Sport katkaisi Tapparan voittoputken - Lukko nollasi HIFK:n Raumalla

1.12.2020
Sport katkaisi Tapparan voittoputken - Lukko nollasi HIFK:n Raumalla

Sport katkaisi Tapparan voittoputken tiistaina. (Kuva: Samppa Toivonen)

Tiistai-illan Liiga-kierroksella kotijoukkueet pääsivät juhlimaan. Sport katkaisi Tapparan voittoputken. Myös HIFK:n yli kuukauden mittainen pisteputki tuli päätökseen Raumalla.

Sport - Tappara 4–2 (2–0, 0–0, 2–2)

>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Sport nappasi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa tiistaina, kun Vaasassa kaatui Tappara. Tamperelaisten oma voittoputki katkesi samalla. Kotijoukkue karkasi kahden maalin karkumatkalle ensimmäisessä erässä Jesse Paukun sekä Janne Keräsen osumilla. Tappara-vahti Dominik Hrachovina torjui avauserässä vain kerran.

Maalittoman toisen erän jälkeen kotijoukkue iski illan kolmantensa ylivoimalla. Maalista vastasi Michael Keränen. Tappara kavensi lukemia kolmannen erän lopulla kahteenkin otteeseen, mutta ei saanut kunnollista kiriä aikaiseksi. Viimeisessä erässä kotijoukkueen viimeisenä lukkona toiminut Niko Hovinen torjui yhteensä 20 kertaa taaten Sportille voiton.

Voitolla kotijoukkue nousi vain kahden pisteen päähän kymmenentenä majailevasta Ässistä. Vaasalaisilla on kuitenkin kolme ottelua vähemmän pelattuna patapaitoihin verrattuna

Lukko - HIFK 4–0 (0–0, 1–0, 3–0)

>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Lukko nollasi HIFK:n hyökkäyksen Raumalla. Kotijoukkue nousi samalla sarjataulukon kärkeen tehtyjen maalien turvin. Ottelun ykkösnimi oli hattutempun iskenyt Jonne Tammela. Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Kotijoukkue siirtyi johtoon aivan toisen erän alussa Tammelan iskiessä alivoimalla. Helsinkiläiset lähettivät 12 laukausta kohti maalivahti Lassi Lehtistä toisessa erässä, mutta 21-vuotias torjui niistä jokaisen.

Kolmannessa erässä tulvaportit aukesivat. Lukko iski reiluun minuuttiin kaksi osumaa vieden kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle. Tammela kruunasi iltansa 15 sekuntia ennen loppua viimeistellessään hattutemppunsa tyhjään maaliin.

Samalla Lukko katkaisi HIFK:n yli kuukauden mittaisen pisteputken. Rauma osoittautui jälleen vaikeaksi paikaksi vierasjoukkueelle. Helsinkiläiset eivät ole onnistuneet voittamaan Lukkoa lähes kahteen vuoteen.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth