KalPan Kai Kantola rouhii osumia tutusta paikasta – ”Se on toimisto minulle”

2.1.2020
KalPan Kai Kantola rouhii osumia tutusta paikasta – ”Se on toimisto minulle”

Kai Kantola pelaa jälleen tehokasta kautta. Raamikas voimahyökkääjä sai tapaninpäivänä täyteen urallaan 100 Liiga-maalia, ja tuo saldo on senkin jälkeen jo kaunistunut.

KalPan hyökkääjä Kai Kantola on ollut viime viikkoina vastustajille vaarallinen pelaaja. Hän on tykittänyt marraskuun maaottelutauon jälkeen KalPalle 14 ottelussa kaiken kaikkiaan 12 maalia. Kun vuosi 2020 alkaa, kirjataan Kantolan tämän kauden kokonaismaalimäärä 15 osuman suuruiseksi. Se oikeuttaa Liigan maalipörssissä jaettuun neljänteen sijaan.

– Olen pelannut aiempaa paremmin ja saanut paremmin irti omasta pelaamisestani. Ketjukaverini ovat tehneet myös hirveästi duunia sen eteen, että olen itse saanut paikkoja. Nyt asiat ovat kohdallaan ja kulkee hyvin, kertaa Kantola hyviä viime viikkojaan.

Ykkösketjun rooli ja iso vastuu muun muassa ylivoimalla ovat olleet Kantolan mieleen.

– Totta kai tuntuu hyvältä, ja joukkueen pelikin on näyttänyt paljon valoisammalta kuin kaksi kuukautta sitten. Se on kaiken aa ja oo tässä vaiheessa.

Maalien tekeminen ei toki ole Kantolalle vierasta. Uran varrelta löytyy 19 maalin kausi 2013-14 Ilveksen paidassa ja nyt koossa olevat 15 maalia hän teki myös kaudella 2016-17 pelatessaan HIFK:ssa ja KooKoossa. Miehen tapaninpäivänä Jukureiden verkkoon tekemistä osumista jälkimmäinen oli hänen sadas Liiga-maalinsa. Vuoden viimeisessä ottelussa saldo koheni vielä yhdellä.

Ketään ei yllätä se, että Kantola on tehnyt suuren osan osumistaan vastustajan maalin edestä.

– Yleensä siitä tehdään maaleja isolla prosentilla. Se on tuttu paikka, toimisto minulle, Kiva, että olen saanut tehtyä maaleja siitä, raamikas hyökkääjä tuumaa.

Kantolalla on menossa kolmas kausi KalPassa, ja hän on tehnyt tämän kauden 33 ottelussa enemmän maaleja kuin kahdella edellisellä Savossa vietetyllä kaudella yhteensä. Viime kausi toki jäi kesken jo ennen vuodenvaihdetta loukkaantumisen takia.

– Jalka oli vuosi sitten murtuneena paketissa, hän hymähtää.

Yhteinen sävel jo aiemmin kehuttujen ketjukavereiden Juuso Könösen ja joukkueen kultakypärää kantavan Balázs Sebokin kanssa on löytynyt hyvin ja kolmikko on pelannut jo useita viikkoja ketjuna.

– Tietysti sekin auttaa. Mitä enemmän pelaa samojen jätkien kanssa, sitä helpompi on lukea ajatuksia ja pystyy ennustamaan tilanteita. Kemiakin kasvaa koko ajan.

KalPan tulostahti on ollut Kantolan henkilökohtaisen vireen tapaan nousujohteinen. Kahdella viime kierroksella tulleita tappioita edelsi 12 ottelun jakso, jonka aikana KalPa jäi vain kolmesti pisteittä voittaen peleistä varsinaisella peliajalla seitsemän ja voittolaukauskisan jälkeen yhden.

– Kokonaisuudessaan joukkueen peli näyttää hyvältä. Pelaamme joukkueen eteen joka ilta. Kaikki näyttävät siltä, että haluavat voittaa ja tehdä kaikkensa sen eteen, että voitamme. Se on oikea asenne, Kantola kehuu.

KalPa oli myös aktiivinen tappioihin päättyneissä otteluissa SaiPaa ja Kärppiä vastaan aktiivinen, eikä pistepussin täyttyminen niissäkin olisi ollut vääryys. Joukkue taistelee käytännössä runkosarjan jälkimmäisen puolikkaan paikasta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tiukimmin Ässien ja SaiPan kanssa.

– Koko ajan siitä paikasta taistellaan. Mitä vähemmän pelejä on jäljellä ja pisteitä jaossa, niin koko ajan paine pisteiden saamiseksi alkaa kasvaa. Kovia matseja on edessä joka tapauksessa. Emme ota tässä vaiheessa vielä hirveitä paineita, mutta koko ajan kaikilla on halu saada pisteitä.

Mitä sellaista KalPan reserveissä vielä on, mitä ei ole vielä nähty?

– Jos pystyisimme vielä parantamaan kiekollista peliä, ja että pysyisimme enemmän kiekossa. Se on nähty monta kertaa tällä kaudella, että kun meidän kiekollinen pelimme on vahvaa, se tuottaa tulosta meille. Jos kehitämme sitä hyökkäysalueella, niin se tekee meille hyvää.

Mitä toivot vuodelta 2020?

– Toivon, että joukkue menestyy! Se tarkoittaa, että me pääsemme kuuden joukkoon ja taistelemme mestaruudesta!

* * *

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen