HIFK ja SaiPa voittoihin – Veikko Loimaranta osui Tampereella kahdesti

27.2.2020
HIFK ja SaiPa voittoihin – Veikko Loimaranta osui Tampereella kahdesti

SaiPan Veikko Loimaranta iski torstaina uransa toisen ja kolmannen maalin. (Kuva: Jiri Halttunen)

Torstain Liiga-illan voittajat olivat Ässät jatkoajalla kaatanut HIFK ja Tapparalta täyden pistepotin viime hetken osumalla hakenut SaiPa. Illan ykkösnimi oli kaksi maalia tehnyt lappeenrantalaisten 19-vuotias Veikko Loimaranta. Helsingissä jatkoaikamaalista vastasi ajassa 61.56 osunut ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk.

HIFK–Ässät 4–3 JA (0–1, 1–0, 2–2, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Nousuvireinen HIFK otti torstaina neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Ässät kaatui Nordiksella jatkoajalla lukemin 4–3. Helsinkiläisten jatkoaikasankari oli ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk (1+1), joka ratkaisi ajassa 61.56. HIFK oli lähellä myös täyttä pistepottia, mutta Ässät puristi ottelun jatkoajalle viime hetken tasoituksella, kun Tyson Spink (1+1) osui ajassa 59.42. Ässät johti ottelua varsinaisella peliajalla kahdesti Aleksi Rekosen ja Niko Kivelän osumilla. HIFK:n osumista vastasivat ylivoimalla osuneet Michael Keränen ja Mikko Kousa sekä Jere Sallinen (1+1).

Kuudentena oleva HIFK venytti etumatkan takana vaanivaan HPK:hon jo kymmeneen pisteeseen. Puolestaan viidentenä oleva KooKoo on enää kahden pisteen päässä. Helsinkiläiset ovat voittaneet seitsemästä viime ottelustaan peräti kuusi. Yhdeksäntenä oleville porilaisille tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun. Ässillä on vahva kymmenen pisteen etumatka viimeisenä playoffsien ulkopuolella olevaan TPS:ään.

Tappara–SaiPa 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa yllätti Hakametsässä Tapparan ja vei mukanaan täyden pistepotin lukemin 1–2. Lappeenrantalaisten ykkösnimi oli joukkueen molemmat maalit tehnyt 19-vuotias hyökkääjä Veikko Loimaranta. Loimaranta iski avauserässä SaiPan johtoon ja ottelun voittomaalin päätöserässä, ainoastaan 11 sekuntia ennen loppua. Neljännen peräkkäisen tappion kokeneen Tapparan ainokainen oli tshekkipuolustaja Adam Polasekin käsialaa. SaiPa katkaisi voitollaan kolmen ottelun tappioputkensa. Lisäksi voitto oli SaiPalle kauden ensimmäinen Tapparasta.

Tamperelaiset ovat toisella sijalla viiden pisteen erolla takana olevaan Lukkoon. Raumalaiset ovat kuitenkin pelanneet Tapparaa kaksi ottelua vähemmän. SaiPa löytyy sijalta kaksitoista. Lappeenrantalaisilla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan neljätoista pistettä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen