JYPin Joni Jurmolle yhden ottelun pelikielto

30.11.2020

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi JYPin Joni Jurmolle yhden ottelun pelikiellon viime perjantain JYP–TPS-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelu: JYP–TPS
Peliaika: 54.51
Pelipäivä: 27.11.2020

1. Selostus asiasta

JYP–TPS-ottelun ajassa 54.51 pelikatkolla sattuneessa kiistatilanteessa Joni Jurmo puskee päällään vastustajan pelaajaa päähän. Ottelun tuomaristo tuomitsi tilanteesta Jurmolle 5 minuutin rangaistuksen ja pelirangaistuksen päällä iskemisestä (sääntö 142).

Tilanne ei ole tallentunut TV-yhtiön virallisiin kameroihin, joten tilanne tulee automaattisesti ilman tilannehuoneen päätöstä kurinpitokäsittelyyn Liigan kurinpitosääntöjen 29 f §:n mukaisesti.

Kurinpitodelegaatio on kuullut Jurmoa tilanteesta.

Tilanne näkyy Wisehockeyn videotallenteelta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Jääkiekon säännön 142 mukaan päällä iskeminen on teko, jossa pelaaja käyttää päätään – kypärällään tai ilman – vastustajan iskemiseen. Säännön i-kohdan mukaan sekä päällä puskemisen yrityksestä että osuneesta päällä iskemisestä tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Wisehockeyn videotallenteelta tehdyn havainnon perusteella Jurmo tekee puskuliikkeen, jonka seurauksena Jurmon ja TPS:n Nurmen kypärät osuvat toisiinsa. Isku ei ole kovalla voimalla suoritettu. Tilanteesta tulee tuomita Jurmolle ottelurangaistus säännön 142 perusteella. Delegaatio toteaa, ettei kypärien yhteen osuminen johdu Jurmon lausumassaan esittämästä horjahduksesta. Kurinpitodelegaatio pitää Jurmon puskua, jonka seurauksena vastustaja ei loukkaannu, yhden ottelun pelikiellon arvoisena tekona.

3. Ratkaisu

Joni Jurmolle määrärään yhden ottelun pelikielto. Jurmo on pelikiellossa JYPin seuraavassa ottelussa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 29. marraskuuta 2020

Liigan Kurinpitodelegaatio

Sampo Liusjärvi
Kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Antti Seppänen