Dominik Hrachovina palaa Tapparaan – vahvistusta myös puolustukseen

27.3.2020
Dominik Hrachovina palaa Tapparaan – vahvistusta myös puolustukseen

Kuva: Vesa Koivunen

Tapparan mestaruusjoukkueissa 2016 ja 2017 torjunut Dominik Hrachovina palaa kirvesrintoihin kahden kauden tauon jälkeen. Jo vuonna 2011 Tapparan junioreihin tullut tshekkivahti on tehnyt Tapparan kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Hrachovina pelasi päättyneellä kaudella sveitsiläisessä HC Ambri-Piottassa ja Tshekin pääsarjan Bili Tygri Liberecin joukkueessa. Tshekin liigassa Hrachovina oli maalivahtitilastojen ykkönen lukemin 1,95 / 92,7.

Liigassa Hrachovina on pelannut neljällä kaudella yhteensä 111 ottelua tilastoin 2,03 / 92,5. Nollapelejä tilillä on 11.

* * *

Tapparan toinen Liiga-kokemusta jo saanut pelaajahankinta on Pelicansista kahden vuoden sopimuksella siirtyvä 21-vuotias puolustaja Santtu Kinnunen. Hän on pelannut Pelicansissa kahden viime kauden aikana 51 ottelua. Florida Panthers varasi Kinnusen NHL:n vuoden 2018 varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella.

* * *

Lisäksi Tappara on kiinnittänyt organisaatioonsa viisi uutta nuorta pelaajaa. Kirvesrintojen kanssa sopimuksen ovat tehneet 18-vuotias maalivahti Kari Piiroinen (OHL), 17-vuotias puolustaja Jiri Pärssinen (TPS U20) sekä hyökkääjäosastolle 18-vuotias Petteri Puhakka (Kärpät U20), 19-vuotias Jere Henriksson (Jokerit U20) ja 16-vuotias Niko Huuhtanen (Kiekko-Espoo U20).

Tapparan omista juniorisopimuspelaajista Liiga-rinkiin ovat siirtyneet jo miesten joukkueessakin esiintynyt hyökkääjä Kasper Simontaival, 18, sekä hyökkääjät Jere Virolainen, 17, ja Oskari Luoto, 17, sekä kolmannen kautensa Tampereella aloittava 16-vuotias tshekkipuolustaja Tomas Hamara.


---
Julkaisija: Antti Seppänen