Ilves vei kärkiottelun, KalPa murskasi Jukurit – Matti Järvinen iski neljä maalia

11.1.2020
Ilves vei kärkiottelun, KalPa murskasi Jukurit – Matti Järvinen iski neljä maalia

Lauantain myötä Matti Järvinen on iskenyt kuluvalla kaudella 12 maalia. (Kuva: Atte Rissanen)

Lauantain seitsemän ottelun Liiga-kierroksen voittajat olivat Lukko, KalPa, KooKoo, SaiPa, TPS, Ilves ja HPK. 41 maalia sisältäneen illan ykkösnimi pisteet 4+1 iskenyt KalPa-hyökkääjä Matti Järvinen. Illan kärkiottelussa Ilves otti jatkoaikavoiton Arttu Ruotsalaisen viime sekunnin maalilla.

Lukko–Ässät 3–2 (1–0, 1–2, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko kaatoi lauantaina Ässät toisen kerran tällä kaudella. Raumalaisten osumista vastasivat Mikko Petman, Kristian Pospisil (1+1) ja päätöserässä ajassa 45.23 voittomaalin tehnyt tshekkipuolustaja Lukas Klok (1+1). Ässät puristi toisen erän lopussa Lukon kahden maalin johdon kiinni kahden minuutin ja 15 sekunnin tehohetken ansiosta. Osumat olivat Aleksi Rekosen ja Peter Tiivolan käsialaa. Lukolle voitto oli viides peräkkäinen. Viimeisessä playoffs-paikassa kiinni oleva Ässät on puolestaan hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä. Kauden Satakunnan derbyjen voitot ovat nyt Ässille 3–2.

KalPa–Jukurit 8–1 (2–1, 4–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa murskasi Jukurit viikonlopun tuplapelin toisessa tylyin 8–1-lukemin. Illan ylivoimainen ykköstähti oli peräti neljä maalia ja yhden syöttöpisteen kerännyt Matti Järvinen. Järviselle vahvaa taustatukea antoi pisteet 1+3 merkkauttanut Janne Keränen. Kotijoukkueen muista osumista vastasivat Jesse Graham (1+1), Juuso Könönen ja Santeri Salmela. Osuma oli 19-vuotiaalle Salmelalle Liiga-uran ensimmäinen. Jukurien ainokainen oli avauserässä ylivoimalla osuneen Jesper Piitulaisen käsialaa. KalPa kaatoi Jukurit viikonlopun tuplakohtaamisessa kahdesti ja vei pisteet puhtaasti 6–0. Jukureille tappio oli jo yhdeksäs peräkkäinen.

Pelicans–KooKoo 1–3 (1–1, 0–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo oli perjantain tavoin Pelicansia vahvempi myös lauantaina Lahdessa. Tällä kertaa lukemat kirjattiin kouvolalaisille 1–3. Ottelu oli pitkään tasatilanteessa, kun vierasjoukkueelta onnistui Anrei Hakulinen (1+1) ja kotijoukkueelta Juhamatti Aaltonen. Illan voittomaali syntyi ajassa 49.03, kun KooKoon Peetro Seppälä onnistui ohittamaan Pelicansin maalia vartioineen Atte Tolvasen. KooKoon kolmannen iski päätöserässä Trevor Mingoia. Erikoistilanteet näyttelivät Lahdessa isoa osaa, nimittäin illan neljästä maalista kolme syntyi ylivoimalla. Hakulisen ohella kahteen pisteeseen ylsi kaksi maalia alustanut Juha-Pekka Haataja. Neljänneksi noussut KooKoo kaatoi Pelicansin viikonloppuna kahdesti pistein 6–0. KooKoolle voitto oli viides peräkkäinen.

SaiPa–JYP 3–2 (1–0, 1–2, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Viimeisistä playoffs-paikoista taisteleva SaiPa katkaisi lauantaina JYPin kustannuksella viiden ottelun tappioputkensa. Viidenneksi tippuneelle JYPille tappio oli puolestaan viikonlopun toinen ja kolmas viimeiseen neljään otteluun. SaiPa karkasi ottelussa kahden maalin karkumatkalle Jimi Jalosen ja Elmeri Kaksosen maaleilla. JYP kiri toisen erän lopussa tasoihin kahden minuutin ja 14 sekunnin tehohetken ansiosta. Vieraiden maalintekijät olivat Liigan pistepörssiä johtava Julius Nättinen ja ylivoimalla osunut Jani Tuppurainen. SaiPan Robin Salo iski ottelun voittomaalin päätöserässä ajassa 48.31. Osuma oli puolustajalle kauden kuudes. Voitolla SaiPa nousi pisteen päähän viimeisestä playoffs-paikasta.

Tappara–TPS 3–4 (0–2, 3–2, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Otteitaan parantava TPS yllätti lauantaina Hakametsässä sarjakakkosena majailevan Tapparan ja vei mukanaan täyden pistepotin. TPS sai otteluun salama-alun, kun joukkue iski osumat ajassa 03.04 ja 03.44. Maalit olivat Hannu Kurun (1+1) ja Markus Nurmen (1+1) käsialaa. Toinen erä ehti vanheta ainoastaan 26 sekuntia, kun Ilari Filppula (1+1) vei TPS:n jo 0–3-johtoon. Ottelun puolivälin jälkeen koitti Tapparan kahden minuutin ja neljän sekunnin tehohetki, jonka aikana kiekko kaivettiin TPS-maalista peräti kolme kertaa. Kotijoukkueelta osuivat Valtteri Kemiläinen, Charles Bertrand ja ottelun tasoittanut Sami Moilanen. Päätöserään lopussa nähtiin kuitenkin vielä ottelun voittomaali, kun Lauri Korpikoski polki läpiajoon ja iski taululle lukemat 3–4. Voiton myötä TPS jätti jumbosijan taakseen ja nousi kaksi sijaa kolmanneksitoista. Turkulaiset keräsivät viikolta seitsemän pistettä. Tapparan kuuden ottelun pisteputki katkesi lauantaihin.

Kärpät–Ilves 1–2 JA (1–1, 0–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves kaatoi Kärpät jatkoajalla Liigan kärkiottelussa lauantaina Oulussa. Ottelu sai dramaattisen lopun, kun Ilveksen Arttu Ruotsalainen iski jatkoajalla voittomaalin ainoastaan sekunti ennen päätössummeria, ajassa 64.59. Videotarkistuksen jälkeen hyväksytty osuma oli hyökkääjälle kauden yhdestoista. Varsinaisella peliajalla molemmat onnistuivat kertaalleen. Ensin Kärpät meni johtoon Jesse Puljujärven ylivoimaosumalla ja Ilves kuittasi 36 sekuntia ennen avauserän päätös Jasse Ikosen osumalla. Voiton myötä Ilves nousi pisteen päähän toisena olevasta Tapparasta, tupsukorvat on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi. Illan myötä Ilveksen vieraspisteputki venyi peräti 14 otteluun, tämä on myös Liigan uusi ennätys! Ilveksen vierasvoittoputki on puolestaan yhdeksän ottelun mittainen, mikä on seuran uusi ennätys. Voitolla Ilves katkaisi myös keskinäisissä kohtaamisissa Kärppien pitkän voittokulun, oululaiset olivat nimittäin voittaneet peräti 16 edellistä kohtaamista. Tappion myötä Kärppien neljän ottelun voittoputki katkesi.

Sport–HPK 2–6 (1–0, 0–2, 1–4)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Vahvassa vireessä oleva HPK kaatoi lauantaina Vaasassa Sportin tylyin 2–6-lukemin. Voitolla hämeenlinnalaiset nousivat kuudenneksi. Voitto oli HPK:lle kuudes viimeiseen seitsemään otteluun. Ottelu pysyi tasaisena kaksi ensimmäistä erää. Päätöserän neljän maalin myötä HPK karkasi vaasalaisilta. Illan pisteykkönen oli HPK-kapteeni Niklas Friman, joka alusti kolme Kerhon maalia. HPK:n kuudesta maalista kolme merkittiin puolustajalle, kun Miro Karjalainen, Elmeri Eronen ja Santeri Lukka osuivat. Hyökkääjistä maalasivat viime kauden seuraansa vastaan osunut Tommi Tikka, kauden 12. maalinsa tehnyt Markus Nenonen ja tyhjiin osunut Janne Tavi. Kuudennen tappion viimeiseen seitsemään otteluun kokeneen Sportin maalit olivat Roope Talajan ja Chris DeSousan käsialaa. Talajalle maali oli kauden yhdestoista ja DeSousalle neljästoista. Tappion myötä Sport tippui jumbopaikalle.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen