Marko Kauppinen Liiga-podcastissa: ”Ei vesisuksihiihtäjiä perässä vedettävänä”

15.5.2020
Marko Kauppinen Liiga-podcastissa: ”Ei vesisuksihiihtäjiä perässä vedettävänä”

Jukurien Marko Kauppisella on edessään ensimmäinen kokonainen kausi päävalmentajana Liigassa. Hän uskoo joukkueen tiiviyden ja arkisen työnteon voimaan.

Jukureilla on meneillään omatoimijakso, jonka aikana joukkueen pelaajat harjoittelevat erikseen. Joukkueessa on jälleen tietty määrä vaihtuvuutta, mutta erityisesti hyökkäyspäähän hankitut Anssi Löfman, Šimon Stránský ja Teemu Pulkkinen miellyttävät Kauppista.

– Olen pelannut Löfmanin kanssa, ja nähnyt sen, mitä hän pystyy tekemään keskikaistalla. Hän tuo pelaamista, jota meidän joukkue tarvitsee. Stránský taas on urallaan eteenpäin pyrkivä nuori tshekkipelaaja, jonka unelmana ja haaveena on NHL. Hän tulee Suomeen selkeästi ottamaan seuraavaa askelta urallaan ja saamaan mahdollisuutta NHL-paikkaan. Heidän kahden varaan on laskettu paljon keskikaistalla, Kauppinen kertoo Liiga-podcastissa.

Pulkkisen kohdalla kyse ei ole Jokereista parrasvaloihin nousseesta jääkiekkoilijasta, vaan kolme vuotta nuoremmasta ja espoolaislähtöisestä hyökkääjästä, joka siirtyy Jukureihin USA:n yliopistosarjasta.

– Pulkkisen Teemusta voi sanoa sen verran, että hän on juniorina mättänyt nuorten sarjoissa kovia tehoja. Hän on ollut pitkään Pohjois-Amerikassa vähän kuin pimennossa. Yliopistosarja, jota hän on pelannut, on kovatasoinen ja ihan täysi ammattilaissarja. Kun tapasin hänet ensimmäisen kerran, niin erittäin fiksu ja hyvin ajatteleva jääkiekkoilijan alku. Puhutaan kuitenkin 25-vuotiaasta jo neljä vuotta ammatikseen pelanneesta kiekkoilijasta.

Kauppinen valottaa Liiga-podcastin haastattelussa myös valmennusfilosofiaansa.

– Olen valmentaja, joka luottaa arkiseen työhön. Siinä pelaajan pitää olla sitoutunut, yhtä lailla valmentajan. Arjen kautta tehdään tulosta. Olen keskusteleva. Totta kai ääntä löytyy välillä, mutta monologi ei ole minun juttuni. Tykkään dialogista ja kehittää pelaajia yksilön kautta ja miettiä heidän peliään videoiden kautta. Joukkuepelaamisen yhteistyö on minulle tärkeää. Joukkueen pitää olla yhtenäinen, eikä siellä saa olla sellaisia vesisuksihiihtäjiä perässä vedettävänä, vaan kaikkien pitää olla siinä veneessä, hän maalailee.

>> Kuuntele Kauppisen haastattelu Suplassa


---
Julkaisija: Antti Seppänen