Jerry Turkulaisen tähtäimessä isommat maalimäärät: ”Haluan vielä katsoa, miten hyvä pystyn olemaan”

23.9.2020
Jerry Turkulaisen tähtäimessä isommat maalimäärät: ”Haluan vielä katsoa, miten hyvä pystyn olemaan”

JYPin Jerry Turkulainen iski viime kaudella Liigassa uransa ennätyspisteet. Tulevalla kaudella hän odottaa itseltään lisää maaleja ja aikoo olla joka pelissä parempi kuin edellisessä.

Harjoittelua, harjoituspelejä ja poikkeusolojen mukaista arkea. Siinä tiivistettynä JYPin hyökkääjä Jerry Turkulaisen alkusyksy.

- Syksy on ollut totta kai erilainen. Hyvin olemme pystyneet sopeutumaan joukkueena ja henkilökohtaisesti olen pystynyt tekemään sen mukaan, mitä maailmassa käydään läpi. Ei ole voinut muuta kuin keskittyä harjoittelemiseen ja siihen, että kontaktit pysyvät minimissä. Olemme olleet fiksusti, hän sanoo.

JYPin harjoitusottelut ovat sujuneet tuloksellisesti huonosti. Turkulainen ei ala kuitenkaan vielä liehuttaa paniikkilippuja.

- Joukkueessa on ollut tosi paljon vaihtuvuutta. Meille on tullut nuoria ja todella taitavia pelaajia. Ensimmäiset pelit ovat olleet vaikeita, mutta en usko, että se näyttää tämän kauden suuntaa. Kaikilla tulee "ups and downseja", mutta mielestäni tässä ei ole mitään huolestuttavaa näkyvissä. Ei ole vain tullut voittoja, mutta tekemisen laatu on ollut hyvää. Pienet asiat vaan on saatava korjattua, kuluvan viikon tiistaina 22 vuotta täyttänyt hyökkääjä kertoo.

Turkulainen odottaa itseltään jatkossa nyt nähtyä enemmän.

- Pitää odottaa aina enemmän ja enemmän, varsinkin kun tulee tappioita, ja on pelattu joukkueena huonosti. Paikkoja on ollut ja olen sinänsä tyytyväinen. Kenttä on uusi tälle kaudelle taas, mutta hyviä jätkiä on ympärillä. Saamme luotua paikkoja, ja muutama piste voisi olla enemmän, mutta ei ole vain uponnut, Turkulainen valottaa.

Turkulainen pelasi viime kaudella paljon kokeneiden Jarkko Immosen ja Jani Tuppuraisen kanssa. Nyt tutkapariksi on kiinnittymässä Turkulaisen mainitsemassa uudessa kentällisessä Antti Kalapudas.

- Tunnen kaverin entuudestaan. Olimme samaan aikaan armeijassa, ja hän on muutenkin tuttu kaveri. Hän on taitava ja hänellä on hyvä pelisilmä. Kaikki on mahdollista, kun vain saadaan kaikki loputkin asiat klikkaamaan. Näen, että voimme tehdä hyvää tulosta, Turkulainen linjaa.

Tuppuraisen ja Immosen opeista on saanut harjoitusotteluissa nauttia joukkueeseen HIFK:sta siirtynyt Brad Lambert. Konkareiden otteista nuoremmille valuvasta opista saa nyt siis nauttia uusi nuori pelaaja.

- Siinä on hyvä paikka pelata ihan kenelle vaan. Se on hyvä paikka Bradille päästä pelaamaan ensimmäiset pelit. Ei siinä tarvitse hirveästi stressata, hoitaa vain oman ruutunsa hyvin. Jätkät paikkailevat kyllä hyvin, jos tulee isompia virheitä. Heidän kentällään on mennyt hyvin ja he ovat tehneet tulosta, Turkulainen uskoo.

Paikka tulosta tekevässä ketjussa toi Turkulaiselle viime kaudella Liiga-uran ennätyspisteet ja hän oli JYPin neljänneksi paras pistemies. Tälle haetaan nyt jatkoa.

- Uskon, että rooli on se, mikä oli viime kaudella. Kun on tullut vuosi lisää mittariin, niin haluan ottaa askeleita eteenpäin omassa tekemisessä ja kokonaisvaltaisemmassa pelaamisessa. En ole koskaan tyytyväinen siihen, mitä olen saavuttanut. Aina voi olla vielä parempi. Olen joka päivä itseni paras versio ja sitä kautta yritän kehittää itseäni saamaan isompaa vastuuta, hän sanoo.

Turkulaisella on alkamassa jo viides Liiga-kausi, joten läpimurtoa ei sanan varsinaisessa merkityksessä enää haeta, vaan kyse on enemmänkin seuraavalle tasolle nousemisesta.

- Ei passaa jäädä aloilleen ja tyytyä siihen, mitä on saanut. Pitää pystyä vielä parantamaan tekemistä. Tulevat kaikki isommat stepit missä muodossa tahansa, haluan vielä katsoa, miten hyvä pystyn olemaan. Oli aikaväli mikä tahansa. Halu on kehittyä ja olla parempi joka vuosi, joka päivä ja joka pelissä.

Turkulaisen viime kaudella syntyneet pisteet 11+31 olivat uran tähän saakka parhaat. Miehen maalimäärät ovat liikkuneet kaikilla Liiga-kausilla kymmenen molemmin puolin, ja kuten näkyy, syöttöpisteitä tuli viime kaudella noin kolminkertaisesti.

Maalinteko voisi olla osa-alue, johon Turkulaisen soisi tuovan JYPille tulevalla kaudella lisää leveyttä.

- Paikkoja on ollut ja ehkä olisin voinut tehdä enemmän maaleja. Siinä on ehkä yksi kehittymisen kohde, että pystyisin olemaan itse vielä tehokkaampi. Tykkään paljon syötellä, rakentaa peliä ja antaa muille maalipaikkoja. Se avaisi yhden oven lisää, kun kehittäisin tätä. Se antaisi yhden vaihtoehdon lisää, että mieluummin yrittäisi itse, jos muut eivät olekaan auki.

JYP lähtee ponnistamaan kesken jääneen kauden runkosarjan sijalta kahdeksan tätä kautta kohti.

- Meillä on tosi taitava joukkue ja toivon, että pystymme pelaamaan ehjä kauden ja pitämään pelissä tietyn tasaisuuden, ettei tule ailahtelevia jaksoja, emmekä ota kymmentä peliä tauluun. Nuorissa jätkissä on paljon talenttia, ja uskon, että pystymme taistelemaan tosi hyvistä sijoituksista. Meillä on rahkeet ihan mihin vain, kun vain saamme omasta juonesta kiinni, Turkulainen sanoo.

JYP avaa kauden 2.10. kotiottelulla HIFK:ta vastaan.

***

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Aija Saha