Tero Lehterä Liiga-podcastissa: ”Pelaajan luonteella valtava merkitys”

22.5.2020
Tero Lehterä Liiga-podcastissa: ”Pelaajan luonteella valtava merkitys”

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä korostaa joukkueensa vahvistamisessa myös muitakin kuin pelkkiä pelillisiä piirteitä. Hän nostaa Liiga-podcastin haastattelussa esimerkiksi Jarno Koskirannan juuri julkistetun hankinnan.

Jarno Koskiranta on SaiPalta kova hankinta niin pelillisesti kuin johtavan pelaajan roolin täyttämisessä. Päävalmentaja Tero Lehterä on innoissaan saadessaan kovan luokan ammattilaisen joukkueeseensa.

– Jarnon kanssa on keritty muutama sana vaihtaa. Kyselin Pietarin suunnasta, kun siellä on tuttuja, että millainen persoona hän on, koska sillä on hirveä vaikutus. Olen päävalmentajana erittäin innoissani. Hän on pelaajaprofiililtaan sellainen, jota olen janonnut: motivoitunut kahden suunnan peluri, joka pystyy näyttämään kentällä esimerkkiä voittavasta pelaamisesta, hän kertoo Liiga-podcastissa.

Koskirannan merkitys ei ole vain pelillinen.

– Mikään ei ole hienompaa meidän nuorille pelaajillemme kuin saada esimerkki päivittäisestä tekemisestä, kuinka nousta seuraavalle tasolle, koska Jarnokaan ei ollut mikään lapsitähti, vaan on tehnyt kovalla työllä hienon uran, Lehterä sanoo.

Pelaajien persoonallisuudet ovat Lehterän arvomaailmassa myös suuressa asemassa.

– Osallistuin varsinkin ensimmäisellä kaudella ja toiselle kaudelle paljonkin pelaajakartoitukseen. Minullakin on tuttuja Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä ja käytin heitä hyväkseni, että sain tietoa. Olen huomannut, että luonteella on valtava merkitys niin yksilön kehitykseen kuin joukkueen menestykseenkin, hän sanoo.

>> Kuuntele Lehterän haastattelu Suplassa


---
Julkaisija: Antti Seppänen