Lukas Dostal jättää Ilveksen

25.11.2020
Lukas Dostal jättää Ilveksen

Lukas Dostal oli Liigan alkukauden paras maalivahti. (Kuva: Aarno Vuorinen)

NHL-seura Anaheim Ducks on kutsunut maalivahti Lukas Dostalin takaisin vahvuuteensa. Näin tshekkivahtia ei tulla enää näkemään Ilveksen maalilla.

Ducks varasi Dostalin vuonna 2018 kolmannella varauskierroksella ja Ilvekseen Dostal siirtyi helmikuussa 2019. Kauden jälkeen Dostal teki Ducksin kanssa kolmevuotisen tulokassopimuksen, mutta palasi harjoitusleirin jälkeen takaisin Ilvekseen.

Dostal on ollut kaikilla mittareilla Liigan parhaimpia maalivahteja. Viime kaudella hänen voittoprosenttinsa 73,17 oli Liigan paras, päästettyjen maalien keskiarvo 1,78 oli toiseksi paras ja torjuntaprosentti 92,76 kolmanneksi paras. Hän torjui viime kaudella Ilveksen voittoon 27 ottelussa ollen maalivahtien voittotilaston ykkönen ja hänet valittiin kauden päätteeksi myös Liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Tällä kaudella Dostal jatkoi mihin viime kaudella jäi ja hänet valittiin myös Liigan lokakuun parhaaksi pelaajaksi. Hän dominoi maalivahtien tilastoja, sillä hän on ykkösenä sekä voitoissa, torjuntaprosentissa (94,14), päästettyjen maalien keskiarvossa (1,64) sekä voittoprosentissa (90,91).

– Haluamme kiittää Lukas Dostalia kaikesta Ilveksen eteen tehdystä työstä. Hän on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen koko Ilves-perheeseen persoonallaan, ammattimaisuudellaan ja pelisuorituksillaan. Tämä on ollut kokonaisuudessaan aivan mahtava yhteistyön voitto, jossa molemmat osapuolet ovat saaneet valtavasti toisiltaan, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran sivuilla.

– Mikäli Lukas tarvitsee vielä Ilveksen apua matkallaan kohti NHL-pelejä, tulemme sen hänelle jatkossakin antamaan, mutta tässä vaiheessa haluamme toivottaa hänelle onnea seuraaviin haasteisiin Pohjois-Amerikkaan, Koskela jatkaa.


---
Julkaisija: Salttu Forsström