JYPille joukko uusia sopimuspelaajia – mukana kokemusta ja tulevaisuuden nimiä

26.3.2020
JYPille joukko uusia sopimuspelaajia – mukana kokemusta ja tulevaisuuden nimiä

Aleksi Salonen (oik.) ja Robert Rooba pelaavat JYPin riveissä kaudella 2020-21. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYP julkaisi torstaina tulevan kauden joukkueensa pelaajarungon. Joukkue on tehnyt uudet pelaajasopimukset Patrik Puistolan, Severi Lahtisen, Samuel Heleniuksen, Mikko Salmion, Joni Jurmon ja Aleksi Salosen kanssa.

19-vuotias Patrik Puistola pelasi päättyneellä kaudella kasvattajaseuransa Tapparan lisäksi sekä Jukureissa että KooKoossa. Hän kokosi 45 ottelussaan pisteet 6+6=12. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa Puistola pelasi tällä kaudella 18 ottelua pistein 13+5=18. Laitahyökkääjä teki JYPin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

– Puistolalla on kansainvälisen huippupelaajan potentiaali ja uskon vahvasti siihen, että hän tulee lyömään itsensä läpi Liiga-tasolla kahden seuraavan kauden aikana. Hänellä on maalintekijän taidot, ja hän tulee pelaamaan meillä isossa roolissa tulevina kausina, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi JYPin tiedotteessa.

* * *

21-vuotias Severi Lahtinen siirtyy JYPin riveihin Pelicansista kaksivuotisella sopimuksella. Alkukaudella saatu ylävartalovamma pilasi menneen kauden ja Lahtinen kokosi Liigassa 10 ottelussa pisteet 0+3. Mestiksen Peliitoissa hän pelasi 14 ottelua piste per peli –tahdilla.

– Lahtisesta saamme joukkueeseen yhden tämän sarjan kiekollisesti taitavimmista ja luovimmista pelaajista. Uskon hänen pystyvän kehittämään JYPissä kokonaisvaltaista pelaamistaan ja sitä kautta ottamaan myös vastuullisen hyökkäyssuunnan rooliin tulevalla kaudella, Mikko Viitanen sanoo.

* * *

17-vuotias Samuel Helenius pelasi kuluneella kaudella Nuorten SM-liigaa Jokerien paidassa. 51 ottelussaan hän kokosi pisteet 13+11=24. Kaksimetrinen sentteri pelasi tällä kaudella myös Pikkuleijonien riveissä 12 ottelua. Heleniuksen sopimus on 3+1-vuotinen.

– Heleniuksen sitoutuminen pitkällä sopimuksella JYPin riveihin mahdollistaa pitkäjänteisen kehitystyön hänen kohdallaan. Helenius pelaa ikäisekseen erittäin tunnollista sentteripeliä ja pystyy kokonsa sekä luistelukykynsä ansiosta vakiinnuttamaan paikkansa Liiga-tasolla nopeallakin aikataululla.

* * *

JYPin oma kasvatti, 28-vuotias Mikko Salmio palaa Jyväskylään Ässistä, jossa hän pelasi kaudet 2017-20. Salmio on pelannut urallaan Liigassa kahdeksalla kaudella yhteensä 361 ottelua pistein 51+62=113. Salmio on solminut JYPin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

— Salmio pelaa jokaisena iltana tunnollista joukkuepeliä ja hänen persoonansa tuomaa positiivista vaikutusta joukkueen ilmapiirille ei voi väheksyä. Salmiolla on hurrikaanisydän ja tiedämme, että saamme joukkueeseemme hänestä pyyteettömän työmiehen, jolta löytyy erikoisosaamista alivoimapelaamisen muodossa.

* * *

Piakkoin 18 vuotta täyttävä puolustaja Joni Jurmo on pelannut viime kaudet Jokerien juniorijoukkueissa. Tällä kaudella Jurmo pelasi Nuorten SM-liigassa 43 ottelua pistein 5+23=28. Jurmon sopimus JYPin kanssa ulottuu kevääseen 2023.

– Jurmosta saamme pelitaitavan ja luisteluvoimaisen puolustajan. Hän pystyy edistämään peliä kiekollisilla ratkaisuillaan ja pystyy luisteluvoimansa ansiosta myös haastamaan vastustajia kiekollisena ollessaan. Jurmolla on olemassa kaikki lajitaidolliset ominaisuudet kasvaakseen huipputason puolustajaksi kansainvälisille pelikentille.

* * *

Puolustaja Aleksi Salonen palaa kasvattajaseuraansa viiden kauden jälkeen kaksivuotisella sopimuksella. 27-vuotias Salonen pelasi kuluneen kauden TPS:ssä ja merkkautti 57 ottelussaan pisteet 2+8=10. Liigassa hän on pelannut kaikkiaan 332 ottelua pistein 23+63=86. Salonen on voittanut Suomen mestaruuden kahdesti Tapparan riveissä vuosina 2016 ja 2017.

– Salosesta saamme joukkueeseen hyvin liikkuvan ja monipuolisen rightin kätisen puolustajan. Salonen on monikäyttöinen pelaaja ja hän tuo joukkueeseen myös luonnetta ja johtajuutta, Mikko Viitanen tiivistää.

* * *

JYPin päävalmentajana jatkaa Pekka Tirkkonen. Valmennustiimiä täydentävät apuvalmentaja ja joukkuejohtaja Ari Santanen, maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä ja fysiikkavalmentaja Jari Pekkola. Jukka Varmanen liittyy JYPin valmennustiimiin kaksivuotisella sopimuksella. Varmanen kuului viime kaudella sveitsiläisen SC Bernin valmennustiimiin.

Antti Turunen siirtyy Liiga-joukkueen apuvalmentajan paikalta JYPin U20 joukkueen vastuuvalmentajaksi.

* * *

JYPin sopimuspelaajat 2020-21
Tilanne 26.3.2020

Maalivahdit
Markus Ruusu (2021)
Niko Parkkinen (2021)

Puolustajat
Roni Allen (2021)
Anttoni Honka (2022)
Joni Jurmo (2023)
Valtteri Kakkonen (2021)
Mikko Kalteva (2021)
Kimi Kuusela (2022)
Alex Lintuniemi (2022)
Aleksi Malinen (2022)
Tomi Niku (2021+1)
Aleksi Salonen (2022)

Hyökkääjät
Joni Airo (2022+1)
Samuel Helenius (2023+1)
Jarkko Immonen (2021)
Oskari Kalajanniska (2021)
Antti Kalapudas (2022)
Severi Lahtinen (2022)
Ossi Louhivaara (2021)
Julius Nättinen (2021)
Patrik Puistola (2022)
Robert Rooba (2021)
Mikko Salmio (2021+1)
Patrik Siikanen (2021+1)
Miska Siikonen (2021)
Jani Tuppurainen (2021)
Jerry Turkulainen (2022)
Samuel Valkeejärvi (2022+1)


---
Julkaisija: Antti Seppänen