SaiPa vahvistuu huippusentterillä – “Erittäin monipuolinen kahden suunnan pelaaja”

20.5.2020
SaiPa vahvistuu huippusentterillä – “Erittäin monipuolinen kahden suunnan pelaaja”

Jarno Koskiranta esiintyi SaiPan paidassa viimeksi kaudella 2011-12. (Kuva: Marko Hannula)

SaiPa on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Jarno Koskirannan kanssa. 33-vuotias Koskiranta on pelannut seitsemän edellistä kautta KHL:ssä.

Espoon Kiekkoseuran kasvatti on pelannut aikaisemmin Liigassa neljä kautta vuosina 2009-13. Näistä kolme ensimmäistä hän edusti SaiPaa ja yhden kauden 2012-13 Tapparaa.

Tulokaskaudellaan Koskiranta oli SaiPan kolmanneksi paras pistemies ja voitti Liiga-tulokkaiden maalipörssin saldolla 15+16=31. Kaudella 2011-12 hän debytoi A-maajoukkueessa.

Tapparassa Koskiranta kirjasi yhden kauden maali- ja piste-ennätyksensä lukemin 22+18=40. Kauden päätteeksi kaulaan ripustettiin SM-hopeaa. Koskiranta on pelannut Liigassa yhteensä 236 ottelua pistein 62+80=142.

Kaudet 2013-20 Koskiranta pelasi KHL:ssä. Hän edusti kaksi kautta Sibir Novosibirskiä ja sen jälkeen viisi kautta Pietarin SKA:ta. KHL:n mestaruutta hän juhli keväällä 2017.

– Lappeenrantaan paluu on ollut selviö siitä asti kun täältä lähdin. Päällimmäinen unelma on ollut jo jonkin aikaa se, että SaiPassa menestyisi. Kaupunki on pitkään janonnut menestystä. Olisi kyllä kruununjalokivi itselle, että saisi täällä jotain voittaa, Koskiranta kertoo SaiPan tiedotteessa.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan SaiPa saa kokeneen ja maailmaa nähneen pelaajan.

– Jarno tietää päivittäisen vaatimustason siihen mitä menestyminen vaatii. Hän on varmasti myös hyvä esimerkki ja opastaja meidän nuorille pelaajille. Hän on erittäin monipuolinen kahden suunnan pelaaja, joka on tottunut kantamaan isoa roolia myös sekä yli- että alivoimapelissä.

Leijonissa Koskiranta on pelannut kahdet MM-kisat (2013 ja 2016). Hän kuului myös Suomen olympiajoukkueeseen vuoden 2018 kisoissa Etelä-Koreassa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen