Tampereen ilotulitus päättyi Ilveksen voittoon - KooKoo katkaisi Pelicansin voittoputken

13.11.2020
Tampereen ilotulitus päättyi Ilveksen voittoon - KooKoo katkaisi Pelicansin voittoputken

Ennen ottelua juhlittiin päätuomari Lassi Heikkisen 300. Liiga-ottelua. (Kuva: Saana Hakala)

Tampereen paikallinen ei pettänyt, kun Tappara sekä Ilves löivät tulostaululle yhteensä yhdeksän maalia. Myös Pelicansin pitkä voittoputki katkesi KooKoon käsissä.

Tappara - Ilves 4-5 (2-3, 1-2, 1-0)

>> Tilastot

>> Lehdistötilaisuus

>> Ottelukooste

Tampereen paikalliskamppailu ei jättänyt ketään kylmäksi, kun Tappara ja Ilves tykittivät taululle yhdeksän maalia. Kotijoukkue siirtyi 2-0-johtoon heti ensimmäisen erän alussa, mutta Ilves vastasi kolmella osumalla vajaaseen kahteen minuuttiin.

Ilveksen voiton takuumiehinä olivat kaksi maalia mieheen iskeneet Arttu Ruotsalainen sekä Joose Antonen. Ruotsalainen kasvatti osumillaan johtoaan maalipörssin kärjessä. Samalla Ilves vahvisti asemaansa sarjataulukon piikkipaikalla.

Ottelussa jaettiin yhteensä 38 rangaistusminuuttia. Laukaisutilastot olivat ottelun päätyttyä Tapparan puolella lukemin 44-33. Ilves on voittanut kauden molemmat paikalliskamppailut maalierolla 10-6.

Sport - Kärpät 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

>> Tilastot

>> Lehdistötilaisuus

>> Ottelukooste

Vaasan Sportin ensimmäinen kotiottelu kaudella 2020-2021 päättyi tappioon, kun Kärpät vei kolme pistettä 3-2-lukemin. Ottelun ensimmäiset neljä täysosumaa tehtiin kaikki ylivoimalla, kunnes Simon Suoranta rikkoi trendin kolmannessa erässä.

Kärppien pistenikkari oli perjantai-iltana ylivoimalla dominoinut Ludwig Byström. Voitolla Kärpät nousee KalPan ohi kolmanneksi. Oululaiset saavat huomenna vastaansa HIFK:n. Sportin vieraaksi matkaa puolestaan sarjajohtaja Ilves.

Pelicans - KooKoo 2-5 (0-1, 1-2, 1-2)

>> Tilastot

>> Lehdistötilaisuus

>> Ottelukooste

Pelicansin viiden ottelun voittoputki katkesi kotona, kun KooKoo kaatoi lahtelaiset Vilmos Gallon kahdella osumalla. Ylivoiman vieraskentillä tiistaina rullaamaan saanut vierasjoukkue iski kaksi maalia ylivoimalla. Molemmista maaleista vastasi Gallo.

Myös Pelicans onnistui ylivoimalla kertaalleen. Osumasta vastasi Jesse Ylönen Julius Hongan syötöstä. Vierasjoukkue laukoi selvästi isäntiä enemmän. Loppulukemat olivat 43-30 KooKoolle.

Jukurit - SaiPa 3-2 (1-0, 1-1, 1-0)

>> Tilastot

>> Lehdistötilaisuus

>> Ottelukooste

Jukurit kaatoi perjantaina Mikkelissä SaiPan päättäen samalla lappeenrantalaisten kolmen ottelun voittoputken. Ottelun tarinaksi muodostuivat alivoimamaalit. Molemmat joukkueet iskivät täysosumat yhden miehen vajaalla toisessa erässä.

Jarno Koskiranta kavensi lukemiksi 2-3 aivan ottelun lopussa, mutta mikkeliläiset pitivät pintansa. Voitto oli Jukurien kauden kolmas. Jukurien puolelta tehokkain pistemies oli avausmaalin iskenyt Joachim Rohdin. Ruotsalainen syötti kaiken lisäksi kotijoukkueen avausmaalin.

Jukurit kohtaa huomenna JYPin Jyväskylässä. SaiPan vieraaksi matkaa puolestaan tänään levännyt TPS.

HPK - Ässät 2-3 JA (0-0, 0-0, 2-2, 0-1)

>> Tilastot

>> Lehdistötilaisuus

>> Ottelukooste

Ässät kaatoi HPK:n Hämeenlinnassa jatkoajan päätteeksi. Jatkoerä ehti vanhenta noin 30 sekuntia, kun kolme pistettä ottelussa tehnyt Sebastian Wännström iski kiekon Emil Larmin selän taakse.

Kotijoukkue karkasi kolmannen erän alussa kahden maalin johtoon, mutta Ässät toistivat keskiviikon temppunsa. Joukkue taisteli itsensä rinnalle ja voitti ottelun napaten itselleen lisäpisteen. Vierasjoukkue voitti ensimmäistä kertaa kaksi ottelua peräkkäin tällä kaudella. Ässien vieraskiertue jatkuu huomenna paikalliskamppailulla Lukkoa vastaan.

HIFK - KalPa 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

>> Tilastot

>> Lehdistötilaisuus

>> Ottelukooste

HIFK palasi voittokantaan, kun se kaatoi kotonaan KalPan. Helsinkiläiset ehtivät karata jo 3-0 johtoon, kunnes KalPa sai laukauksen Niilo Halosen selän taakse toisen erän loppupuolella.

Yli 70 kertaa ilman täysosumaa laukonut Sebastian Dyk vei kotijoukkueen kolmen maalin johtoon. KalPan puolelta numeroita kaunisteli Balazs Sebok kauden ensimmäisellään. Samu Perhonen torjui 23 laukausta, Halonen ehti kiekon eteen 13 kertaa. Voitolla HIFK nousee sarjataulukossa sijalle viisi.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth