Pekka Tirkkonen Liiga-podcastissa: ”Maailmantason kultakimpale on saatu JYPiin”

26.5.2020
Pekka Tirkkonen Liiga-podcastissa: ”Maailmantason kultakimpale on saatu JYPiin”

JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen muistuttaa Liiga-podcastissa nuoren pelaajan kohdalla maltista. Brad Lambert on ollut yksi kevään puhutuimmista hankinnoista Liigassa.

JYP on hankkinut tulevan kauden joukkueeseensa kokeneita paluumuuttajia mutta myös mielenkiintoisia nuoria.

– Kyllähän meillä muutosta joukkueessa tapahtuu, etenkin nuorennusta. Kokeneita pelaajia on jäänyt pois, ja nuoria ja eteenpäin pyrkiviä kavereita on tullut tilalle. Se on ollut JYPissä selkeä linjaus, että nuorennusleikkausta on haluttu tehdä, Tirkkonen kertoo Liiga-podcastin haastattelussa.

Brad Lambert on ollut yksi kevään puhutuimmista pelaajista. Tirkkonen kertoo tuon siirron taustoista.

– Kohua ei tullut mietittyä. Hän oli jo viime keväänä ehdolla JYPiin. Muistan, kun hänen pelejään nuorisomaajoukkueista katsottiin, mutta hän valitsi IFK:n. Nyt tuli sama tilanne eteen, että siirto voisi olla mahdollinen. Hän ilmoitti, että on kiinnostunut keskustelemaan JYPistä. Hän on ikäluokan kultakimpale. Maailmantason kultakimpale on saatu JYPiin. Hän on poikkeuksellinen pelaaja ikäluokassaan. Hienoa, että hän valitsi JYPin ja näkee, että JYPissä hänellä on mahdollisuudet mennä urallaan eteenpäin, hän sanoo.

Tirkkonen muistuttaa, että kyseessä on vielä nuori pelaaja.

– Tärkeintä olisi, että hän pystyisi kiiruhtamaan hitaasti ja menemään rauhassa eteenpäin. Tämä on varmasti kovaa hänelle, mutta uskon, että hän pystyy pelaamaan tuossa sarjassa, ja annamme siihen hänelle mahdollisuuden. Hänelle on tulossa ensimmäinen täysi kausi Liigassa. Hänen pitää olla kärsivällinen ja meidän pitää myös olla järkeviä niiden odotusten kanssa. Nuoret kaverit saattavat ihan silmissä viikossakin mennä eteenpäin, kun asiat loksahtelevat kohdalleen, ja he hoksaavat juttuja pelissä. Harppauksiakin on mahdollista ottaa, mutta se vaatii meiltä töitä ja Bradilta itseltäänkin, hän sanoo.

>> Kuuntele Tirkkosen haastattelu Suplassa


---
Julkaisija: Antti Seppänen