Iikka Kangasniemi hankittiin Pelicansiin tuomaan ratkaisuvoimaa: ”Tykkään tehdä tulosta”

17.9.2020
Iikka Kangasniemi hankittiin Pelicansiin tuomaan ratkaisuvoimaa: ”Tykkään tehdä tulosta”

Iikka Kangasniemen kaksi ensimmäistä Pelicans-kautta olivat kovaa nousukiitoa, joka jatkui vielä vuoden HIFK:ssa. Nyt Kangasniemi on palannut Lahteen ja on valmis jälleen uuteen "tykkikauteen."

Iikka Kangasniemi palaa Pelicansin riveihin kahden kauden tauon jälkeen. Paluu on ollut hyökkääjälle mieluinen.

- Hallilla on ollut hyvä meininki ja jätkien kesken on ollut positiivinen ilmapiiri. Hyviä treenejä on ollut. Alkuun treenasimme niin, että kaikki eivät olleet paikalla, mutta muutama viikko sitten loputkin tulivat mukaan. Sama meininki on jatkunut siitä, hän sanoo.

- Mukavaa on ollut. Paikka on tuttu ja jonkin verran hallillakin on tuttuja naamoja toimistossa ja jengissä. Kiva täällä on olla. Viimeksi oli kaksi hyvää vuotta täällä ja nyt tehdään tulevastakin kaudesta hyvä.

Kangasniemi löi itsensä läpi Liiga-kartalle nimenomaan Pelicansissa kausilla 2016-18. Niitä seurannut kausi Helsingin IFK:ssa toi 39 runkosarjaottelussa hurjat 22 maalia. Vähästä pelimäärästä huolimatta hän oli maalipörssin jaetulla kuudennella sijalla.

Edellytykset uuteen "tykkikauteen" ovat jälleen olemassa.

- En näe mitään syytä, miksei olisi. Olen kehittynyt pelaajana kaikin puolin siitä, kun viimeksi lähdin Lahdesta. Olen hyvässä kunnossa ja kaikki eväät on siihen, että tulee hyvä kausi. Pitää vain keskittyä työn tekemiseen ja mennä peli kerrallaan. Fiilikset ovat tällä hetkellä todella hyvät ja odottavaiset, Kangasniemi sanoo.

IFK-aika päättyi kesken toisen kauden ja viime kevät kului Allsvenskanin MODO:ssa.

- Kokemusta tuli tietenkin. Helsingissä ympäristö oli vähän erilainen. En ota paineita sen enempää siitä, oliko paikkana Helsinki vai jokin muu. Kokemusta tuli ja kehityin joka osa-alueella pelaajana: fyysisesti ja henkisesti myös. Paljon on menty eteenpäin siitä, kun lähdin täältä, Kangasniemi kertoo.

Se, mihin rooliin Kangasniemi on hankittu, on kaikille Liigan seuraajille selvä. Taitavan ja maaliahneen hyökkääjän odotetaan olevan joukkueen suurimpia pistehaita. Pelicans-kannattajien odotukset tuntuvat positiivisilta kannettavilta.

- Se tuntuu hyvältä. Tykkään olla sellaisessa roolissa, että tulosta odotetaan. Itse tykkään tehdä tulosta. Ei ole mielestäni parempaa. On turha ottaa sen enempää paineita, vaan pelaan vain niin hyvin kuin pystyn ja sitten nähdään, mihin se johtaa. Uskon, että lähtökohdat ovat hyvät ja nautin siitä, jos minulta odotetaan paljon, hän sanoo.

Pisteet ovat helpoin, näkyvin ja samalla myös raain tapa mitata joukkueen kuin joukkueen ykköshyökkääjien onnistumista. Kangasniemi suhtautuu asiaan luonnollisimpana mahdollisena.

- Jos on kärkiketjun pelaaja ja minun tyyppiseni pelaaja, niin totta kai pisteitä pitää tulla. Siitähän minullekin maksetaan, että autan joukkuetta, hän sanoo.

Kangasniemen paikka harjoituspeleissä on ollut Hannes Björnisen ja Waltteri Merelän kanssa samassa ketjussa.

- Hyvältä on maistunut. Tulokset eivät ole olleet sitä, mitä toivomme. Haluamme aina voittaa. Pelityyli, jota olemme hakeneet, on tuntunut istuvan itselleni. Olemme pelanneet nopeaa lätkää, ja se on tuntunut hyvältä, hän tuumaa.

Millaista peliä odotat koko Liigan mittakaavassa tulevalla kaudella?

- Toivottavasti nähdään kovavauhtista lätkää, ettei hirveästi peruuteltaisi vaan aktiivista pelaamista. Siihen suuntaan on viime vuosina menty.


Pelicans aloittaa kautensa kotona 2.10. Vaasan Sportia vastaan.

***

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Aija Saha