Joukkueiden kapteenistoja julki – katso nimet tärkeissä rooleissa

29.9.2020
Joukkueiden kapteenistoja julki – katso nimet tärkeissä rooleissa

Liiga-joukkueet ovat valinneet kapteenistojaan kauden kynnyksellä. Tässä nimet kootusti C- tai A-kirjainten takana.

HIFK

Jere Sallinen jatkaa helsinkiläisten kapteenina. Sallinen otti kapteenin tehtävät vastaan HIFK:ssa marraskuussa 2019. Hallitseva maailmanmestari on kantanut kapteenin vastuuta aiemmin myös muun muassa maajoukkueessa. Varakapteenistoon nimettiin puolustaja Ville Varakas ja hyökkääjät Anton Lundell ja Juho Keränen.

HPK

Joukkueen kapteenisto uudistuu kokonaisuudessaan. C-kirjainta kantaa jatkossa Markus Nenonen. Varakapteeneiksi on valittu Jere Innala, Jesse Mankinen ja Ville Koistinen. 27-vuotiaalle Nenoselle kausi on kolmas HPK:ssa. Hän oli voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2019.

– Haimme kapteenistoon esimerkillisyyttä, kerholaisuutta, kokemusta ja tietynlaista näkemystä ja näitä arvoja löytyy kapteenistosta. Markus oli meille kovin luontainen valinta, sillä hän on ottanut hienoja kehitysaskelia HPK:ssa ja osoittanut johtajuutta jo kesän aikana. Mielestämme hän on arvoisensa valinta historialliseen joukkoon hienoja HPK-kapteeneja, HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen kertoo seuran tiedotteessa.

Ilves

Hyökkääjä Eemeli Suomi jatkaa Ilveksen kapteenina. Joukkueen varakapteenistoon kuuluvat keskushyökkääjä Panu Mieho sekä puolustajat Niko Peltola ja Kalle Maalahti.

24-vuotias Suomi aloittaa jo kolmannen kautensa Ilveksen kapteenina. Syksystä 2015 Liigaa pelannut Suomi oli viime kaudella Ilveksen paras pistemies ja pistepörssin kakkonen kokoamalla runkosarjassa 57 pistettä. Kauden päätteeksi hänet valittiin Liigan All Stars –kentälliseen.

Jukurit

Jukurien valmennus on valinnut hyökkääjä Jesper Piitulaisen seuran 50-vuotisjuhlakauden kapteeniksi. Kapteenistoa täydentävät varakapteeneina puolustajat Ville Hyvärinen ja Mikko Kokkonen sekä keskushyökkääjä Anssi Löfman.

– Olennaista oli se, miten he toimivat arjessa, arvostavat joukkuetta ja ovat valmiita antamaan sen eteen kaikkensa. Piitulainen on pelaaja, jota arvostetaan joukkueessa ja joka itse aidosti ottaa vastuuta joukkueesta. Kokkosessa taas on paljon mikkeliläisyyttä ja nuoresta iästään huolimatta kokemusta. Hänelle tämä on myös mahdollisuus oppia ja kasvaa siihen rooliin, joka hänelle voi olla tarjolla tulevaisuudessa. Löfman taas on uusi joukkueessa, mutta hän on kokenut ammattimies niin pelaajan kuin tässä roolissa. Hyvärinen taas on joukkueen koppisielu. Jos jonkun on lähdettävä eturintamaan, se on hän, päävalmentaja Marko Kauppinen kommentoi joukkueen tiedotteessa.

JYP

Tulevalla kaudella kapteenin C:tä rinnassaan kantaa JYPin seuralegendoihin kuuluva Jani Tuppurainen, jolle alkava kausi on jo 12:s JYPin paidassa. Varakapteeneiksi on valittu Miska Siikonen, Mikko Salmio ja Aleksi Salonen.

– Minulle on suuri kunnia kantaa C-kirjainta perinteikkäässä seurassa. Aikaisempina kausi olen toiminut varakapteenina ja pyrkinyt myös silloin omalla tekemisellä olemaan esimerkillinen. Kapteenistoa yhdistää periksiantamattomuus, voitontahto ja urheilullisuus, Tuppurainen tiivistää JYPin tiedotteessa.

KalPa

Tommi Jokinen jatkaa joukkueen kapteenina. Varakapteenistoon kuuluvat Kai Kantola, Mikael Seppälä ja Balazs Sebok. Alkava kausi on jo 13:s peräkkäinen kausi, kun KalPan edustusjoukkueen kapteeni on seuran oma kasvatti.

– En pidä yhtäkään päivää tässä virassa itsestäänselvyytenä, vaan pyrin joka päivä olemaan tämän kunnianosoituksen arvoinen, neljättä kauttaan KalPan kapteenina aloittava Jokinen kertoo KalPan tiedotteessa.

Kärpät

Lasse Kukkosen jätettyä kaukalot, oululaisten kapteenin pestin vastaanottaa Mika Pyörälä. Varakapteeneina toimivat puolustajat Mikko Niemelä ja Shaun Heshka sekä hyökkääjät Jussi Jokinen ja Jesse Puljujärvi. Pyörälä on kuulunut aiemminkin Kärppien kapteenistoon, mutta C-kirjainta hän kantaa ensimmäistä kertaa urallaan Liigassa. Lopullinen valinta tehtiin lopulta Pyörälän ja Jokisen välillä.

– Jussi tai Mika olisi voinut kumpikin hyvin olla kapteeni. "Spede" (Pyörälä) on tehnyt pidemmän uran Kärpissä ja sitä kautta on hieman luonnollisempi jatkumo. Molemmat ovat loistavia omalla persoonallaan johtavia pelaajia. Mika on vähän hiljaisempi tyyppi ja puhuu vähän harvemmin. Jussi taas puhuu vähän enemmän painavampaa sanaa ja käy asioita läpi kopissa, päävalmentaja Mikko Manner kertoo joukkueen tiedotteessa.

Lukko

Heikki Liedes kantaa tulevalla kaudella kapteenin C-kirjainta rinnassaan. Varakapteenin vastuun jakavat Robin Press ja Toni Koivisto. Lukossa kapteenistovalinnoista vastasi joukkueen valmennusjohto. 27-vuotias Liedes saa kapteenin rooliin nyt ensimmäistä kertaa urallaan.

– Tämä on iso kunnia ja joka päivä pyrin olemaan sen arvoinen. Yritän näyttää esimerkkiä ja johtaa sitä kautta. Kollektiivisesti tässä kuitenkin halutaan viedä asioita eteenpäin – ei tämä mikään yhden ihmisen homma ole, Liedes sanoo.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta paljastaa, että viime kauden tapaan Lukko tulee muodostamaan isomman kapteenistoryhmän saumattomamman kommunikaation takaamiseksi.

– Me tulemme nostamaan vielä neljästä viiteen pelaajaa lisää kapteenistoryhmään, jonka kanssa pidetään säännöllisesti palavereja. Koitetaan saada pelaajien ja valmentajien välinen silta toimimaan mahdollisimman saumattomasti. On aina vaikeampaa avata suu kaikkien edessä. Siksi tarkoituksena on luoda ympäristö, jossa kaikki pääsevät ilmaisemaan omat ajatuksensa, oli se sitten suoraan meidän tai kapteenistoryhmän kautta, Virta kertoo Lukon tiedotteessa.

Pelicans

Joukkueen kapteenina jatkaa kolmatta kautta Hannes Björninen. Pelicans-kapteenistoon on nimetty myös Casimir Jürgens ja Joonas Jalvanti. 24-vuotias Björninen on lahtelaisen kiekkokoulun kasvatteja. Keskushyökkääjä on pelannut Liiga-urallaan 295 ottelua pistein 50+74=124.

SaiPa

SaiPan valmennus on nimennyt joukkueen kapteeniksi paluumuuttaja Jarno Koskirannan. Varakapteeneina toimivat viime kauden kapteeni Elmeri Kaksonen ja puolustaja Markus Kojo.

– Onhan tämä kunniatehtävä olla kapteenina SaiPassa, joka on ollut itselleni iso juttu jo pitkään, Koskiranta kommentoi SaiPan tiedotteessa.

Koskiranta muistaa kantaneensa C-kirjainta yksittäisissä otteluissa KHL:n Sibirissä ja maajoukkueessa, mutta koko kauden kapteenin pesti on hänelle uusi.

– Kapteenina haluan olla esimerkillä johtava. Yritän auttaa kaikin tavoin nuorempia ja muitakin pelaajia sillä kokemuksella mikä minulle on kertynyt.

Sport

Vaasalaisten kapteenina jatkaa Erik Riska. Varakapteeneiksi on nimitetty Jonne Virtanen ja Valtteri Viljanen. 31-vuotias Riska on pelannut Sportin paidassa Liigaa kaudesta 2014-15, jolloin hän toimi kauden joukkueen kapteenina. Riska palasi kapteenin tehtäviin uudelleen tammikuussa 2018.

– Käytännössä riippuu paljon valmentajista, mitkä jutut tulevat kapteeniston harteille, mutta se on vaan mukavaa olla mukana auttamassa. Meillä on joukkueessa paljon vastuunkantajia, monta äijää, jotka haluavat ottaa vastuuta. Tämä ei ole yhden miehen show, vaan meidän juttu, Riska kertoo joukkueen tiedotteessa.

Tappara

Tamperelaisten kapteenisto uudistuu alkavalle kaudelle. Kirvesrintoihin palannut Jukka Peltola ottaa kapteenit tehtävät vastaan kaksi vuotta tehtävässä olleelta Kristian Kuuselalta. Varakapteenistoon kuuluvat Kuusela ja Patrik Virta. 32-vuotias Peltola on toiminut Tapparan kapteenina aiemmin neljän kauden ajan 2014-18.

TPS

Kapteenina jatkaa Lauri Korpikoski, kolmatta kautta peräkkäin. Uusina miehinä kapteenistossa nähdään vasta 19-vuotias hyökkääjä Juuso Pärssinen sekä Tapparasta TPS:ään siirtynyt kokenut Juhani Jasu. Kapteenisto ratkaisiin joukkueen yhteisellä äänestyksellä.

– Tosi hyvät fiilikset on tästä valinnasta, jota en todellakaan pitänyt minään itsestäänselvyytenä. Kapteenina toimiminen on minulle ja varmasti jokaiselle urheilijalle kunniatehtävä, Lauri Korpikoski kommentoi äänestystulosta TPS:n tiedotteessa.

Ässät

Ässien kapteenisto on valittu joukkueen äänestyksellä. Kapteenina jatkaa Niklas Appelgren. Varakapteeneiksi valittiin Peter Tiivola, Mika Niemi ja Olli Vainio.

– Tämä merkitsee minulle paljon. On iso kunnia kuulua kapteenistoon tässä joukkueessa. Olen kapteenina oma itseni ja vuoden kokeneempi. Haluan olla esimerkkinä päivittäisessä tekemisessä, Niklas Appelgren kommentoi valintaa Ässien tiedotteessa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen