Mikko Manner Liiga-podcastissa: ”Kaikki me yritämme vaalia Lasse Kukkosen perintöä”

12.6.2020
Mikko Manner Liiga-podcastissa: ”Kaikki me yritämme vaalia Lasse Kukkosen perintöä”

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner puhuu Liiga-podcastin haastattelussa Lasse Kukkosesta hyvin lämpimään sävyyn.

Kärpät lähtee tulevaa kautta kohti ilman uransa päätöksestä julkisuuteen alkuviikolla kertonutta Lasse Kukkosta. Päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan liigakaukaloista poistui todella suuri pelaaja. Manner kertoo Kukkosen merkityksestä Suplan Liiga-podcastissa.

– Lasse on ollut viimeiset kymmenkunta vuotta Kärppien pelillisen ja henkisen menestyksen ja arvomaailman ruumiillistuma. Hän on pystynyt johtamaan joukkuetta omalla esimerkillään aika koviin urheilullisiin saavutuksiin ja kasvattamaan oman käyttäytymisensä vanavedessä uusia kukkosia, Manner sanoo.

Kukkosen jättämä lovi on Kärppien kopissa suuri.

– Eihän ketään ihmistä pidäkään pystyä suoraan paikkaamaan. Yritetään vaalia niitä hyviä opittuja malleja, joita Lasse on tuonut joukkueeseemme. Meillä on paljon pelaajia, jotka ovat kulkeneet hänen kanssaan pitkän matkan. He varmasti ovat niitä seuraavia valtikan viejiä arjessa. Kaikki me, joilla on ollut kunnia toimia hänen kanssaan samassa, yritämme yhdessä omina itsenämme vaalia Lassen perintöä, Manner tunnelmoi.

Kärppien harjoittelua värittävät näinä viikkoina tuttuun tapaan lukuisat NHL-pelaajat. Sebastian Aho, Pekka Rinne ja Markus Nutivaara ovat harjoitelleet joukkueen mukana, mikä on toiminut lisämotivaattorina nuorille pelaajille.

– Kyllähän se aina on suora laatumittari jokaiselle pelaajalle. He näkevät, missä maailman huiput ja kansainväliset pelaajat menevät. Tietynlainen into ja jopa itseluottamuksen nousu tulee, kun huomaa, että välillä pysyt perässä tai olet joissain harjoitteissa jopa edellä. Se on sitä aitoa kulttuurin vaalimista, mitä arvostamme Oulussa, Manner sanoo.

>> Kuuntele Mannerin haastattelu Suplassa


---
Julkaisija: Antti Seppänen