Askel kohti kirkkaampia valoja – nuorille Liiga-tähdille NHL-sopimuksia

2.5.2020
Askel kohti kirkkaampia valoja – nuorille Liiga-tähdille NHL-sopimuksia

NHL-sopimuksia: Matias Maccelli (vas.), Justus Annunen ja Markus Niemeläinen.

Ilveksen Matias Maccelli, Ässien Markus Niemeläinen ja Kärppien Justus Annunen ovat solmineet tulokassopimukset NHL-varaukset tehneiden joukkueiden kanssa.

Liigan vuoden tulokkaan Jarmo Wasaman muistopalkinnon voittanut 19-vuotias Maccelli teki sopimuksen Arizona Coyotesin kanssa. Maccelli on Coyotesin neljännen kierroksen varaus (nro 98) kesältä 2019. Maccelli kokosi tulokaskaudellaan Liigassa 43 ottelussa pisteet 13+17=30. Hän oli tulokkaiden pistepörssin ykkönen ja Ilveksen kolmanneksi paras maalintekijä.

Kolmivuotisen sopimuksen ensimmäisellä kaudella Maccelli pelaa joko Arizona Coyotesissa tai jatkaa Ilves-paidassa.

* * *

21-vuotias Markus Niemeläinen solmi sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa. Seura varasi Niemeläisen kesällä 2016 kolmannella kierroksella (nro 63). Niemeläisen sopimus on kaksivuotinen.

– Nyt on kieltämättä makeat fiilikset. Ässillä on iso rooli siinä, että pääsin tekemään NHL-sopimuksen. Sain täällä heti alusta lähtien paljon luottoa ja vastuuta ja kehityin Ässissä seuraavalle tasolle, Markus Niemeläinen kommentoi Ässien tiedotteessa.

Niemeläisellä oli sopimus Ässien kanssa tulevasta kaudesta, joten puolustaja pelaa porilaisten riveissä, mikäli hän palaa Eurooppaan kesken kauden.

* * *

Päättyneen kauden kärkitulokkaisiin kuulunut 20-vuotias Justus Annunen allekirjoitti kolmivuotisen tulokassopimuksen Colorado Avalanchen kanssa. Seura varasi Annusen NHL:ään kesällä 2018 kolmannella kierroksella numerolla 64.

Annunen torjui päättyneellä kaudella Kärppien riveissä 23 ottelussa tilastoin 1,77 / 92,9 ja pelasi kuusi nollapeliä. Vuoden maalivahdin, Urpo Ylönen –palkinnon, äänestyksessä Annunen sijoittui kolmanneksi ja vuoden tulokkaan, Jarmo Wasaman muistopalkinnon, äänestyksessä toiseksi.

Kolmivuotisen sopimuksen ensimmäisellä kaudella Annunen pelaa joko Colorado Avalanchessa tai jatkaa Kärppien paidassa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen