SaiPa hakee voittoputkelleen jatkoa ilman tuttua valmennusjohtoa

10.11.2020
SaiPa hakee voittoputkelleen jatkoa ilman tuttua valmennusjohtoa

SaiPa hakee voittoputkelleen jatkoa. (Kuva: Kimmo Metsälä)

SaiPa lähtee hakemaan kolmatta peräkkäistä voittoaan, kun KalPa saapuu Lappeenrantaan. Joukkue joutuu selviämään jouluun asti ilman tuttua valmennustiimiään. Myös Helsingissä pelataan, kun HIFK saa vieraita Kouvolasta.

SaiPa - KalPa

>> Kokoonpanot

>>Liput

SaiPa lähtee hakemaan voittoputkelleen jatkoa, kun KalPa saapuu vierailulle Lappeenrantaan. Joukkue joutuu kuitenkin selviämään jouluun asti ilman lomautettua päävalmentajaa Tero Lehterää sekä muita valmennustiimin jäseniä. Päävalmentajan roolin ottaa SaiPan U20-joukkueen valmentaja Ville Hämäläinen. Lappeenrantalaisten edellinen ottelu päättyi 0-1 -voittoon Kärpistä. Tuolloin joukkueen kultakypärä Tomas Zaborsky iski ottelun ainokaisen.

Sarjataulukon kolmantena majaileva KalPa hävisi viimeisimmän ottelunsa ennen maaottelutaukoa Ilvestä vastaan. Kuopiolaiset ovat pelanneet tällä kaudella vasta kahdeksan ottelua, mutta ovat onnistuneet voittamaan näistä kuusi. Loistavan alkukauden takia KalPan voittoprosentti on Liigan toiseksi paras. Kuopiolaiset ovat kunnostautuneet puolustupäässä mainiosti päästäen vain 16 maalia tällä kaudella.

Joukkueen paras pistemies on 22-vuotias Eetu Luostarinen tehoilla 4+7=11. KalPalta sivussa ovat Liigan määräämän karanteenin takia maajoukkuetehtävissä olleet puolustajat Mikael Seppälä sekä Lasse Lappalainen.

HIFK - KooKoo

>> Kokoonpanot

>> Liput

HIFK saa vieraita Kouvolasta, kun KooKoo saapuu Helsinkiin. Sijalla viisi sarjataulukossa majaileva HIFK hakee toista peräkkäistä voittoa. Ennen maaottelutaukoa helsinkiläiset kukistivat TPS:n Turussa jatkoajalla. Voitolla sekä KalPan häviöllä HIFK nousisi sarjataulukossa sijalle kolme.

KooKoo saapuu Helsinkiin kahden ottelun tappioputkessa. Kouvolalaiset hävisivät Tapparalle jatkoajalla lukemin 3-2 ennen taukoa. Voitolla KooKoo nousisi HIFK:n yli sarjataulukossa, vaikka kouvolalaisilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

HIFK on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja Liigassa tällä kaudella, kun KooKoo on puolestaan päästänyt neljänneksi vähiten. HIFK:n paras pistemies on NHL-laina Emil Bemström tehoilla 7+5=12. KooKoon ykköstykki on puolestaan Leijoniakin viime viikolla edustanut 23-vuotias Kasper Björkqvist. Hän ei kuitenkaan voi osallistua otteluun koronakaranteenin takia. Myös Ahti Oksanen on sivussa ottelusta maajoukkue komennuksen takia. HIFK:lta puuttuu samasta syystä kapteeni Jere Sallinen.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth