Risto Dufva Liiga-podcastissa: ”Liigan suomalaiskiekkoilijat moraaliltaan parasta a-ryhmää”

12.5.2020
Risto Dufva Liiga-podcastissa: ”Liigan suomalaiskiekkoilijat moraaliltaan parasta a-ryhmää”

Liiga-podcastissa haastatellaan tulevina viikkoina kaikki ensi kauden päävalmentajat. Ensimmäisenä äänessä on Vaasan Sportin päävalmentaja Risto Dufva, joka kertoo mm. joukkueensa tämän hetken harjoittelusta.

Vaasan Sportin ja Risto Dufvan suunnitelmat kuluville viikoille ovat menneet kevään aikana totaalisen uusiksi. Pelaajat harjoittelevat kevään ja kesän omatoimisesti, mutta Dufva on tästä vain hyvillään.

– Minulla on hyviä kokemuksia näistä omatoimisista kesistä. Raumalla ollessani toteutettiin sellaisiakin kesiä. Nykypelaajat ovat niin ammattilaisia ja omaavat korkean motivaation, niin ei siinä ole koskaan ollut mitään ongelmaa. Lähinnähän tässä on se, että nyt harjoittelu on erilaista, mihin Vaasassa on totuttu. Pitää pystyä antamaan pelaajille oikeaa informaatiota ja pelaajatkin etsivät turvallisuuden tunnetta siihen tekemiseen, että ovat oikealla ladulla, Dufva sanoo Liiga-podcastissa.

Dufvalla on kova luotto siihen, että saa joukkueharjoitusten joskus alkaessa kasaan hyvin harjoitelleen Sportin.

– Tämä vanhanaikainen ajattelu, jota on debatoitu julkisuudessa, on ihmeteltävää. Ensinnäkin nykypelaaja haluaa ja pystyy harjoittelemaan omatoimisesti. Minua on ihmetyttänyt se, että kun meille tulee tshekki, slovakki tai kanadalainen, niin siihen luotetaan, että hän on harjoitellut. Kokemukseni mukaan härmäkiekkoilijalla on ainakin yhtä kova moraali kuin näillä muillakin, ellei kovempi. Se on aina yksilöstä kiinni, mutta yleisesti suomalaiskiekkoilijat, jotka Liigassa pelaavat, ovat moraaliltaan parasta a-ryhmää, hän sanoo.

Dufva kertoo Liiga-podcastissa myös päätöksestään jatkaa Sportissa, älykiekosta ja uransa vaiheista. Liiga-podcastin löydät Suplasta.

>> Kuuntele Dufvan haastattelu Suplassa


---
Julkaisija: Antti Seppänen