Syöttökone Balazs Sebokilta odotetaan KalPassa lisää maaleja – ”Yritän aina löytää sen vapaan mailan”

9.4.2020
Syöttökone Balazs Sebokilta odotetaan KalPassa lisää maaleja – ”Yritän aina löytää sen vapaan mailan”

KalPan päättyneen kauden paras pistemies Balazs Sebok odottaa tekevänsä ensi kaudella enemmän maaleja, vaikka joukkuekaverin vapaan mailan löytäminen onkin hänelle yhä tärkeää.

Tuoreen jatkosopimuksen KalPan kanssa tehnyt kuopiolaisten ykkössentteriksi kohonnut Sebok viettää kevättään jo kotikaupungissaan Unkarissa.

– Ihan hyvää kuuluu, niin hyvää kuin tässä vaiheessa voi. Olen kotona Budapestissa ja yritän olla kämpillä koko ajan. Vaikeita aikoja, mutta yritetään pärjätä. Lähdin viimeisen pelin jälkeen saman tien. Yritin tilata lentoliput mahdollisimman nopeasti ja nyt olen ollut pari viikkoa täällä, hän sanoo.

– Juttelin pari päivää sitten Jokisen Tommin kanssa, että kun kaikki paikat on laitettu kiinni, niin täällä on aika samanlainen meininki kuin Suomessa.

Sebok on pelannut KalPassa jo kaudesta 2015–16 alkaen. Jatko seurassa on hänelle erittäin mieluinen juttu.

– Siihen on aika monta syytä. Edellinen kausi oli todella vaikea, ja yritin pompata takaisin tasolleni tällä kaudella. Omasta mielestäni onnistuin ihan hyvin. Haluan, että minulla olisi hyviä kausia putkeen. Minulla on hyvä olo KalPan projektissa ja tykkäsin olla Kuopiossa. Ensi kausi on jo kuudes KalPassa. Päätös oli helppo, hän sanoo.

Myös KalPalla oli ymmärrettävästi halu pitää kultakypäränsä.

– Minulle on kerrottu, mitkä ovat suunnitelmat ja itsekin näin, millainen projekti on Miettisen "Toman" kanssa menossa. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, jotka parantavat ensi kaudella. Projekti on lupaava ja itsekin uskon, että pelaamme hyvin ensi kaudella.

Sebok pelasi päättyneellä kaudella parhaan liigakautensa sekä tilastollisesti että pelillisesti. Hän sivusi maaliennätystään, ja teki uuden syöttö- ja piste-ennätyksensä. Syyt tähän ovat hyvin perinteiset ja tutut.

– Olin terveenä koko kauden. Aiemmin oli ongelmia sen kanssa. Tein hyvän kesätreenin ja kuitenkin aloitin aika huonosti. Startti ei ollut niin hyvä kuin halusin, mutta kun kausi eteni, niin minullekin löytyi hyvä ketju. Sen kanssa koko paketti toimi hyvin, ja joukkuekin pelasi hyvin. Kun joukkue pelaa hyvin ja voittaa, niin yksilöilläkin on paljon helpompi pärjätä. Nämä asiat menevät käsi kädessä. Loppukausi oli hyvä, mutta yritämme olla ensi kaudella parempia. Se on ehdoton tavoitteemme, hän sanoo.

Sebokin laidoilla pelasivat suurimman osa kaudesta 20 maalia tehnyt Kai Kantola ja Juuso Könönen. Erityisesti Kantolan tehokas kausi näkyi Sebokin 33:na syöttöpisteenä.

– Könönenkin pelasi hyvän kauden, vaikka hän ei tehnyt pisteitä paljon. Olin tyytyväinen ketjuumme ja siihenkin, että "Kaitsukin" rikkoi 20 maalin rajan. Se oli hänelle iso juttu, ja olin tyytyväinen, kun pystyin auttamaan, mutta meillä on vielä enemmän annettavaa ensi kaudella, Sebok sanoo.

Kymmenen maalin raja on vielä yhden kauden osalta Sebokilla rikkomatta. Nytkin uran yhden kauden ennätyspisteet tulivat niin, että maalimäärä jäi syöttöpisteisiin verrattuna hieman alle neljännekseen. Sekä valmennusjohto että pelaaja itse odottavat jatkossa enemmän osumia.

– Yritän tehdä enemmän maaleja enemmän kuin viime aikoina. Se on ollut tavoitteena, mutta kyllä yritän aina löytää vapaan mailan, jos se vaan löytyy. Olemme Miettisen kanssa jumpanneet aika paljon, että pitäisi vetää enemmän ja laittaa kiekkoa maalille, koska siellä tapahtuu hyviä asioita. Syöttöjäkin tulisi minun "ribareista". Yritän parantaa ensi kaudella tuossa osastossa, Sebok sanoo.

* * *

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen