KooKoo:n ylivoima liikaa HIFK:lle - SaiPan voittoputki sai jatkoa

10.11.2020
KooKoo:n ylivoima liikaa HIFK:lle - SaiPan voittoputki sai jatkoa

Joonas Oden iskee voittomaalin Frans Tuohimaan taakse. (Kuva: Juuso Pellava)

SaiPan voittoputki sai jatkoa, kun se kukisti KalPan ennätysyleisön edessä. KooKoo kävi hakemassa lisäpisteen Helsingistä Joonas Odenin kahdella osumalla.

SaiPa - KalPa 4-3 (0-1, 1-1, 3-1)

>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

SaiPan sekä KalPan suurimaalinen taisto päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon. Lappeenrantalaiset taistelivat itsensä kahden maalin takaa-ajoasemasta rinnalle ja vielä ohi. SaiPa iski peräti kolme maalia viimeiseen erään. KalPa ehti tulla tasoihinkin, mutta Elmeri Kaksonen viimeisteli SaiPan voittomaalin noin puolitoista minuuttia ennen päätössummeria.

Voitto kasvatti kotijoukkueen voittoputken jo kolmeen. Samalla ensimmäistä Liiga-otteluaan valmentava Ville Hämäläinen avasi voittotilinsä heti kättelyssä. KalPalle tappio oli jo toinen perättäinen. Jäähyily maksoi kuopiolaisille: vierasjoukkueelle kertyi peräti kuusi kaksiminuuttista. SaiPa rankaisi armottomasti iskien kaksi ylivoimamaalia.

KalPa isännöi torstaina sarjataulukon ykkösnimeä Lukkoa. SaiPa matkaa puolestaan Mikkeliin Jukureiden vieraaksi.

HIFK - KooKoo 2-3 (0-0, 0-0, 2-2, 0-1)

>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Helsingissä jouduttiin ylitöihin, kun KooKoo vei lisäpisteen HIFK:ta vastaan jatkoajalla. Ottelun suureksi sankariksi nousi lopulta Joonas Oden. 20-vuotias hyökkääjä iski kaksi maalia, joista toinen oli voittomaali jatkoajalla. Ottelussa jouduttiin odottaa ensimmäistä täysosumaa kolmanteen erään asti, kunnes tulvaportit aukesivat.

Joonas Lyytinen vei HIFK:n johtoon kahdesti, mutta kouvolalaiset kampesivat itsensä tasoihin ylivoimalla kumpaankin otteeseen. Osumien kapelimestarina toimi kultakypärää päässään pitänyt Trevor Mingoia. KooKoo:n 2-2 -tasoituksen iski Arttu Pelli kauden ensimmäisellään. HIFK nousi tappiosta huolimatta KalPan ohi kolmanneksi. Myös KooKoo ohitti Kärpät nousten sijalle kuusi.

Joukkueiden ottelut jatkuvat perjantaina. KalPa saapuu Helsinkiin HIFK:n vieraaksi, kun KooKoo matkaa Lahteen haastamaan Pelicansin.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth