Ari-Pekka Selin Liiga-podcastissa: ”Pelaajien vastuunottoa on ollut hienoa seurata”

19.5.2020
Ari-Pekka Selin Liiga-podcastissa: ”Pelaajien vastuunottoa on ollut hienoa seurata”

Ari-Pekka Selin on ollut koronakevään aikana tyytyväinen Ässien pelaajien harjoitteluun. Hän kertoo Liiga-podcastissa Ässien tästä hetkestä, viime kaudesta ja tuoreesta maajoukkuepestistään.

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin näkee kuluvan kevään mahdollisuutena oppia uutta. Ässissäkin treenataan tällä hetkellä omatoimisesti ja raportoidaan siitä valmennukselle. Tilanteen outous tulee lähinnä ajankohdasta, jolloin näin toimitaan.

– Ohjelmien tekeminen ei ollut sinänsä mitään ihmeellistä. Pelaajat harjoittelevat omatoimisesti, mutta kysymys on siitä, että ajankohta on outo, kun omatoiminen jakso alkoi heti kauden jälkeen. Tässä on ammatillisesti meille kaikille oppimista ja pelaajille näytön paikka ja luottamuksen osoitus. Pitää pystyä ohjeistamaan oikeita asioita, kun asioita päivitetään päivä- ja viikkotasolla, Selin sanoo.

Selin on ollut tyytyväinen pelaajiensa treenaamiseen.

– Pelaajat ovat raportoineet hienosti harjoituspäiväkirjaan, jota he toimittavat fysiikkavalmentajille ja meille muille valmentajille. Sitä vastuunottoa on ollut hienoa seurata, hän kiittelee.

Selin liittyi hiljattain myös Leijonien valmennusryhmään. Myönteisen vastauksen antaminen päävalmentaja Jukka Jaloselle ja GM Jere Lehtiselle oli helpompaa nyt kuin mitä se olisi ollut viime keväänä. Silloin arjen käynnistäminen Porissa oli vasta alkanut.

– Se olisi mennyt tiukempaan harkintaan. Se kiinnostaa, koska se on upea paikka kehittyä lähellä kansainvälistä kiekkoa ja olla tukena leijonaelämässä ja MM-kisaprojekteissa. Kun minut siihen haluttiin, oli se hieno juttu. Nyt se on ainakin selkeämpää ja oli helpompaa antaa nopeampi vastaus kuin vuosi sitten.

>> Kuuntele Selinin haastattelu Suplassa


---
Julkaisija: Antti Seppänen