KalPa teki kolme tärkeää jatkosopimusta

23.11.2020
KalPa teki kolme tärkeää jatkosopimusta

Aleksi Klemetti nähdään myös jatkossa KalPassa. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPan ensi kauden rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa ja kuopiolaisseura on tehnyt jatkosopimukset Aleksi Klemetin, Tuomas Vartiaisen ja Joona Riekkisen kanssa.

Klemetin ja Vartiaisen sopimukset ovat kaksivuotisia ja Riekkisen sopimus on yksivuotinen.

- Koronan takia joukkueen rakentamisessa edetään poikkeukselliseen tahtiin. Nämä ovat meidän ensimmäiset kiinnitykset tulevaan kauteen ja nämä olivat pelaajia, jotka halusimme ehdottomasti pitää, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo seuran sivuilla.

Tuhoisaa jälkeä KalPan junioreissa tehnyt 21-vuotias Klemetti murtautui KalPan Liiga-joukkueen pelaavaan kokoonpanoon jo kaudella 2018-2019, tehden ensimmäisellä Liiga-kaudellaan 17 (6+11) pistettä. Todellinen läpimurto antoi odottaa itseään viime kaudelle asti, jolloin Kuhmon Kiva HT:n kasvatti iski 59 ottelussa pisteet 13+18=31. Tällä kaudella Klemetti on kuulunut keltapaitojen ehdottomaan parhaimmistoon, sillä hän mättänyt pelaamassaan 14 Liiga-ottelussa jo pisteet 5+4=9.

171-senttinen ja 72-kiloinen Klemetti omaa painavan ja nopean rannelaukauksen, jolla hän on yllättänyt maalivahteja Liiga-tasolla jo useampaan kertaan. Klemetin vahvuuksiin lukeutuu myös hyvä luistelu ja pelinlukutaito, joiden avulla hän kykenee hyökkäyspäässä oivaltaviin ratkaisuihin.

- Klemetti on jo eturivin Liiga-hyökkääjä ja pystyy pelaamaan monessa eri roolissa, ylivoimapelissä ja tasakentällisin. Pelaajatyypiltään hän on työteliäs, sitkeä ja rohkea. Hänellä on juuri niitä ominaisuuksia, joita kaipaammekin ja olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme tehtyä hänen kanssaan kaksivuotisen jatkosopimuksen, Laine sanoo.

Oikealta ampuva ja erittäin hyvästä liikkeestään tunnettu Tuomas Vartiainen on oululaisen juniorimyllyn kasvatti. Vartiainen pelasi viime kaudella ensimmäistä kauttaan KalPassa ja vakiinnutti nopeasti paikkansa keltapaitojen kokoonpanossa, viimeistelemällä 53 pelaamassaan Liigan runkosarjaottelussa pisteet 7+7=14. 24-vuotias laitahyökkääjä aiheuttaa vastustajille harmaita hiuksia nopean liikkeensä ja juonikkaiden ratkaisujensa ansiosta.

- Vartiaisen potentiaali alkaa hiljalleen näkyä. Hän on erinomainen luistelija, joka pystyy käyttämään vahvuuksiaan hyvin sekä kiekottomana että kiekollisena. Uskomme, että hänen hyvä pelaamisensa alkaa pian kantaa hedelmää tehojen muodossa. Tuomas on todella arvokas lisä meidän joukkueeseen, Laine niputtaa.

Hyvin liikkuva ja peliä lukeva Riekkinen (21) teki Klemetin tavoin debyyttinsä KalPassa jo kaudella 2017-2018. Viime kaudella 43 Liigan runkosarjaottelua pelannut Riekkinen osoitti kuuluvansa pääsarjatasolle pelaamalla ennakkoluulottomasti ja jämäkästi illasta toiseen. Riekkinen saa paljon vastuuta myös alivoimalla ja tällä kaudella pelaamassaan 12 Liiga-ottelussa hän on naputellut pisteet 1+5=6, tehotilaston osoittaessa lukemaa +6

Riekkinen oli Klemetin tavoin voittamassa KalPalle A-nuorten SM-kultaa keväällä 2018.

- Joona puolustaa vahvasti ja on erittäin vahva kamppailija. Molemminpuolinen halu oli tehdä kauden mittainen jatkosopimus ja nähdä mihin suuntaan pelaaja kehittyy. Me laskemme paljon sen varaan, että Joona ottaa ison roolin meidän ensi kauden puolustuksessa, Laine sanoo.

KalPalla on tällä hetkellä 12 pelaajasopimusta Liiga-kaudelle 2021-2022:
Maalivahdit: Juha Jatkola (2022)
Puolustajat: Joona Riekkinen (2022), Lasse Lappalainen (2022), Jesper Mattila (2022).
Hyökkääjät: Aleksi Klemetti (2023), Tuomas Vartiainen (2023), Leevi Aaltonen (2022), Benjamin Korhonen (2022), Juuso Mäenpää (2023), Aapeli Räsänen (2022), Juuso Könönen (2022), Oliver Kapanen (2022).


---
Julkaisija: Salttu Forsström