Sport-pelaajille väliaikaiset pelikiellot

18.1.2020
Sport-pelaajille väliaikaiset pelikiellot

KalPa ja Sport kamppailivat Liiga-pisteistä perjantaina Kuopiossa. (Kuva: Atte Rissanen)

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Sportin Aaro Vidgrenin ja Turo Asplundin väliaikaisiin pelikieltoihin kurinpitokäsittelyn ajaksi perjantain KalPa–Sport-ottelussa tapahtuneista tilanteista.

Molemmat pelaajat ovat pelikiellossa ainakin lauantaina 18.1.2020 pelattavassa Jukurit–Sport-ottelussa.

* * *

Kurinpitomenettelyssä olevan pelaajan määrääminen väliaikaiseen pelikieltoon

Tilanne 1 / Aaro Vidgren
Ottelu: KalPa–Sport
Pelipäivä: 17.1.2020
Peliaika: 22:38

Selostus tilanteesta

KalPa–Sport-ottelun peliajassa 22:38 Sportin Aaro Vidgren luistelee kiekottoman KalPan Ryan Wilsonin luistelulinjalle ja aiheuttaa Wilsonin törmäämisen itseensä. Ottelun tuomaristo tuomitsi tilanteesta 2 minuutin rangaistuksen estämisestä.

Tilannehuone on katsonut kyseisen tilanteen ja päävideotuomari on asettanut taklauksen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta tulisi määrätä Vidgrenille ottelurangaistus.

Väliaikainen pelikielto

Liigan kurinpitodelegaatio on katsonut videotallenteet tilanteesta ja pitää tekoa ottelurangaistuksen arvioisena estämisenä. Koska Sport pelaa jo tänään lauantaina, määrätään Aaro Vidgren väliaikaiseen pelikieltoon Liigan kurinpitosääntöjen 35 §:n nojalla asian kurinpitokäsittelyn ajaksi.

* * *

Tilanne 2 / Turo Asplund
Ottelu: KalPa–Sport
Pelipäivä: 17.1.2020
Peliaika: 43:02

Selostus tilanteesta

KalPa–Sport-ottelun peliajassa 43:02 Sportin Turo Asplund luistee kiekottoman KalPan Miikka Pitkäsen luistelulinjalle ja aiheuttaa Pitkäsen törmäämisen itseensä. Ottelun tuomaristo tuomitsi tilanteesta 5 minuutin rangaistuksen ja pelirangaistuksen (5+PR) estämisestä.

Tilannehuone on katsonut kyseisen tilanteen ja päävideotuomari on asettanut taklauksen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta tulisi määrätä Asplundille ottelurangaistus.

Väliaikainen pelikielto

Liigan kurinpitodelegaatio on katsonut videotallenteet tilanteesta ja pitää tekoa ottelurangaistuksen arvioisena estämisenä. Koska Sport pelaa jo tänään lauantaina, määrätään Turo Asplund väliaikaiseen pelikieltoon Liigan kurinpitosääntöjen 35 §:n nojalla asian kurinpitokäsittelyn ajaksi.

Päiväys ja allekirjoitus

18. tammikuuta 2020

Liigan Kurinpitodelegaatio

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Antti Seppänen