Pelicansille kaksi kovaa vahvistusta rapakon takaa

17.9.2020
Pelicansille kaksi kovaa vahvistusta rapakon takaa

Pelicansin joukkue vahvistuu. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicans on lainannut Jesse Ylösen ja Niclas Almarin riveihinsä. Ylönen kuuluu Montreal Canadiensin organisaatioon, kun taas Almari on Pittsburgh Penguinsin sopimuspelaaja.

Ylösen lainasopimus on voimassa toistaiseksi ja hän palaa Pohjois-Amerikkaan NHL-kauden alkaessa. Almarin lainasopimus käsittää sen sijaan koko kauden.

20-vuotias Ylönen on pelannut kaksi edelliskautta Pelicansissa, joten hän on joukkueelle entuudestaan tuttu peluri. Laitahyökkääjä on paukuttanut 109 Liiga-ottelussa tehot 25+25.

- Ylönen on huipputaitava, motivoitunut ja eteenpäin pyrkivä pelaaja, joka on osoittanut jo taitonsa Liigassa. Ylönen tuo joukkueeseen valtavan määrän nopeustaitavuutta ja hyökkäyspelivoimaa. Olemme todella iloisia, että saamme miehen takaisin turkoosiin miehistöön, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kertoo lahtelaisten sivuilla.

- Tuntuu hyvältä pukea jälleen Pelicans-paita päälle. Kesä on mennyt treenaillessa pääsääntöisesti Espoossa. Treenit ovat sujuneet hyvin ja sen myötä ainakin fysiikka on hyvässä kunnossa. Pelituntumaa ei tietysti ole, joten se on pieni arvoitus. Olen kuullut pelkästään hyvää uudesta valmennusryhmästä ja ylipäätään, että joukkueessa on hyvä meininki. Odotan innolla, että pääsen mukaan, Ylönen taustoittaa.

22-vuotias Almari debytoi Liigassa kaudella 2016-17 HPK:n paidassa ja vietti Hämeenlinnassa kolme kautta voittaen mestaruuden keväällä 2019. Sen jälkeen hän teki sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa ja pelasi viime kauden AHL:ssä merkkauttaen 53 ottelussa tehot 1+6.

- Olen kuullut paljon hyvää Pelicansista ja saavun Lahteen todella innoissani. Tavoitteenani on ansaita iso rooli ja samalla auttaa joukkuetta kaikin keinoin voittamaan, torstai-iltana Lahteen muuttava Almari kommentoi.

- Almari on erittäin lupaava nuori puolustaja, jolla on jo reilusti Liiga-kokemusta ja halu kehittyä NHL-tason pakiksi. Lahesta mies hakee seuraavaa askelta tätä tavoitetta kohti, Niemelä kuvailee.

Ylönen ja Almari kävivät tiistaina koronatestissä ja liittyvät joukkueen mukaan heti negatiivisen tuloksen saatuaan.


---
Julkaisija: Salttu Forsström