Huipputulokkaita jäällä – kuka on sinun ehdokkaasi Wasama-palkinnon saajaksi?

24.1.2020
Huipputulokkaita jäällä – kuka on sinun ehdokkaasi Wasama-palkinnon saajaksi?

Kauden huipputulokkaita: Matias Maccelli (vas.), Axel Rindell ja Justus Annunen.

Liiga-jäillä esiintyy tälläkin kaudella joukko nuoria pelaajia, jotka ovat rakentaneet Suomi-kiekon tulevaisuutta myös kansainvälisissä kaukaloissa. Liigan vuoden tulokas palkitaan kauden päätteeksi Jarmo Wasaman muistopalkinnolla. Kuka on vahvin ehdokas palkinnon voittajaksi juuri nyt?

Ilveksen Matias Maccelli johtaa tulokaspelaajien pistepörssiä. 19-vuotias laitahyökkääjä on napsinut pisteitä tasaiseen tahtiin ja saanut vastuuta myös tamperelaisten erikoistilanteissa. 11 maalillaan hän on tulokaspelaajien paras maalintekijä. Viime kaudella Maccelli kunnostautui USA:n pääjunioriliigaa USHL:ssä ja valittiin sarjan kakkostähdistöön.

Puolustajien pistekärkeä pitää Jukurien kaksikko Aleksandr JakovenkoAxel Rindell. Avauskauttaan ammattilaisena pelaava 21-vuotias Jakovenko ja 19-vuotias Rindell ovat olleet myös mikkeliläisseuran eniten pisteitä keränneet puolustajat. Rindell valittiin viime kaudella Nuorten SM-liigan tähdistökentälliseen. Molempien pelaajien vastuu Jukuri-puolustuksessa on kasvanut kauden edetessä.

Kärppien Justus Annunen teki debyyttinsä jo toissa kaudella Liigassa, mutta kuluva kausi on 19-vuotiaalle huippulupaukselle varsinainen tulokaskausi. Annunen on maalivahtitilastojen ykkönen ja kirjannut runkosarjassa jo kuusi nollapeliä. Seuraavalla nollapelillään Annunen nousee jakamaan Liiga-tulokkaiden nollapeliennätystä.

Kuka on vahvin ehdokas Liigan parhaaksi tulokkaaksi 2020?
Justus Annunen, Kärpät
25.2%
Aleksandr Jakovenko, Jukurit
1.5%
Matias Maccelli, Ilves
64.6%
Axel Rindell, Jukurit
1.9%
Joku muu?
6.8%
Äänestys on päättynyt.

---
Julkaisija: Antti Seppänen