Jarno Pikkarainen Liiga-podcastissa: ”HIFK:lle jäi nälkää ja näyttämisen halua, ja se on iso voimavara”

5.6.2020
Jarno Pikkarainen Liiga-podcastissa: ”HIFK:lle jäi nälkää ja näyttämisen halua, ja se on iso voimavara”

HIFK:n kausi 2019-20 päättyi neljään peräkkäiseen tappioon. Päävalmentaja Jarno Pikkarainen kertoo Liiga-podcastissa, että tuosta kumpuavaa harmitusta pyritään käyttämään voimavarana, kun seuraavaan kauteen valmistaudutaan.

Pikkarainen kertoo haasteista, kun seuraavan kauden tarinan rakentaminen pitää aloittaa ilman, että edellinen tarina päättyi.

– Alussa tulee määrätty tyhjyys. Negatiiviset tunteetkin ovat aika iso voimavara, kun ne käsitellään oikein. Meille jäi nälkää ja näyttämisen halua, ja se on iso voimavara varsinkin tällaisena aikana. Epävarmuus tulee tietenkin jatkumaan, kun emme tiedä, minne mennään. Sitäkin tärkeämpää on pystyä maalaamaan niitä kuvia pelaajille. Yksilövalmennuksesta kun on puhuttu, niin ihminen on kiinnostunut kehittämään itseään, ja tarvitsee turvaa tällaisena aikana. Tämä on tuhannen taalan paikka siihen, Pikkarainen sanoo.

HIFK pitää kesän aikana lääkärin suosituksesta vain yhden yhteisen päivän kesällä.

– Elokuun alku on kaikilla toiveissa, että pääsisimme silloin tekemään yhdessä juttuja. Joukkueurheilija kaipaa joukkuekavereita ja ympäristöä, jossa päästään toimimaan. Silloin on varmasti innokkaita kavereita joka puolella Suomea. Toivottavasti silloin tiedämme, koska pelit alkavat. Sekään ei ole varmaa, mutta se on selvää, että kaikki paha loppuu aikanaan! Muuten se ei loppuisi milloinkaan. Siihenhän meidän pitää uskoa. Ennemmin tai myöhemmin ne pelit alkavat, ja silloin pitää olla valmiita, Pikkarainen tunnelmoi.

Viime kausi on pureskeltu tarkasti paloiksi.

– Olemme tehneet paljon pelillistä ja henkistä analyysia. Aloitimme pelillisesti hyvin, mutta tulos ei seurannut. Loukkaantumiset toivat ison haasteen. Meillä oli pari peliä, jotka pystyimme pelaamaan samalla kokoonpanolla. Se vaikutti myös henkiseen puoleen, että pelillinen puoli ei lähtenyt kehittymään niin voimakkaasti. Joukkueesta ei nivoutunut voittavaa nippua, eikä ruuvia päästy kiristämään. Se määrätynlainen epätasaisuus paistoi. Meillä oli hyviä jaksoja, mutta pelaaminen heilahteli liikaa. Eritoten kotipelaaminen ei lähtenyt vetämään, eikä kotipelaamisesta tullut sellaista turvasatamaa, mitä sen olisi pitänyt olla. Vastaavasti otimme vieraissa pisteitä todella hyvin, Pikkarainen sanoo.

>> Kuuntele Pikkaraisen haastattelu Suplassa


---
Julkaisija: Antti Seppänen