Juuso Välimäki palannut hyvillä mielin Ilvekseen – ”On ollut ilo liittyä mukaan porukkaan”

9.10.2020
Juuso Välimäki palannut hyvillä mielin Ilvekseen – ”On ollut ilo liittyä mukaan porukkaan”

Juuso Välimäki palasi lainalle kasvattajaseuraansa. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Ilveksen riveihin Calgary Flamesin organisaatiosta lainasopimuksella siirtynyt Juuso Välimäki on nauttinut paluustaan kasvattajaseuraansa.

Juuri 22-vuotispäiviään viettänyt Välimäki lähti rapakon taakse vuonna 2015 ja Calgary varasi hänet ensimmäisellä kierroksella vuonna 2017. Hän debytoi Flamesin paidassa kaudella 2018-19 ja on pelannut yhteensä 24 ottelua (1+2=3).

Välimäki liittyi Ilveksen mukaan viime viikon keskiviikkona ja debytoi Liiga-jäillä viime viikonloppuna.

- Joukkue on ottanut minut vastaan todella hyvin ja on ollut ilo liittyä mukaan porukkaan. Minulla on tästä hyvä fiilis ja hyvällä mielellä hyppäsin porukkaan mukaan, täällä on kopillinen mukavia jätkiä ja hyvälle on maistunut olla takaisin tutussa Hakametsässä. Minulla on asunto täällä ja on mahtavaa viettää aikaa tutussa ympäristössä pitkästä aikaa, hehkuttaa Välimäki Ilveksen sivuilla.

- Entuudestaan tuttuja minulle ovat Eemeli Suomi ja Ville Meskanen, joiden kanssa pelasin kokonaisen kauden junioreissa täällä ja lisäksi olen pelannut aiemmin ainakin Joona Ikosen ja Jarkko Parikan kanssa.

Välimäki pelasi juurikin Parikan kanssa pakkiparina viime viikonloppuna.

- "Jake" Parikka on hyvä tyyppi kentän ulkopuolella, iloinen ja mukava kaveri. Kaukalossa hän on aivan huippupari itselleni, sillä täydennämme hyvin toisiamme. Hän pelaa jämäkkää hyvää yleispeliä ja varsinkin puolustaa erinomaisesti, jolloin minulle jää enemmän mahdollisuuksia pelata omilla vahvuuksillani, joihin kuuluu hyökkäyksien tukeminen ja vahva kiekollinen pelaaminen, kehuu Välimäki.

Välimäen edellispelistä oli ehtinyt kulua peräti 1,5 vuotta, mutta ruoste ei juuri miehen otteissa näkynyt. HIFK-voitossa hän kirjautti jäällä 25 peliminuuttia.

- Olen ollut pelikunnossa pitkään ja tehnyt paljon töitä ollakseni kunnossa. Kun miettii, että edellisestä pelistäni oli viikkoa vaille 18 kuukautta, on se yksiselitteisesti karmean pitkä aika olla sivussa peleistä, huokaa Välimäki.

– Perjantaina peli meni ruostetta ravistellessa ja kiekkokin vähän poltteli vielä lavassa ja jalat vaativat takaisin pelinomaiseen rasitukseen pääsemistä. Lauantaina pelasin omasta mielestäni jo selvästi paremmin ja pitää muutenkin olla todella tyytyväinen avaukseeni pitkän tauon jälkeen.

Välimäki uskoo pystyvänsä parantamaan vielä, jahka saa enemmän pelejä alle.

– Olen kyllä varma, että pystyn parantamaan paljonkin. Pitkän pelitauon jäljiltä pelirohkeus ei vielä ole siellä missä haluan ja kiekolla pelaamiseen pystyn tuomaan paljon lisää. Vaikka pelaankin puolustajana uskon, että pystyn tekemään myös tulosta jatkossa. Luistelukin tulee parantumaan ja uskon, että jo tulevana viikonloppuna putki kulkee nähtyä paremmin, vinkkaa Välimäki.

Välimäki ja Ilves ovat seuraavan kerran tositoimissa perjantaina, kun Ilves isännöi Jukureita.


---
Julkaisija: Salttu Forsström