Sentteriksi siirtyneestä Juuso Ikosesta odotetaan HPK:lle huippuvahvistusta: ”Joukkueen menestyminen vaatii itseltäni hyvää peliä”

24.9.2020
Sentteriksi siirtyneestä Juuso Ikosesta odotetaan HPK:lle huippuvahvistusta: ”Joukkueen menestyminen vaatii itseltäni hyvää peliä”

Juuso Ikonen palaa tulevalla kaudella Liigaan neljän vuoden ulkomaiden kierroksen jälkeen. Edessä on suuri vastuu HPK:n hyökkäyksessä ja nyt juniorivuosilta tutulla paikalla keskushyökkääjänä.

HPK palasi tällä viikolla karanteenista. Joukkueen kovimpiin uusiin hankintoihin lukeutuva Juuso Ikonen jutteli haastattelun merkeissä aivan karanteenin viime päivinä.

- Tässähän tämä. Kotosalla on oltu, ja vähän on saatu käydä ulkona treenaamassa, Ikonen kertaa kahta viime viikkoa.

HPK pelaa jo ensimmäisenä Liiga-iltana Kärppiä vastaan.

- Varmaan kaikilla on kova halu päästä takaisin jäälle ja pelaamaan. Toivon mukaan tämä tuo energiaa ja pelihaluja. Sille ei mahda nyt mitään, että tällainen tilanne tuli. Sen mukaan mennään, Ikonen toteaa.

Ikosella on edessään ensimmäinen kausi Liigassa sitten sesongin 2015-16, jonka jälkeen hän lähti Kärpistä Ruotsiin. Neljä viime kautta toivat kokemuksia SHL:n Djurgårdenista, Brynäsistä ja HV71:stä ja mukaan mahtuu myös AHL:n Hershey Bearsissa pelattu kausi 2018-19.

- Kaikennäköistä on päästy kokemaan: eri paikkoja ja pelityylejä. Sain paljon uusia kokemuksia. Olen tykännyt niistä kovasti, ja joka vuosi on ollut erilainen. Nyt tuli tämmöinen tilaisuus, että Kerhossa aukesi paras paikka tähän kohtaan. Ihan innolla palaan Suomeen. On kiva olla taas kotona, hän kertaa.

- Se aika, jonka ehdimme olla jengin kanssa, ennen kuin karanteeni tuli, oli tosi kivaa. Kopissa on vähän tuttuja naamoja, mutta myös uusia kasvoja. Jengissä on ollut hyvä meininki ja olen viihtynyt hyvin.

HPK:lle Ikonen on todella kovan luokan vahvistus. Petri Kontiola vetää toki suurimman huomion, mutta Ikosen voi uumoilla olevan aivan yhtä suuressa tuloksentekoroolissa. Esimerkkinä tästä käy se, että ennen Kontiolan sopimuksen julkistamista Hämeen Sanomat julisti Ikosen olevan Kerhon "toistaiseksi kovin pelaajakaappaus."

- Kovimmat odotukset ovat aina itsellä. Ulkopuolisia odotuksia ei tule mietittyä. Oma pää on ihan tarpeeksi täynnä omia odotuksia, että saadaan homma rullaamaan. Totta kai odotan itseltäni paljon. Haluan auttaa, että menestymme joukkueena ja se vaatii itseltäni hyvää peliä, Ikonen tuumii.

Osaatko ajatella olevasi kovan luokan hankinta?

- Toivon mukaan pystyn olemaan sellainen. Ennen sarjan alkua ei vielä tiedä, mitä tuleman pitää, mutta jos jollain on semmoiset odotukset, pystyn ne toivon mukaan täyttämään. Haluan pelata hyvää kiekkoa.

Ikosen paluuta Liigaan värittää myös pelipaikan vaihdos. Aiemmin hän on pelannut miesten tasolla laitahyökkääjänä, mutta HPK:ssa hän palaa juniorivuosiensa pelipaikalle keskushyökkääjäksi.

Seuran tarve ja pelaajan halu kohtasivat tässä asiassa.

- Itselläni on ollut haluja testata, miten se sopisi. Näkisin, että voi sopia hyvinkin. Aika näyttää sen. Kerho halusi täyttää sentterin tonttia. Hekin kokivat, että siitä voisi tulla hyvä juttu, vaikka tämä on jonkinmoinen muutos. Kiinnostus tätä kohtaan oli molemminpuolinen. Koin, että tämä voisi sopia minulle. Kivalta on tuntunut. Paikka on vähän erilainen, mutta mielenkiinnolla ja innokkaalla asenteella tässä ollaan. Tässä on työmaata, ja sitä on kiva päästä kokeilemaan ja kehittämään itseään pelaajana, Ikonen sanoo.

Ilman sentteritaustaa junioreista pelipaikan vaihto voisi näillä kilometreillä olla huomattavasti hankalampi temppu.

- Toivon mukaan siihen juttuun pääsee hyvin kiinni, ja tausta auttaa. On siinä totta kai työmaata, mutta hommissa tässä ollaan. Koitan innolla joka päivä tehdä hommia, että peli paranee ja pystyn olemaan hyödyksi joukkueelle ja pelaamaan hyvää kiekkoa, arvioi 25-vuotias Ikonen.

Pelinsä vahvaan kiekollisuuteen perustava hyökkääjä ja HPK kuulostavat varmasti monen kotimaisen kiekkojännärin korvaan hyvin yhteensopivalta kaksikolta.

-. Kyllä koen niin. Tähän on ollut kiva tulla ja koen kaikin puolin, että sovin ryhmään hyvin pelillisesti ja myös koppiin. Meininki on ollut hyvä kaikin puolin. Toivon mukaan oma ja joukkueen peli lähtee rullaamaan mallikkaasti, Ikonen sanoo.

- Meillä on hyvä nippu kasassa. Aika nuorekas jengi ja paljon energiaa. On muutama vähän kokeneempi pelaaja ja kova hankinta, esimerkiksi (Ville) Koistinen ja Kontiola. He ovat meille tärkeitä pelaajia. Haluamme pelata nuoruuden innolla vauhdikasta kiekkoa. Uskon, että voimme pärjätä kauden aikana hyvin. Se vaatii totta kai hommia, ja innolla odotetaan, että pelit jatkuvat ja pääsemme kehittämään meidän peliämme, minkä aloitimme jo harjoituskaudella. Vielä on viikko aikaa, ennen kuin aletaan pelata pisteistä. Näen, että meillä on potentiaalinen ryhmä kasassa.

***

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Aija Saha