Julius Hongan unelmadebyytti siivetti Pelicansin voittoon

11.11.2020
Julius Hongan unelmadebyytti siivetti Pelicansin voittoon

Julius Honka loisti Pelicans-debyytissään. (Kuva: Teemu Saarinen)

Pelicansin voittoputki sai jatkoa Julius Hongan loistavan debyytin ansiosta. JYPin kuoppa syveni entisentään, Kärpät puolestaan palasi voittojen tielle.

TPS - Pelicans 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)

>> Tilastot

>> Lehdistötilaisuus

>> Maalikooste

Pelicansin voittoputki sai jatkoa, kun TPS kaatui jatkoajan jälkeen Turussa. Ottelun hahmoksi muodostui tuttuun tapaan Ryan Lasch. Pistepörssin kärkeen noussut amerikkalaishyökkääjä syötti kolme vierasjoukkueen neljästä osumasta. Myös Julius Honka loisti kauden avausottelussaan. Dallas Starsin sopimuspelaaja iski voittomaalin Ukko-Pekka Luukkosen taakse ylivoimalla. Puolustaja syötti lisäksi myös kaksi lahtelaisten maalia.

Pelicansin liigan paras ylivoima jylläsi jälleen vierasjoukkueen iskiessä kaksi osumaa ylivoimalla. Laukaustilastot TPS vei kuitenkin selvästi, mutta Jasper Patrikainen venyi Pelicans-maalilla kiekon eteen yhteensä 27 kertaa. Voitolla Pelicans nousi tasapisteisiin Kärppien kanssa.


Ässät - JYP 3-2 (0-0, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0)

>> Tilastot

>> Lehdistötilaisuus

>> Maalikooste

Ässät otti tärkeän lisäpisteen voittolaukauskilpailun jälkeen Porissa, kun JYP kaatui lukemin 3-2. Jyväskyläläiset ehtivät karata jo 2-0 johtoon, mutta kotijoukkue kampesi nopeasti rinnalle. Ässät iski kaksi maalia 40 sekuntiin. Kotijoukkueen osumista vastasi Roni Hirvonen sekä Sebastian Wänsström. Jatkoajalla joukkueet eivät löytäneet ratkaisua, joten ottelu vaati voittolaukauskilpailun. Ratkaisevan osuman kotijoukkueelle iski ensimmäisenä yrittänyt Wänsström.

Ässät katkaisi samalla tappioputkensa ja nousi sarjataulukossa kahdeksanneksi. JYPin tappioputki on nyt jo viiden ottelun mittainen. Jyväskyläläisten seuraava ottelu on lauantaina Jukureita vastaan.

Kärpät - Jukurit 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

>> Tilastot

>> Lehdistötilaisuus

>> Maalikooste

Kärpät palasivat voittokantaan, kun Oulussa kaatui Jukurit. Oululaiset siirtyivät ensimmäisessä erässä johtoon Mika Pyörälän osumalla, eikä katsonut taakseen. Kärppien voittomaalin iski lopulta puolustaja Libor Sulak kauden kolmannella osumallaan. Vierasjoukkue rikkoi Justus Annusen kuparisen vain muutama sekunti ennen loppua. Voitolla Kärpät nousivat sarjataulukossa kolmanneksi.

Jukurit kohtaavat perjantaina hyvävireisen SaiPan. Kärpät matkaavat puolestaan Sportin vieraaksi.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth