko isännöi HIFK:ta

Tappara lähtee hakemaan voittoputkelleen jatkoa Vaasassa. (Kuva: Saana Hakala)

Tiistain Liiga-kierroksella pelataan kaksi ottelua. Tappara yrittää venyttää voittoputkeaan jo kuuden ottelun mittaiseksi. Lukko lähtee puolestaan katkaisemaan HIFK:n yli kuukauden mittaista pisteputkea.

Sport - Tappara

>> Liput

>> Kokoonpanot

Tappara matkaa Vaasaan Sportin vieraaksi tiistaina. Tamperelaiset lähtevät venyttämään voittoputkeaan jo kuuden ottelun mittaiseksi. Heikosti marraskuun aloittanut Tappara ei ole kokenut tappiota sitten Pelicans-kohtaamisen 14.11. Voittoputken kolme voittoa ovat tulleet varsinaisen peliajan jälkeen. Joukkue on kunnostautunut maalinteossa iskien viidessä edellisessä ottelussa peräti 20 täysosumaa. Kultakypärää Tapparan puolelta kantaa Jiri Smejkal.

Sport katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa viime viikolla, kun se voitti JYPin kotikentällä. Viikonloppuna kaatui myös sarjataulukon kolmantena majaileva Pelicans. Vaasalaisryhmän ongelmana on viime aikoina ollut maalinteko. Sport epäonnistui tekemään yli kaksi maalia ottelussa kuusi kertaa tappioputkessaan jääden nollille kaksi kertaa. Joukkueen kultakypärää kantaa Sebastian Stålberg.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti kuluvalla kaudella. Tappara on vetänyt pidemmän korren molemmissa kamppailuissa. Ensimmäisen kohtaamisen tamperelaiset veivät 10 lukemin. Marraskuussa pelattu 11 täysosuman trilleri päättyi Tapparan 65 voittoon.

Lukko - HIFK

>> Liput

>> Kokoonpanot

Raumalla pelataan tiistai-iltana huippukamppailu, kun sarjataulukon toinen, Lukko kohtaa neljäntenä majailevan HIFK:n. Loistavasti alkukauden aloittanut kotijoukkue nousisi voitolla Ilveksen kanssa tasapisteisiin Liigan piikkipaikalle. Joukkueet kohtasivat aiemmin sykysllä. Tällöin Lukko haki täyden pistepotin Helsingistä 32 lukemin.

HIFK koki ison kolauksen maanantaina, kun joukkueen toiseksi parhaan pistemiehen Emil Bemströmin lainasopimus päättyi. Vierasjoukkue liitää kuitenkin hyvässä vireessä. Punapaidat ei menettänyt koko pistepottia kertaakaan marraskuussa. Edellisen tappion varsinaisella peliajalla HIFK koki 30.10 HPK:n vieraana. Voitolla helsinkiläiset nousisivat kolmanneksi.

Molemmat joukkueet ovat kunnostautuneet erikoistilannepelaamiseen. Lukon alivoima on liigan parasta, HIFK:n puolestaan viidenneksi tehokkainta. Ylivoimassa vierasjoukkue vie puolestaan pidemmän korren. Lukko ei ole kokenut tappiota helsinkiläisille lähes kahteen vuoteen. HIFK:n edellinen voitto raumalaisista tuli maaliskuussa 2019.

Joukkueiden kultakypäriä kantavat Anton Lundell sekä Eetu Koivistoinen.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth