Nuorten maailmanmestari Joni Tuulola KooKoon takalinjoille – ”Ennakkoluuloton ja rohkea peliote”

1.9.2020
Nuorten maailmanmestari Joni Tuulola KooKoon takalinjoille – ”Ennakkoluuloton ja rohkea peliote”

Hämeenlinnalaislähtöinen puolustaja Joni Tuulola vahvistaa KooKoon alakertaa Liiga-kauden 2020–2021 kauden alla.

Sopimus on yksivuotinen ja sisältää NHL-option vuoden loppuun asti.

– Tuulola on ikäisekseen ehtinyt kokea jo paljon. Hänellä on ennakkoluuloton ja rohkea peliote, joten hän sopii erinomaisesti joukkueeseemme, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi seuran sivuilla.

Tuulola on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2016 ja hän oli voittamassa myös alle 16-vuotiaiden olympiakultaa Innsbruckissa vuonna 2012. Kaksi edellistä kautta Tuulola on pelannut Chicago Blackhawksin sopimuspelaajana AHL:ssä edustaen RockFord IceHogsia tehoin 2+6=8 ja 4+10=14.

Liigassa Tuulola on edustanut sekä Vaasan Sportia että Hämeenlinnan Pallokerhoa. Edellisen kerran Liigassa puolustaja nähtiin Sportin paidassa kaudella 2017–2018, kun hän viimeisteli 58 ottelussa tehot 7+23=30.

– On hienoa tulla juuri Kouvolaan. Kun aloin tarkastelemaan vaihtoehtoja tulevalle kaudelle, KooKoo tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Varmistuin valinnastani heti, kun olin keskustellut päävalmentaja Jussi Ahokkaan kanssa, Tuulola kertoo.

– Odotan innolla, että pääsen sitomaan luistimet jalkaan uuden kotiyleisön edessä, Tuulola päättää.

Tuulola pelaa KooKoossa numerolla 63.


---
Julkaisija: Salttu Forsström