Ville Meskanen odottaa paljon Ilveksen keväältä – ”Olisi hölmöä sanoa, että emme pelaisi mitaleista”

9.1.2020
Ville Meskanen odottaa paljon Ilveksen keväältä – ”Olisi hölmöä sanoa, että emme pelaisi mitaleista”

Ilves sai riveihinsä joulukuussa todellisen kultakimpaleen, kun Ville Meskanen palasi seuraan. Meskanen nauttii täysin rinnoin joukkueen nykymenosta ja kannattajien kovista odotuksista. Hän uskoo Ilveksen olevan vielä yksi Liiga-kauden mestarikandidaateista.

Ville Meskanen on elänyt taas viime viikot Liiga-kiekkoilijan elämää. Miehen paluu kasvattajaseuransa Ilveksen paitaan tapahtui vajaa kuukausi sitten, ja päätös tulla Pohjois-Amerikasta takaisin Tampereelle on osoittautumassa oikeaksi.

– Päivä päivältä tuntuu myös helpommalta. Sopeutuminen on hyvässä vauhdissa. En sano, että kaikki asiat ovat ihan vielä iskostuneet. Tuli siellä oltua kuitenkin jonkin aikaa, eli sopeutumista on. Ilveksen porukka auttaa kyllä siinä mielessä tosi paljon, Meskanen sanoo.

Meskanen jäi AHL-seura Hartford Wolf Packissa vähälle vastuulle, mutta ei ole antanut sen haitata kauden uutta alkua. Meskanen teki maalin heti ensimmäisessä ottelussaan ennen joulua, ja tehopisteitä tuoneita otteluita on muutenkin enemmän kuin henkilökohtaisia nollille jääntejä.

– Kun tulin takaisin, en tiennyt, mitä voisin odottaa. Olen luonnollisesti aika tyytyväinen siihen, että pisteitä ja voittoja on tullut. Nälkää on vielä reilusti. Pystyn antamaan itselleni arvosanan hyvä/kohtalainen, mutta vielä on parannettavaa aika reilustikin. Pelituntumakin oli mitä oli. En usko, että tulee hirveästi valehdeltua, jos sanon, että pelasin siellä 5-10 minuuttia per peli. Nyt siihen on tullut 5-10 minuuttia per peli lisää. Sitäkin on haettu, että saadaan aerobistakin puolta kuntoon. Pelitapa on erilainen ja kaukalo on isompi, joten on tässä ollut opettelemistakin, mutta peli peliltä kaikki tuntuu paremmalta ja luonnollisemmalta.

Voidaanko sanoa, että paluu Ilvekseen toi taas peli-ilon mukanaan?

– Kyllä! Kun olen katsonut kuvia, niin aika useasti niissä on hymy huulilla. On taas mukavaa ja pystyn nauttimaan ihan eri tavalla verrattuna siihen, mitä pelaaminen oli alkukaudesta.

Meskanen sovitettiin Arttu Ruotsalaisen palattua pelikuntoon joukkueen ykkösketjuun, joka oli muodossa Eemeli Suomi-Ruotsalainen-Meskanen heti tehokas. Suomi ja Meskanen ovat ikätovereita ja tuttuja toisilleen jo monen vuoden takaa Ilveksen junioreista. Ruotsalaisenkin kanssa Meskanen ehti pelata samassa Ilves-joukkueessa ennen uudelle mantereelle lähtöään.

– Kyllähän se (yhdessä pelaaminen) tuntui erittäin hyvältä, että tuon tason pelimiehet ovat vierellä. Se, mitä sanoin sopeutumisesta, niin kyllähän se auttaa todella paljon, jos on tuttuja ja erittäin laadukkaita pelimiehiä rinnalla. Se tekee siitä helpompaa, Meskanen sanoo.

Tämän hetken Ilves-kokonaisuus ja pitkäjänteisyys näkyy myös siinä, että Meskasta ja Suomea jo C- ja A-junioreissa valmentanut Jouko Myrrä on edustusjoukkueen päävalmentaja. Meskanen sanoo tunnistaneensa "myrrämäisyyksiä" joukkueen toiminnassa heti palattuaan.

– Ne ovat selvästi nähtävissä. Se, miten treeneissä mennään, on vanhaa tuttua. Se, mitä vaatimustaso on treeneissä ja oheistreeneissäkin, on kovalla tasolla.

Nyky-Ilveksen nuorekkuus ja raikkaus on myös pistänyt positiivisella tavalla Meskasen silmään. Hänen näkemäänsä joukkueeseen ovat vielä palaamassa alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen pelaajat.

– En ole vielä nähnytkään nuoria mestareitamme, ja tuolta pelimme tulee varmasti näyttämään vielä korostetummin. Kyllähän me olemme nuorekas ja taitava, hyvin liikkuva jengi, hän sanoo.

Ilvekseen kohdistuvat menestysodotukset Tampereen keltavihreän väen joukossa varmasti ainakaan laske, kun kevät etenee. Meskanen nauttii siitä, samoin kuin siitä, että häneltäkin vaaditaan paljon.

– Tuo on aika hieno tilanne! Pystyn parhaimpaani silloin, kun on paineita ja ihmiset välittävät. Mielestäni se on välittämistä, kun paineita tulee. Kun seura kiinnostaa ja faneja kiinnostaa, miten minulla menee, on se vain hieno juttu, hän innostuu.

Myös Ilveksen joukkueessa tiedetään tarkalleen, millainen potentiaali heidän pukukopissaan muhii.

– Olisi hölmöä sanoa, että emme pelaisi mitaleista! Se tulee, mitä on tullakseen, mutta uskon, että tämä jengi voi mennä pitkälle ja päätyyn saakka.

Eli mestareiksi?

– Kyllä.

Iloisella äänensävyllä juttelevan hyökkääjän puheenparsi muuttuu innokkaammaksi sitä mukaa, mitä enemmän Ilveksen mahdollisesta menestymisestä puhutaan.

– Se olisi järkyttävän suuri juttu! Muistan ajat ja olen itsekin elänyt niitä aikoja pelaajana, kun ei ole tullut tulosta. Tämä on hieno tilanne, jossa Ilves on. Homma toimii kentällä ja kauluspaitamiehillä on hommat kunnossa. Organisaatio voi tällä hetkellä todella hyvin. Jos ja kun menestymme, se olisi kyllä hienoa, hän sanoo.

– Tappara on tuossa juhlinut, niin voisi olla jo Ilveksenkin aika. Heidän menestymisensä ei ole ollut itseltä pois, ja olen ollut iloinen heidän puolestaan. Minulla ei ole koskaan ollut mitään vihaa Tapparaa kohtaan. Tiedän, että monilla täällä on, mutta minä pystyn olemaan onnellinen kavereidenkin puolesta.

Kaikesta päätellen Meskanen on valmis tekemään Ilveksen kannattajista onnellisia.

* * *

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen