Liigan joulukuun parhaat maalintekijät vakuuttivat ylivoimapelissä – ennätyksetkin tavoitettavissa

2.1.2020
Liigan joulukuun parhaat maalintekijät vakuuttivat ylivoimapelissä – ennätyksetkin tavoitettavissa

Lauri Pajuniemi (vas.) ja Jere Karjalainen olivat joulukuussa Liigan maalintekijäaatelia. (Kuva: Pekka Rautiainen / Teemu Parta)

Joulukuun parhaina maalintekijöinä kunnostautuivat Tapparan Jere Karjalainen ja TPS:n Lauri Pajuniemi. Kumpikin teki seitsemässä ottelussaan seitsemän täysosumaa.

27-vuotias laitahyökkääjä Jere Karjalainen on rikkomassa yhden kauden maali- ja piste-ennätyksiään kuluvalla kaudella. 33 ottelun jälkeen koossa on 15 maalia ja 30 pistettä. Joulukuun maaleistaan Karjalainen teki peräti kuusi ylivoimapelissä. Hän kasvatti ylivoimamaaliensa määrän jo 12:een, joka on tämän kauden kärkilukema Liigassa. Tapparan seurakohtainen ennätys on enää kahden maalin päässä. Martti Jarkko teki kaudella 1976-77 runkosarjassa 14 ylivoimamaalia.

20-vuotias laitahyökkääjä Lauri Pajuniemi on lunastanut tällä kaudella juniorivuosina ladattuja odotuksia ja ollut erinomaisessa maalivireessä. Pajuniemi on tehnyt 29 ottelussaan 19 maalia, joista peräti 10 ylivoimapelissä. Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen Pajuniemi on osunut 13 ottelussa 13 kertaa, joista kuudesti ylivoimalla. TPS:n yhden kauden ylivoimamaalien ennätys, 13 yv-osumaa, on Arto Javanaisen (1987-88) ja Layne Ulmerin (2006-07) nimissä.

Joulukuun parhaat maalintekijät

Jere Karjalainen, Tappara, 7 ottelua, 7 maalia
Lauri Pajuniemi, TPS, 7 ottelua, 7 maalia
Tomas Zaborsky, SaiPa, 8 ottelua, 6 maalia
Julius Junttila, Kärpät, 9 ottelua, 6 maalia
Juha-Pekka Hytönen, JYP, 9 ottelua, 6 maalia


---
Julkaisija: Antti Seppänen