Linus Nyman odottaa pitkää kevättä – ”Pystyn tekemään kentällä omia juttujani ja tuomaan luovuutta”

26.2.2020
Linus Nyman odottaa pitkää kevättä – ”Pystyn tekemään kentällä omia juttujani ja tuomaan luovuutta”

Lukko-hyökkääjä Linus Nyman on kehittynyt kahdella kaudellaan Liigassa huimin askelin. Hän on ollut viime viikkoina nousukuntoisen Lukon tehokkaimpia hyökkääjiä. Tuore jatkosopimus velvoittaa ja innoittaa kovaan työntekoon jatkossakin.

Rauman Lukon hyökkääjän Linus Nymanin voi odottaa kuuluvan tulevana keväänä ja tulevilla kausilla seuransa suurimpiin vastuunkantajiin. Uransa toista kautta Liigassa pelaava Nyman on kehittynyt Raumalla huimin askelin, mikä toi hänelle hiljattain julkistetun kahden vuoden jatkosopimuksen Lukon kanssa.

– Tämä on mukava paikka, ja ympärillä on hyviä äijiä. Se auttoi paljon. Parin vuoden aikana on tullut kehitystä, niin tuntui oikealta vaihtoehdolta jatkaa täällä. Olen jatkosopimuksesta innoissani. Fysiikka on mennyt jonkun verran eteenpäin ja pystyn kamppailemaan äijien kanssa. Pelillisestikin tuntuu, että pystyn tekemään kentällä omia juttujani, tuomaan luovuutta ja sitä kautta auttamaan joukkuetta voittamaan, hän sanoo.

Nyman on ollut alkuvuoden aikana yksi Lukon tehokkaimmista hyökkääjistä. Tilastoihin on kirjattu tehopisteitä yhdeksässä pelissä edellisistä 12:sta. Lukon urakka jatkuu keskiviikkona kotona Ilvestä vastaan.

– Olen pelannut (Eetu) Koivistoisen ja (Toni) Koiviston kanssa. Kemia on osunut hyvin äijien kanssa. Olemme pystyneet luomaan hyvin paikkoja ja pientä tuuriakin on ollut. On löytynyt hyvä flow-tila, ja on tullut ihan hyvin tehoja. Liikutamme hyvin kiekkoa ylöspäin ja pystymme kääntämään peliä hyvin. Olemme kaikki kolme samalla sivulla ja tiedämme, mikä homman nimi koko ajan on, Nyman toteaa.

Nymanin kehitys tälle kaudelle on mahdollistanut suuremman vastuunsaamisen. Kovalla työllä kehitys on toki ollut odotettuakin, sillä kyseessä on vasta 20-vuotias pelaaja.

– Olen tehnyt hyvin hommia ja odottanut omaa mahdollisuuttani. Sitten, kun se on tullut, niin olen pystynyt sen käyttämään. Sain viime vuonnakin mahdollisuuden näyttää, mutta en pystynyt vielä tekemään tulosta. Tänä vuonna olen tehnyt hommia ja odottanut kärsivällisesti, että pystyn näyttämään. Totta kai on tarvittu vähän tuuriakin, että sain onnistumisia ja sitä kautta itseluottamusta ylös. Pitää olla kärsivällinen ja tehdä hommia arjessa. Ei tämä millään taikatempulla tule. Pitää vain olla kärsivällinen, hän sanoo.

Kaikki ominaisuudet eivät ole eivätkä voikaan olla vielä Nymanin ikäisellä pelaajalla läheskään valmiita. Hän kuvaili itseään jatkosopimuksen julkistuksen aikaan "ruipeloksi", mikä osoittaa hyvää paitsi realismin myös itseironian tajua.

– Jos haluaa tulla paremmaksi pelaajaksi ja pelata jossain vaiheessa ulkomaillakin, niin töitä pitää tehdä. Huomaa, kun olen saanut vähän fysiikkaa, niin siitä on kyllä paljon hyötyä. Pitää kuitenkin olla itselleen rehellinen, että missä mennään! Turha huijata itselleen sitä, mitä ei ole. Olen saanut valmennusjohdolta ja joukkuekavereilta paljon apuja. Itsellänikin on kova halua kehittyä. Mikäs siinä, mennään punttisalille!

Nyman ilmoitetaan Liigan sivuilla vielä 175-senttiseksi ja 65-kiloiseksi.

– Tuo 65 kiloa ei ole kyllä ihan oikein! Painoin kesällä 73-74 kiloa, ja nyt ehkä päivästä riippuen 76-77 kiloa, mutta tuo 65 kiloa on ehkä noin kymmenen kiloa alakanttiin, hän nauraa.

Oli paino mitä oli, ovat vielä ehkä puuttuvat kilot korvattava jollain muulla.

– Pitää löytää omat keinot pienempänä pelaajana. Pitää käyttää mailaa fiksummin ja vain taistella. Ei auta luovuttaa. Joskus lentää, mutta sitten vaan noustaan takaisin ylös ja yritetään entistä kovemmin ensi kerralla, Nyman sanoo.

Lukko taistelee vielä jopa runkosarjan kakkossijasta. Kunhan tämä viikko on ohi, on edessä vielä kaksi kolmen viikon peliä ennen runkosarjan päätöstä.

– Sehän on vain kivaa! Aurinkokin alkaa paistaa jo aikaisin aamulla. Totta kai mieluummin pelaan kuin treenaan. Ei ainakaan minua haittaa! Hienoa, että olemme pärjänneet näin hyvin joukkueena, että on tällainen mahdollisuus. Uskon, että kaikki ovat kopissa innoissaan. Kaikilla on paljon näytettävää, kun pudotuspelit alkavat. Olemme tosi innoissamme näistä tulevista matseista, Nyman intoilee.

Millaisen kevään haluat itse pelata?

– Mahdollisimman hyvän ja pitkän, ja että menestyisimme joukkueena mahdollisimman hyvin. Meillä on hyvä "tsäänssi" tänä vuonna. Tykkään tosi paljon meidän porukastamme. Meillä on paljon hyviä jätkiä ja uudenvuoden jälkeen joukkueella on alkanut kulkea hyvin. Samalla lailla vaan, päättää Nyman.

* * *

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen