Petrus Palmulla on paukkuja varastossa – ”Kun katsoo paikkojani, maaleja voisi olla kaksikymmentä”

10.3.2020
Petrus Palmulla on paukkuja varastossa – ”Kun katsoo paikkojani, maaleja voisi olla kaksikymmentä”

Petrus Palmu on runkosarjan lopulla tyytyväinen kautensa isoon kuvaan, mutta maalimäärä harmittaa miestä jonkin verran. Palmu uskoo JYPin tämän kauden tehoketjun Palmu-Siikonen-Nättinen olevan kovaa valuuttaa pudotuspeleissä.

Jyväskylässä on saatu jo tovin aikaa valmistautua ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin. JYPillä on vielä viikko aikaa ja runkosarjan viimeiset ottelut aikaa hioa kuvionsa kuntoon, ennen kuin pudotuspelien ensimmäinen kierros alkaa. Lopullinen sijoitus on vielä hämärän peitossa.

– Olemme tienneet, että pelaamme pudotuspeleissä, mutta perusvalmistautumista tämä on ollut. Olemme pyrkineet kehittämään omaa peliä ja harjoittelemaan hyvin, niin jäällä kuin oheistreeneissäkin, että olemme hyvässä iskussa, kun ne alkavat, Palmu sanoo.

Palmu pelaa kolmatta kauttaan Liigassa ja tulee tämä kevät mukaan lukien pelanneeksi pudotuspeleissä joka kaudellaan.

– Olen aina tykännyt kevään peleistä, kun päivät alkavat pidentyä ja raskaat kuukaudet on pelattu läpi. Aina odottaa, että pääsee pelaamaan "pleijareita." Niissä on oma juttunsa ja siellä mitataan se, mitä on tehty kauden aikana joukkueena ja mikä on joukkueen yhteinen panos. Mielenkiintoista nähdä, mihin se meillä riittää. Hyviä joukkueita on paljon. Sytyn niihin peleihin, ja uskon, että joka ikinen syttyy ja haluaa niitä pelata. Minullakin on jo kokemusta niistä muistakin sarjoista. Ne ovat hienoja pelejä!

Palmu on ennen tiistain kotiottelua Tapparaa vastaan tehnyt tällä kaudella 12 maalia. Hän on siis tulokaskautensa 17 maalista hieman perässä, mutta ottelukohtaisessa vauhdissa hän on maalien osalta liki samassa tahdissa, sillä hän liittyi JYPin joukkueeseen vasta lokakuun alussa.

– Olen tyytyväinen siihen, miten olen pelannut ja millä tyylillä. Olen pelannut suhteellisen paljon ja saanut vastuuta alivoimalla, ylivoimalla ja tasaviisikoin. Se, mihin en ole tyytyväinen, on maalinteon tehokkuus. Paikkoja on ollut, mutta en ole pystynyt käyttämään niitä tarpeeksi laadukkaasti. Se näyttäytyy osaltaan siinäkin, että pisteitä ei ole sarjataulukossa. Maaleja pitäisi pystyä tekemään paremmalla prosentilla. Hyvä kuitenkin, että olen päässyt paikoille, hän sanoo.

– Maalimäärä on ihan ok, mutta kun katsoo paikkoja, joita minulla on ollut, maaleja voisi olla 20. Se on fakta. Aina ei mene, ja välillä menee. Onneksi meillä on Nättisen Julius, joka on paukuttanut niitä siitäkin edestä. Ehkä olen meidän ketjussamme ollutkin peliä rakentava osapuoli, mutta maaleja voisi olla enemmän.

Palmun, Nättisen ja Miska Siikosen ketju on ollut yksi puheenaiheista tällä kaudella. Kolmikko oli syyskaudella lähes pitelemättömässä vireessä, ja eritoten Nättinen rohmusi tehoja ilta toisensa jälkeen.

Nyttemmin kolmikko on ollut jonkin aikaa "hajalla" Siikosen poissaolon takia.

– Minulla oli "Jullen" kanssa hyvä kemia jo aiemmilta vuosilta. "Mise" on hyvä kahden suunnan sentteri. Hän on työteliäs puolustuspäähän ja tukee meidän peliämme. Alkukaudesta joukkueiden pelaaminen ei ehkä ole niin organisoitua, niin silloin taitomme tuli esille. Onnistumisia tuli todella paljon. Joukkueiden pelaaminen kehittyy loppukautta kohden ja pelataan tiukempaa puolustuspeliä. Totta kai meidän ketjuamme on varmasti katsottu tarkemmin, että emme pääse niin helposti maalipaikoille. Tämä on hyvä ketju ja meillä on hyvä mahdollisuus tehdä tulosta loppukaudella, Palmu kertoo.

JYPin viime viikkojen vire ei ole ollut paras mahdollinen, eikä kolmen pisteen voittoja ole tullut kuuteen viime kamppailuun. Ennen kuin pudotuspelit alkavat, siihen on vielä kolmen ottelun verran mahdollisuuksia.

– Kaudella on työstetty peliä, ja nyt mitataan, miten hyvin kantti kestää, ja miten hyvin pelaamme joukkueena. Uskoa on totta kai joukkueeseen. Meillä on hyviä pelaajia ja hyvä joukkue. Mahdollisuudet on pärjätä ihan ketä vastaan tahansa. Olemme näyttäneetkin sen tällä kaudella. Joukkueena pelaaminen mitataan playoffeissa, Palmu tuumaa.

JYP saa joka tapauksessa kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

– Todella hyvä, että pääsemme aloittamaan kotona. Sarja on paras kolmesta, ja heti pitää päästä ytimeen kiinni, mutta oli se sitten kotona tai vieraissa, niin yhtä hyvin pitää pystyä pelaamaan. Pyrin pelaamaan vahvasti. Pitää pystyä puolustamaan ja niittaamaan paikoista maalit. Lähden tekemään perushyvää suorittamista niin kuin koko kauden. Kun paikkoja tulee, niin niistä pitää laittaa sisään. Se "jeesaa" joukkuetta, Palmu ennakoi.

* * *

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen