Ässien puolustukseen vahvistusta – Kasper Kotkansalo sopimukseen patapaitojen kanssa

3.8.2020
Ässien puolustukseen vahvistusta – Kasper Kotkansalo sopimukseen patapaitojen kanssa

Puolustaja Kasper Kotkansalo on tehnyt Ässien kanssa yksivuotisen sopimuksen. Kesällä NHL-sopimuksen tehnyt puolustaja Markus Niemeläinen aloittaa kautensa Ässissä.

21-vuotias Kotkansalo on pelannut kolme viimeisintä kautta Yhdysvaltain yliopistosarjaa Bostonin yliopiston riveissä. Hän on kuulunut nuorten maajoukkueiden vakionimiin. Vuonna 2016 hän oli mukana voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-kultaa ja esiintyi Nuorten Leijonien MM-miehistössä 2018.

Kotkansalo on Detroit Red Wingson 3. kierroksen varaus vuodelta 2017.

– Kasper on määrätietoinen kaveri, erittäin urheilullinen ja kilpailullinen. Pelaajana hän on vahva kamppailija, osaa fyysisen pelin ja kykenee käyttämään raamejaan edukseen. Hänellä on hyvä pelinlukutaito, ja avauspelaaminen on myös hänen vahvuuksiaan. Hän on sekä persoonana että pelaajana sellainen, jota olemme etsineet, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran tiedotteessa.

* * *

Kesällä NHL-sopimuksen tehnyt Markus Niemeläinen aloittaa kautensa Ässissä. Niemeläisen lainasopimus on voimassa puolustajan NHL-seuran Edmonton Oilersin leirin alkuun asti.

– Nyt kun pelit Pohjois-Amerikassa alkavat vähän viiveellä, halusimme tukea Markuksen kehittymistä ja valmiutta pelata siellä sekä toisaalta tiedämme, että saamme laatujätkän joukkueeseen. Markus on puolustus- ja kamppailupelissä sarjan parhaita puolustajia ehdottomasti, Tommi Kerttula sanoo.


---
Julkaisija: Antti Seppänen