Tommi Niemelä Liiga-podcastissa: ”Uskon, että pääsemme rakentamaan jotain hienoa”

16.6.2020
Tommi Niemelä Liiga-podcastissa: ”Uskon, että pääsemme rakentamaan jotain hienoa”

Pelicans on siirtynyt päävalmentaja Tommi Niemelän aikaan. Liigassa päävalmentajana debytoiva Niemelä kertoo Pelicansin keväästä ja kesästä Liiga-podcastissa.

Niemelän kaksivuotinen pesti Pelicansin päävalmentajana julkistettiin huhtikuun puolivälin jälkeen. Työt ovat olleet tähän saakka luonnollisesti sen kaltaisia, mihin säännökset ja rajoitukset ovat antaneet mahdollisuuden.

– Olemme valmistautuneet tulevaan kauteen ja tehneet hommia, niin kuin olemme pystyneet. Elämässä ja maailmassa on vähän hassut ajat, eikä valmistautuminen ole sellaista, mitä perinteisesti on tehty. Tilanteet ovat mitä ovat ja niiden mukaan pitää elää. Tehdään siitä parasta, mitä pystytään, Niemelä kertoo Liiga-podcastissa.

Pelicans ei ole vielä kokoontunut koko joukkueen voimin.

– Pelaajat ovat harjoitelleet omatoimisesti siitä lähtien, kun valtiovalta antoi säännökset siitä, että pitäisi harjoitella yksin. Kun virallinen omatoimijakso alkoi, niin pelaajat ovat menneet omien henkilökohtaisten ohjelmien mukaan, mikä on toiminut todella hyvin. Sen mukaan, mitä olemme olleet pelaajiin yhteydessä, niin pelaajat ovat tykänneet tästä ja täällä on kova luotto siihen, että ammattipelaajat osaavat kehittää itseään tällaisessa hetkessä. Se on ollut hienoa nähdä, että he ovat siitä tykänneet, Niemelä sanoo.

Uuden päävalmentajan pitää toki tutustua joukkueeseensa ja uuden joukkueen myös toisiinsa. Tässä on ollut haastetta, mutta valmennusjohto on saanut ensikosketukset pelaajiin.

– Se on ollut oma haasteensa ja siihen on pitänyt keksiä uusia keinoja. Olemme pystyneet käymään pelaajien kanssa henkilökohtaisia haastatteluja ja tutustumiskeskusteluja. Kaikki on saatu käytyä läpi hyvin, mutta joukkue ei ole ollut yhdessä. Uskon, että kun se päivä tulee, niin tarve ja halu tulla yhteen on niin iso ja kova, että pääsemme rakentamaan siitä jotain hienoa. Aika näyttää, mihin se vie. On mielestäni turhaa ajatella, mitkä asiat ovat ongelmia, vaan nähdä ne mahdollisuutena. Jokainen on saanut harjoitella itsekseen tekemistä enemmän ja kun päästään yhteen, niin halu siihen on taas kovempi.

>> Kuuntele Niemelän haastattelu Suplassa


---
Julkaisija: Antti Seppänen