Tappara hakee revanssia Ilveksestä - Vaasassa pelataan kauden ensimmäinen kotiottelu

13.11.2020
Tappara hakee revanssia Ilveksestä - Vaasassa pelataan kauden ensimmäinen kotiottelu

Ilves juhli paikalliskamppailun voittoa lokakuussa. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Perjantain Liiga-kierroksella pelataan kuusi ottelua. Tappara sekä Ilves ottavat yhteen Hakametsässä, kun Sport puolestaan pääsee ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä eteen.

Tappara - Ilves

>> Kokoonpanot

>> Liput

Tappara sekä Ilves kohtaavat kauden toisessa Tampereen paikalliskamppailussa. Lokakuun ottelu päättyi Ilveksen 5-2-voittoon. Vierasjoukkueeksi merkitty Ilves nousi Lukon tappion myötä sarjataulukon kärkeen tehtyjen maalien turvin. Joukkue pääsee tositoimiin ensimmäistä kertaa maaottelutauon jälkeen. Eniten maaleja Liigassa tällä kaudella tehnyt Ilves tulee kamppailuun kolmen ottelun voittoputkessa. Kultakypärää vierailla kantaa Arttu Ruotsalainen pisteillä 9+6.

Tapparakin palaa jäälle ensimmäistä kertaa sitten okakuun. Maaottelutaukoa edeltävässä pelissä kaatui KooKoo. Yhdeksäntenä majailevat kirvesrinnat lähtevät hakemaan kauden neljättä kotivoittoa. Toistaiseksi saldo on ollut kolme voittoa ja kolme tappiota. Maaliero Tapparalla on tällä hetkellä nolla: 28 tehtyä osumaa ja 28 päästettyä. Kultakypärää joukkueessa kantaa Jiri Smejkal.

Sport - Kärpät

>> Kokoonpanot

>> Liput

Sport kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Kärpät. Vieraskentillä alkukauden pelanneet vaasalaiset yrittävät katkaista kahden ottelun tappioputkeaan. Maalinteko on ollut kotijoukkueen ongelma alkukaudella. Yhdeksään otteluun Sport on saanut vain 15 täysosumaa, vähiten Liigassa. Puolustaminen on taas onnistunut loistavasti. Joukkue on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa.

Kärpät yrittää jatkaa siitä, mihin se keskiviikkona jäi. Oululaiset olivat matkalla kohti 2-0-voittoa, kunnes Jukurit rikkoi Justus Annusen nollapelin vain muutama sekunti ennen loppua. Voitolla sekä KalPan häviöllä oululaiset nousisivat kolmanneksi.

Pelicans - KooKoo

>> Kokoonpanot

>> Liput

Viiden ottelun voittoputkessa liitävä Pelicans saa vieraakseen tiistaina HIFK:n kaataneen KooKoon. Lahtelaiset voittivat keskiviikkona TPS:n Turussa Julius Hongan debyyttiosumalla. Lahtelaisten ylivoima on Liigan parasta, mikä todistettiin keskiviikkona. Vierasjoukkue iski kaksi maalia ylivoimalla.

KooKoon edellinen voitto tuli niin ikään jatkoajalla. Joukkue ei johtanut ottelussa sekuntiakaan, mutta kampesi aina tasoihin HIFK:n ottaessa johdon kolmannessa erässä. Ottelun sankariksi nousi kahden maalin mies Joonas Oden. Molempien joukkueiden maajoukkuemiehet voivat osallistua perjantain kamppailuun.

Jukurit - SaiPa

>> Kokoonpanot

>> Liput

SaiPa hakee jo neljättä perättäistä voittoaan Jukurien vieraana. Vierasjoukkue kaatoi tiistaina KalPan numeroin 4-3. Joukkue koki maajoukkuetauolla suuria muutoksia, kun Tero Lehterän valmennustiimi lomautettiin vuoden loppuun saakka. Uusi valmentaja Ville Hämäläinen aloitti pestinsä heti voitolla.

Jukurit saa takaisin maajoukkuetta edustaneen Sami Rajaniemen perjantain kamppailuun. Liigan viimeisenä majaileva Jukurit on voittanut molemmat kaksi otteluaan kotikentällä. Molemmille joukkueille maalinteko on ollut hankalaa. Jukurien saldo on 19 maalia, kun SaiPa on puolestaan iskenyt 21 täysosumaa.

HPK - Ässät

>> Kokoonpanot

>> Liput

HPK palaa tositoimiin ensimmäistä kertaa maaottelutauon jälkeen. Vastaan luistelee voittolaukauskilpailussa JYPin kaatanut Ässät. Porilaiset hakevat perättäisiä voittoja ensi kertaa tällä kaudella. Kotijoukkue yrittää puolestaan katkaista kahden ottelun tappioputkensa.

Eniten maaleja tällä kaudella päästäneen HPK:n alivoimapelaaminen on sakannut pahasti. Hämeenlinnalaisten alivoima on Liigan heikointa, mutta ylivoima puolestaan toimii kolmanneksi parhaiten. Kultakypärää kotijoukkueella kantaa Petri Kontiola.

HIFK - KalPa

>> Kokoonpanot

>> Liput

Eilen Kuopiossa Lukon kaatanut KalPa matkaa perjantaina Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Helsinkiläiset hävisivät viimeisimmän ottelunsa KooKoolle tiistaina. Peli HIFK:ta vastaan on jo kolmas ottelu KalPalle tällä viikolla. Joukkue hävisi SaiPalle tiistaina Lappeenrannassa.

Kotijoukkue yrittää puolestaan parannella asemiaan sarjataulukossa. HIFK on kuudes, mutta se on pelannut eniten otteluita koko kautena. Joukkueen piste per peli tahti riittää vasta sijalle kahdeksan. Helsingissä juhlitaan myös Rony Ahosta. Puolustajakonkari saa 400-Liigaottelua täyteen.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth