Kim Strömberg takoo ennätystehoja keskushyökkääjänä – ”Olen aina halunnut pelata tällaisessa roolissa”

22.1.2020
Kim Strömberg takoo ennätystehoja keskushyökkääjänä – ”Olen aina halunnut pelata tällaisessa roolissa”

KooKoon Kim Strömberg pelaa uransa parasta Liiga-kautta. Siirto keskushyökkääjän paikalle on tuonut uutta virtaa pelaamiseen. Uusi rooli on tehokkaasti pelanneelle Strömbergille todella mieleinen.

KooKoolla on kulkenut varsin mallikkaasti jo pidemmän aikaa. Joukkue on seitsemän ottelun voitto- ja 12 ottelun pisteputkessa. Joukkueen paras maalintekijä Kim Strömberg kertoo tämän hetken kuulumiset lyhyesti ja ytimekkäästi.

– Pelit ovat menneet hyvin tähän mennessä ja muutenkin elämä rullaa ihan ok täällä.

Strömbergin oma kausikin on ollut varsin onnistunut. Koossa ovat jo omat yhden kauden maali- ja piste-ennätykset, mutta vaikka nämä ovat syntyneet jo tammikuussa, puhuu hyökkääjä niistä varsin maltillisesti. Syy siihen lienee juuri se, että on vasta tammikuu.

– Ne ovat aika kovat pisteet, mutta vielä pystyn parantamaan ja pumppaamaan vielä enemmän irti ja pelaamaan paremmin. Meidän joukkueemme on pelannut hyvin. Olen saanut pelata paljon, paljon ylivoimaa ja hyvien ketjukavereiden kanssa. Tämä on aika perinteinen vastaus, mutta näin tämä homma menee. Olen aina halunnut pelata tällaisessa roolissa. Nyt olen saanut hyvän mahdollisuuden ja olen käyttänyt sen hyväkseni, pisteet 17+17 kasannut Strömberg sanoo.

Hyvien ketjukavereiden vaikutus on toki kaksisuuntainen ja näkyy koko KooKoon ykkösketjussa. Myös Strömbergin kanssa pelaavat Juha-Pekka Haataja ja Anrei Hakulinen ovat Liigan pistepörssissä kolmenkymmenen parhaan joukossa, eli Strömberg on auttanut myös ketjukavereitaan olemaan parempia.

– Puolin ja toisin se menee. Meidän ketjussamme on aika selvä roolitus. Usein olen alin äijä ja kaivan kiekkoja kulmista. Hakulinen tuo kiekkoa jalkavana pelaajana, ja "Hade" on tehokas ja muutenkin fiksu pelaaja. Meille on todella tärkeää, että muutkin kentät ovat saaneet onnistumisia, Strömberg sanoo.

Mielenkiintoista KooKoon ykkösketjussa on sekin, että Strömberg on kolmikon paras maalintekijä, ja kauden 2012–13 maalikuningas Haatajan tehoista "vain" vajaa kolmasosa on maaleja.

– Yritän ajaa maalille ja sieltä ne ovat useimmiten tulleet. Sinne on myös kiekkoa laitettu. Ylivoimallakin on muutama tullut, Strömberg kuittaa.

Voidaanko sanoa, että nyt on menossa urasi paras Liiga-kausi?

– Voidaan sanoa, mutta vielä ei kautta ole pelattu loppuun. Mitä vain voi vielä tapahtua. Pelataan kausi loppuun asti ensin ja katsotaan sitten, miten on mennyt.

Strömberg pelaa nyt KooKoossa ensimmäistä kokonaista kauttaan saavuttuaan seuraan marraskuussa 2018. Elämä Kouvolassa on näyttänyt urheilullisesti parasta puoltaan ja vieläpä uudessa pelillisessä roolissa, sillä KooKoossa Strömbergistä tehtiin viime kaudella keskushyökkääjä.

– Valmentaja tuli sanomaan, että pelaat seuraavan pelin keskellä ja sitten alettiin pelaamaan. Sille tielle jäätiin. Minulla on ollut aina valmiudet pelata keskellä. Olen valmiina pelaamaan mitä tahansa roolia. Ei tuntunut vaikealta. Ehkä nuorempana mietti aloituksia sun muuta, että tämä on vähän erilaista, mutta nykyään ei niinkään. Otin sen haasteena. Vielä on parannettavaa. Yritän miettiä asioita, miten siinä kannattaa pelata, hän toteaa.

Pelipaikan vaihdos tuli Strömbergille eteen varsin kokeneena, yli 30-vuotiaana. Vaihdos on tuonut osaltaan pelaamiseen tiettyä raikkautta.

– Sentterinä pääsee osallistumaan peliin koko ajan. Pelin sisään pääsee aloituksista lähtien. Jo siinä pääsee kamppailemaan. Ei tarvitse myöskään pysähdellä hirveästi. Saa olla liikkeessä ja luistella koko ajan. Se sopii minulle, kun jaksan luistella, hän sanoo.

KooKoolla on edessä kahden kotiottelun loppuviikko, kun Ässät vierailee Lumon Areenalla torstaina, ja lauantaina sinne matkaa HPK. KooKoo on tiukasti kiinni suorassa neljännesfinaalipaikassa, eikä kotietukaan niissä ole runkosarjan päätteeksi mahdoton ajatus.

Puhutaan ilman muuta suuren yleisön silmissä kauden positiivisimmasta yllätyksestä.

– Kaikki lähtee jo kesästä. Olemme tehneet pitkään hyvin töitä ja treenanneet hyvin. Ketjukoostumukset ovat onnistuneet aika hyvin. Olemme pelanneet hyvin ja onnistuneet erikoistilanteissa. Tämä on monen asian summa. Maalivahditkin ovat onnistuneet hyvin, Strömberg kertoo.

– Eihän meiltä odotettu mitään, eikä varmaan odoteta vieläkään. Tiedämme kuitenkin, että emme ole saavuttaneet vielä mitään. Pelejä on vielä hyvin jäljellä. Meidän pitää vain jatkaa samalla tavalla.

Itseään joukkue ei kuitenkaan ole yllättänyt.

– Nimenomaan! Me tiedämme kyllä, mikä homma tässä on meneillään. Pystymme vielä parantamaan. Minulla on sellainen fiilis, että on vielä monta asiaa, joissa voimme parantaa. Voimme viilata erikoistilanteita vielä kuntoon ja puolustaa tietyllä tavalla vielä paremmin, Strömberg sanoo.

* * *

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen