Ilvekseen kolme uutta pelaajaa – kokoa, monipuolisuutta ja liikkuvuutta

24.3.2020
Ilvekseen kolme uutta pelaajaa – kokoa, monipuolisuutta ja liikkuvuutta

Taavi Vartiainen jatkaa Liiga-uraansa Ilveksen paidassa. (Kuva: Tomi Natri)

Ilves on liittänyt ensi kauden sopimuspelaajiensa ryhmään hyökkääjät Taavi Vartiaisen ja Joni Ikosen sekä puolustaja Santeri Airolan. Vartiaisen ja Airolan sopimukset ovat 2+1-vuotiset, Ikosen kaksivuotinen.

25-vuotias Taavi Vartiainen on Pelicansin kasvatti, joka pelannut Liigassa 271 ottelua pistein 20+33=53. Kuluneella kaudella laitahyökkääjä teki 42 ottelussa pisteet 0+6.

– Halusimme joukkueeseemme lisää kokoa ja voimaa maalineduskamppailuihin sekä hyökkäyspeliimme. Saamme Vartiaisesta kova-asenteisen joukkuepelaajan, jonka vahvuuksiin lukeutuvat myös alivoimapelaaminen ja laukausten blokkaaminen, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kommentoi seuran tiedotteessa.

* * *

KalPasta Ilvekseen siirtyvä 20-vuotias keskushyökkääjä Joni Ikonen on espoolaisen kiekkokoulun kasvatti. Liigassa ensiesiintymisensä syyskuussa 2017 KalPan paidassa tehnyt Ikonen saavutti ennen Liiga-uraansa alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa. Ikonen on Montréal Canadiensin toisen kierroksen varaus kesältä 2017.

Ikonen on kärsinyt kahdella viime kaudella loukkaantumisista. Kaudella 2018-19 hän pelasi vain 13 ottelua pistein 5+5=10. Päättyneen kauden keskushyökkääjä joutui jättämään kokonaan väliin harjoitusottelussa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi.

– Joni Ikonen oli vapaana olleista lupaavista suomalaisista keskushyökkääjistä mielestämme kiinnostavin. Jonilla on potentiaalia olla kärkipelaaja Liigassa ja edetä urallaan yhä kovempiinkin sarjoihin. Hän oli valmis läpilyöntiin jo kuluneella kaudella, mutta ikävä loukkaantuminen keskeytti kauden ennen aikojaan. Tiedämme, että saamme pelaajan, joka pystyy pelaamaan kaikissa eri pelitilanteissa ja tekemään ympärillään olevista pelaajista parempia. Tulemme olemaan erittäin kärsivällisiä hänen kanssaan sekä antamaan aikaa sopeutua uuteen ympäristöön ja pelitapaan pitkän pelitauon jälkeen, Timo Koskela sanoo.

* * *

19-vuotias puolustaja Santeri Airola on pelannut tähänastisen uransa kasvattajaseurassaan Imatran Ketterässä ja debytoinut myös Liigassa SaiPan paidassa. Airola pelasi päättyneellä kaudella SaiPassa kaksi ottelua ja lisäksi 26 ottelua Mestiksessä. Airola on Pittsburgh Penguinsin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2019.

– Santeri Airola on erittäin hyvin liikkuva ja kiekkoa liikuttava puolustaja, jossa näemme ison potentiaalin. Santerin kehittymistä ovat hidastaneet pienet vammat, mutta kaikki on fysiikasta kiinni. Olemme erittäin tyytyväisiä, että hän sitoutui Ilvekseen pitkäksi ajaksi, mikä antaa meille mahdollisuuksia pelaajan pitkäjänteiseen kehittämiseen, kommentoi Koskela.

* * *

Päättyneellä kaudella pääosin Mestiksen KOOVEE:ssa pelanneen hyökkääjä Erik Ahopellon sopimukseen sisältynyttä optiota ensi kaudesta Ilves ei käytä. Loppukauden Ässissä lainalla olleen hyökkääjä Topias Haapasen, 21, sopimus puolestaan on purettu yhteisymmärryksessä.

Nyt julkistettujen sopimusten myötä Ilveksellä on 24 ensi kauden kattavaa pelaajasopimusta, joiden ohella kolmen muun pelaajan sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tämänhetkiseen sopimustilanteeseemme. Kartoitamme edelleen pelaajamarkkinoita, mutta tällä hetkellä emme aktiivisesti etsi uusia pelaajia. Näissä täysin poikkeuksellisissa olosuhteissa joudumme seuraamaan myös maailman terveys- ja taloustilannetta, joilla on oma vaikutuksensa seurojen toimintaan ja joukkueiden rakentamiseen, Timo Koskela toteaa.

– Hienon kauden pelanneen Robert Leinon tilanne selviää kevään ja kesän aikana. Hänellä on sopimuksessaan ulkomaan optio tietyin ehdoin, mutta on myös täysin mahdollista, että hän jatkaa ensi kaudella Ilveksessä.

Ilveksen sopimuspelaajat 2020-21
Tilanne 24.3.2020

Maalivahdit
Ville Kolppanen (2020+1)
Eetu Mäkiniemi (2021+1)

Puolustajat
Karri Aho (2022+1)
Santeri Airola (2022+1)
Aleksi Elorinne (2021+1)
Santeri Hatakka (2021+1)
Oskari Laaksonen (2021)
Kalle Maalahti (2020+1)
Nikolas Matinpalo (2021)
Jarkko Parikka (2021+1)
Niko Peltola (2022)
Tuomas Salmela (2021+1)

Hyökkääjät
Joose Antonen (2021)
Joni Ikonen (2022)
Joona Ikonen (2022)
Roby Järventie (2021+1)
Robert Leino (2020+1)
Teemu Lepaus (2021)
Matias Maccelli (2021+1)
Ville Meskanen (2021+1)
Panu Mieho (2022)
Miro Nalli (2021+1)
Eetu Päkkilä (2021+1)
Antti Saarela (2021+1)
Eemeli Suomi (2021)
Samuli Vainionpää (2022)
Taavi Vartiainen (2022+1)


---
Julkaisija: Antti Seppänen