Ässille mieluisa paluumuuttaja KHL:stä – ”Haluan nauttia taas lätkästä”

15.9.2020
Ässille mieluisa paluumuuttaja KHL:stä – ”Haluan nauttia taas lätkästä”

Ässät saa joukkueeseensa kovan vahvistuksen. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Ässät saa joukkueeseensa kovan paluumuuttajan, kun seuran oma kasvatti Mika Niemi on tehnyt porilaisjoukkueen kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Niemi oli voittamassa Ässien paidassa mestaruutta vuonna 2013 ja on sen jälkeen pelannut Kärppiä ja Jokereita.

Hän siirtyi vuonna 2015 Kärppien riveihin ja on pelannut neljä edelliskautta Jokereissa. Jokereissa hän pelasi yhteensä 181 ottelua tehoin 20+27=47. Liigassa Niemi on tilastoinut 403 ottelussa tehot 54+146=200. Leijona-paidassa hänet on nähty yhteensä 21 kertaa.

- Olemme tyytyväisiä, että saimme Mikan joukkueeseen. Tuskin moneen vuoteen on tähän aikaan vuodesta ollut vapaana näin paljon kansainvälisiä otteluita pelannutta kotimaista keskushyökkääjää.

- Keskustelut Mikan kanssa ovat olleet avoimia ja rehellisiä puolin ja toisin. Mikan taidoista ja pelaamisesta emme tainneet vaihtaa sanaakaan. Kaiken pohjana olivat Mikan halu kehittyä edelleen 32-vuotiaana ja ottaa uusi suunta uralla.

- Sanomattakin on selvää, että Mikalla on vahvuuksia, jotka auttavat joukkuetta ja joilla pärjää Liigassa. Hän ymmärtää pelin, on vahva kamppailija, hyvä riistämään kiekkoa ja suojaamaan sitä sekä hyvä aloittaja.

- Lähdemme rauhassa viemään hänen pelikuntoansa eteenpäin ja positiivista tässäkin on se, että meillä on tuttu Fysioteam, joka teki Mikan kanssa töitä myös kesällä, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi porilaisten sivuilla.

Niemi haluaa kääntää urallaan lehden ja palaa Ässiin täynnä intoa. Hän haluaakin auttaa Ässät menestykseen tällä kaudella.

- Viime kausi oli vaikea ja haluan nauttia taas lätkästä ja mikä olisikaan siihen parempi paikka kuin Pori.

- Ässien menestyminen on minulle tärkein asia. Olen seurannut Ässiä läheltä viimeiset vuodet ja täällä on menty valtavasti eteenpäin. Täällä on hyvä joukkue, jolla on tavoite menestyä

- Tunnelmat ovat tällä hetkellä todella innostuneet. Vähän samantyyppiset fiilikset kuin aikanaan, kun odotin ensimmäisiä Liigaotteluitani. Uskon, että jokaisella muualla pelaavalla porilaisella pelaajalla käy paluu mielessä, toisilla useammin kuin toisilla, Niemi kommentoi.


---
Julkaisija: Salttu Forsström