TPS julkaisi uusia sopimuspelaajia — Juhani Jasu Tapparasta TPS:ään

3.4.2020
TPS julkaisi uusia sopimuspelaajia — Juhani Jasu Tapparasta TPS:ään

Juhani Jasun ura jatkuu TPS-paidassa. (Kuva: Riku Laukkanen)

TPS on solminut pelaajasopimukset Juhani Jasun, Topias Haapasen, Elias Laitamäen ja Ruben Rafkinin kanssa.

Juhani Jasu on tehnyt TPS:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen. 32-vuotias keskushyökkääjä on pelannut Liigassa kaikkiaan 14 kaudella yhteensä 666 ottelua. Lukon kasvatti on pelannut kasvattajaseuransa lisäksi myös HPK:n ja Tapparan paidassa. Tapparassa Jasu saavutti neljällä kaudella kaksi Suomen mestaruutta (2016 ja 2017) sekä SM-hopeaa ja -pronssia.

– Jasu on älykäs ja luotettava sentteri, joka tuo mukanaan kokemusta ja voittamisen kulttuuria. Hänen arvonsa tulee esiin niin otteluiden ratkaisuhetkillä, erikoistilanteissa kuin aloituksissakin, TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallio kertoo TPS:n tiedotteessa.

Puolustukseen uusina kasvoina saapuvat kahden vuoden sopimuksilla 18-vuotias Ruben Rafkin sekä 19-vuotias Elias Laitamäki. Rafkin palaa kotikaupunkiinsa Kanadan pääjunioriliigoihin kuuluvasta OHL:stä.

– Ruben on molempiin suuntiin vahvasti pelaava puolustaja. Hänen ehdottomiin vahvuuksiin kuuluvat periksiantamaton luonne, vahva luistelu sekä hyvä laukaus. Hänellä on kova halu kehittyä ja edetä urallaan, Tomi Kallio analysoi.

Elias Laitamäki pelasi päättyneellä kaudella Ilveksen lisäksi Mestistä KOOVEEssa. Seinäjoelta lähtöisin oleva Laitamäki kuului tällä kaudella myös Nuorten Leijonien vakiomiehistöön.

– Eliaksen vahvuudet ovat nimenomaan puolustuspelaamisessa ja sitä kautta hän on päässyt hyödyntämään vahvuuksiaan runsaasti myös juniorimaajoukkueissa.

21-vuotias laitahyökkääjä Topias Haapanen pelasi tällä kaudella Liigaa sekä Ilveksessä että Ässissä. 1+1-vuotisen sopimuksen TPS:n kanssa tehnyt Haapanen kirjasi 45 ottelussaan pisteet 5+5=10.

– Topias on monikäyttöinen pelaaja, joka on kolkutellut lopullisen läpimurron porteilla Ilveksessä ja Ässissä. Vahvana ja luistelijana sekä kamppailijana hänestä odotetaan meille luotettavaa tekijää hyökkäyspäähän, Tomi Kallio sanoo.

* * *

TPS on tehnyt lisäksi jatkosopimukset hyökkääjä Eetu Liukkaan ja maalivahti Eetu Anttilan kanssa. 17-vuotias Liukas ja 20-vuotias Anttila ovat tehneet kaksivuotiset jatkosopimukset.

– Liukas edustaa juuri sitä draivia ja tekemisen meininkiä, jota me haluamme TPS:ään lisää. Hän on isokokoinen ja fyysinen hyökkääjä, joka on tehnyt tehoja myös maajoukkueessa.

– Anttilan kehitys on ollut huimaa seurattavaa. Viime kaudella hän oli mielestäni A-nuorten sarjan paras maalivahti. Isokokoisena ja erittäin liikkuvana maalivahtina hän tuo meille lisää kilpailutilannetta maalivahtiosastolle, Tomi Kallio kertoo.


---
Julkaisija: Antti Seppänen