Jatkuuko Pelicansin liito Turussa? Keskiviikon kierroksella pelataan kolme ottelua

11.11.2020
Jatkuuko Pelicansin liito Turussa? Keskiviikon kierroksella pelataan kolme ottelua

Pelicansin voittoputki on jo neljä ottelua. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicans hakee voittoputkelleen jatkoa, kun se matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Kierroksella pelataan myös Oulussa sekä Porissa.

TPS - Pelicans

>> Kokoonpanot

>> Liput

Pelicans hakee voittoputkelleen jatkoa TPS:n kustannuksella. Lahtelaiset ovat voittaneet edelliset neljä kamppailuaan. Tuorein voitto oli 7-1 -ryöpytys Jyväskylässä. Pelicansin johtava pistemies Ryan Lasch majailee pistepörssin neljäntenä. Ylivoima on ollut lahtelaisten suurin ase alkukaudella. Pelicansin yv-prosentti on yli 27%, yli viisi prosenttia seuraavaa joukkuetta parempi. Voitolla lahtelaiset nousisivat sarjataulukossa kolmanneksi ohi HIFK:n

TPS puolestaan hakee paluuta voittokantaan. Turkulaiset kärsivät jatkoaikatappion HIFK:lle juuri ennen maaottelutaukoa. Joukkue on kuitenkin voittanut kaksi edellistä keskinäistä kohtaamista Pelicansin kanssa, tehden kaksitoista maalia ja päästäen vain kaksi. Turkulaisten ykköstykki on joukkueen kapteeni Lauri Korpikoski pisteillä 3+8. Turkulaisten maalilla on loistanut yli 92-prosenttisesti kiekkoja torjunut Ukko-Pekka Luukkonen.


Ässät - JYP

>> Kokoonpanot

>> Liput

Ässät saavat vieraaksi neljän ottelun tappioputkessa kulkevan JYPin. Jyväskyläläiset lähtivät maaottelutauolle murheellisissa merkeissä, kun Pelicans kävi hakemassa murskaavan 7-1 -voiton Jyväskylästä. Puolustus onkin ollut JYPin ongelma viime otteluissa. Omassa päässä on soinut peräti 17 kertaa viimeiseen kolmeen otteluun. Kaiken lisäksi poissaolijoita maajoukkuekomennuksien takia on useita. Muun muassa joukkueen toiseksi paras pistemies Miska Siikonen on sivussa.

Myös Ässien rosterissa on iso kolo Liigan määräämän karanteenin takia. Pistepörssin toisena majaileva Peter Tiivola on sivussa perjantaihin asti. Kultakypärän Ässien puolelta päähän vetää Otto Kivenmäki. Myös Ässillä on ollut ongelmia puolustuspäässä. Joukkue on päästänyt alkukaudella 42 maalia, vain HPK on päästänyt enemmän. Voitolla porilaiset nousisivat kuitenkin kärkikuusikon tuntumaan sarjataulukossa.


Kärpät - Jukurit

>> Kokoonpanot

>> Liput

Jukurit lähtevät metsästämään kauden ensimmäistä vierasvoittoa Oulussa. Sarjataulukon perää pitävät mikkeliläiset ovat keränneet toistaiseksi kahdeksan pistettä 10 ottelusta. Jukurit joutuvat kuitenkin pärjäämään ilman maajoukkuekomennuksella loistanutta ykkösvahtiaan Sami Rajaniemeä. Myös Jakub Galvas, Axel Rindell sekä Simon Stransky joutuvat jättämään ottelun väliin.

Kärpät yrittävät palata voittokantaan keskiviikkona. Oululaiset pelasivat maaottelutauolla kaksi rästipeliä, mistä jälkimmäinen päättyi SaiPan 1-0 -voittoon. Kärpiltäkin puuttuu maajoukkuekomennuksen takia henkilöstöä. Päävalmentaja Mikko Manner on perjantaihin asti karanteenissa, kuin on myös Otto Karvinen sekä Radek Koblizek. Kultakypärää Kärpissä kantaa Cody Kunyk pisteillä 3+7. Voitolla Kärpät nousisivat sarjataulukon kolmanneksi 20 pisteellä.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth