Lauri Korpikoskelta saa odottaa tehoja koko kevään – ”En ole saavuttanut vielä sitä, mitä reservissä on”

12.2.2020
Lauri Korpikoskelta saa odottaa tehoja koko kevään – ”En ole saavuttanut vielä sitä, mitä reservissä on”

Lauri Korpikosken paluuta Liigan huipulle odotettiin pitkään. TPS-hyökkääjä oli tammikuun tehokkain pelaaja, ja lisää voi olla vielä luvassa. Korpikoski vaatii omiltaan myös pitkää kevättä.

Lauri Korpikosken viime viikot ovat olleet todella antoisia. Hän oli Liigassa koko tammikuun tehokkain pelaaja, ja maalitehtailu jatkui vielä tämänkin kuun puolella vierasvoitossa HIFK:ta vastaan.

Korpikoski hankittiin tuloksentekijäksi TPS:n paitaan jo viime kaudeksi, mutta paluusesongin pilasivat sairastelut. Tähän kauteen lähdettäessä hänen oli laitettava ensisijaisesti itsensä kuntoon, mikä tarkoitti ainakin osittaista kauden alkupuolen uhraamista.

– Isossa kuvassahan minulla on se pitkä tauko peleistä ja rytmistä, joka kaudessa on. Joukkueena alku oli tosi vaikea, mikä ei auttanut omaa tekemistä. En päässyt ensimmäisissä 20 pelissä selkäydinpelaamiseen. Kun saa pelejä alle, niin saa rytmiä. Kun tulee onnistumisia tasaisemmin, se auttaa peliä. Tiesin itse, että varmasti menee pelejä, ennen kuin pääsen tekemiseen kiinni ja kroppa alkaa tuntua paremmalta. Täytyi olla kärsivällinen, hän valottaa.

– Totta kai sekin vaikutti, kun joukkue alkoi pelata paremmin. Kun joukkue menestyy, niin yksilötkin alkavat saada onnistumisia laajemmalla rintamalla. Nämä kulkevat käsi kädessä. Kun joukkueen peli ei toimi, niin pelaajatkin näyttävät huonommilta kuin mitä he ovat. Kun joukkueella menee hyvin, niin pelaajatkin näyttävät paremmalta.

Oma osansa hyökkääjän onnistumisissa oli TPS:n alkuvuoden tiiviillä sarjaohjelmallakin, joskaan iso pelimäärä ei itsessään tuo kellekään pelaajalle automaattisesti pisteitä. Paljon pelaaminen myös teki Korpikoskelle hyvää.

– Pelasimme tammikuussa todella paljon. Meillä oli kolmen pelin viikkoja viisi viikkoa putkeen. Varmasti oma prosessini oli kaivannut kuukautta, että pelataan, ja tulee pelitoistoja ja -tilanteita. Vaikka olisi pelannut kuinka kauan, niin jos seuraa vuoden pelejä sivussa ja vielä tulee kesä päälle, niin kyllä siinä (paluussa) menee aikaa. Pelaaminen on eri asia kuin harjoittelu. Meni oma aikansa, ennen kuin pää, kroppa ja muisti tulivat takaisin, että mitä missäkin tilanteessa kannattaa tehdä. Isona asiana oli myös joukkueen tekeminen. Syksy oli haastava ja vaikea joukkueelle. Itsellenikään ei ollut helppoa tulla tuollaisen tauon jälkeen tuohon tilanteeseen, hän sanoo.

Kaiken kaikkiaan Korpikoski on päässyt nykytilanteeseensa todella pitkäjänteisellä työllä. Odottavan aika on ollut tässä tapauksessa piinallisen pitkä.

– Tiesin, että muutaman kuukauden kesätreeni ei tulisi riittämään vielä oman kunnon löytämiseen. Siinä piti jatkaa kovempaa harjoittelua pidempään. Peli oli tukkoista alussa, koska koitin harjoitella. Emme pelanneet hirveästi alussa, ja sitten minulle tuli vielä kuukauden tauko peleistä. Ensin olin nivusvamman takia pari viikkoa poissa ja sitten tuli maajoukkuetauko. Oli aika repaleista, eikä pelirytmi ollut kovin tiivis. Tuntui, että siinä ei päässyt rytmiin. Koitin harjoitella kovaa, ja jonkin verran peli ehkä kärsi, eikä ollut niin irtonaista. Ilman sitä harjoittelua, jota tein elo-syys-lokakuussa, puhti olisi loppunut jouluna. Tiesin, että sitä oli pakko jatkaa, muuten kunto ei olisi riittänyt kevääseen asti, Korpikoski sanoo.

– Nyt, kun on pelattu, eikä harjoiteltu enää niin kovaa, on kroppakin alkanut herkistyä pelaamiseen. Suurin tekijä on ollut kuitenkin joukkueen paremmat esitykset. Kun pelejä on tullut paljon, se kuuluisa tatsi alkaa palata. Ei ole tuntunut pitkään aikaa siltä, että elän normaalia jääkiekkoilijan arkea, johon olen tottunut. Reservissä on vieläkin aika paljon. Lihasmuisti omasta tekemisestä on aika vahva. En ole saavuttanut vielä sitä, mitä reservissä on. Se on hyvä asia, että tiedän, että on vielä lisääkin annettavaa.

Korpikoskea enemmän pelaamisesta nauttivat pelaajat lienevät tällä hetkellä varsin harvassa.

– Nautin tästä ja siitä, että saan olla terveenä. Tietyt asiat laittavat nämä jutut perspektiiviin. Vaikka joskus tulee hallilla tai muuten rankkoja päiviä, niin saan kuitenkin harjoittaa ammattiani ja kehittää itseäni. Minulla on vielä kova motivaatio mennä eteenpäin ja päästä vielä parempaan kuntoon ja pelata vielä paremmin. Se ei ole sammunut missään vaiheessa. Nälkä vain kasvaa koko ajan. Siinä mielessä on ollut taas mukavaa.

Nyt, kun peli on ollut kokonaisuutena uomissaan, niin Korpikosken halu jatkaa tällä tasolla on kova. TPS taistelee runkosarjan viimeisillä kierroksilla vielä pääsystä pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Seura ui syksyn kuukausina pahimmillaan varsin synkissä vesissä, eikä pudotuspelipaikka näyttänyt kauden alkupuolella kovinkaan todennäköiseltä.

– Isossa kuvassa meidän ei olisi pitänyt edes olla tämmöisissä vaikeuksissa alun perinkään. Tilanne on ollut se, mikä on, ja nyt tämä viimeinen kuukausi merkitsee aika paljon. Meidän täytyy päästä kinkereihin mukaan.

Korpikoski muistuttaa kuitenkin, että vaikka syksy oli sellainen kuin se TPS:lle oli, ei pelkkä pudotuspeleihin pääsy saa riittää.

– Tässä vaiheessa ei saa katsoa liian pitkälle eteenpäin, mutta en puhuisi silloin vielä onnistuneesta kaudesta, jos pääsemme kympin sakkiin, pelaamme kaksi peliä ja jatkamme kesälomalle neljän päivän jälkeen. Sekin täytyy muistaa. Vaikka kairaisimme itsemme kympin sakkiin, niin tavoite on mennä siitä vaiheesta vielä eteenpäin. Sen jälkeen voidaan alkaa puhua, että loppukausi olisi onnistunut. Totta kai minimitavoite on päästä kympin sakkiin, mutta isossa kuvassa katseen pitää olla siinä, ettei tuuletella sitä, että ollaan kymmenensiä ja neljä päivää myöhemmin saunaillassa. Se ei ole missään nimessä hyväksyttävä suoritus, hän linjaa.

TPS kohtaa tällä viikolla sopivasti kotona ja vieraissa juuri sen yläpuolella sarjataulukossa 10. sijalla olevan Ässät.

– Hauska yhteensattuma ja on ilmiselvää, että tärkeitä pisteitä saa molemmista peleistä. Vielä on kuitenkin 12 peliä jäljellä ja kausi jatkuu tämän viikon jälkeenkin. Keskitytään omaan tekemiseen ja lähdetään näitä pelejä voittamaan. Sitten hommat jatkuvat heti maanantaina. Käy tällä viikolla miten vain, niin vielä on 30 sarjapistettä jaossa molemmille joukkueille, Korpikoski sanoo.

* * *

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen