Vierasjoukkueet vahvoilla keskiviikkona – TPS:n Lauri Pajuniemelle hattutemppu

18.12.2019
Vierasjoukkueet vahvoilla keskiviikkona – TPS:n Lauri Pajuniemelle hattutemppu

Lauri Pajuniemi on noussut TPS:n parhaaksi pistemieheksi. (Kuva: Teemu Saarinen)

Keskiviikon Liiga-kierroksella vierasjoukkueet olivat vahvoilla. Vierasvoittoihin ylsivät Lukko, TPS, ja KooKoo. Ainoa kotivoittaja oli jatkoajalla juhlinut HPK. Illan ykkösnimeksi nousi TPS:n Lauri Pajuniemi, joka iski hattutempun Mikkelissä.

HIFK–Lukko 2–5 (1–0, 1–2, 0–3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Neljän ottelun pisteputkessa oleva Lukko otti keskiviikkona toisen peräkkäisen voittonsa, kun HIFK kaatui Nordiksella vahvan päätöserän ansiosta. Raumalaisten ykkösnimet olivat peräti neljän pisteen iltaa viettänyt Kristian Pospisil (1+3), voittomaalin tehnyt Jonne Tammela (2+1) ja nopeudellaan jälleen ihastuttanut Justin Danforth (1+2). Lukko iski viidestä maalistaan kolme päätöserässä. Helsinkiläisten osumat olivat Jesse Saarisen (1+1) ja Juha Jääskän käsialaa (1+1). HIFK:lle tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun.

HPK–Sport 3–2 JA (1–0, 1–1, 0–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK ei antanut Sportin yllättää Hämeenlinnassa. Tiukille tosin meni, kun Kerho otti voiton jatkoajan jälkeen lukemin 3–2. Ottelun jatkoaikansankariksi nousi Leijonista Liigaan palannut Valtteri Puustinen (1+1). Osuma oli hyökkääjlle kauden kahdestoista. Varsinaisella peliajalla HPK karkasi kahden maalin karkumatkalle Markus Nenosen ja Niclas Luceniuksen osumilla. Maalin myötä Lucenius sai Liigassa täyteen 200 pistettä. Sport ei kuitenkaan luovuttanut ja kiri tasoihin ylivoimalla osuneen Jesse Paukun ja Liiga-uransa avausmaaliin tehneen Santeri Haaralan maaleilla. HPK:lle voitto oli kolmas viimeiseen neljään otteluun. Piristynyt Sport on puolestaan päässyt pisteille viidestä viime ottelustaan neljässä.

Jukurit–TPS 4–5 (0–1, 1–2, 3–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Mikkelin keskiviikkoillan ykkösnimi oli hattutempun tehnyt TPS:n Lauri Pajuniemi. Hyökkääjän kokonaispisteet illalta olivat huimat 3+1. TPS onnistui nappaamaan täyden pistepotin viiden ottelun tauon jälkeen. Turkulaisten kaksi muuta maalia merkittiin illan avausmaalin tehneen Markus Nurmen ja Anton Holmin sarakkeeseen. TPS:n nuori hyökkääjä Juuso Pärssinen (0+2) merkkautti ottelussa kauden avauspisteensä. Jukurit ei johtanut ottelua kertaakaan, mutta ei päästänyt vastustajaa karkaamaankaan. Erityisesti ottelun loppu oli Jukureilta vahva, mutta se ei kantanut kuitenkaan pisteille. Jukurien tehokkain oli jälleen Vadim Pereskokov pisteillä 1+1.

Ässät–KooKoo 3–4 (2–0, 0–3, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Porissa Ässät aloitti vahvasti ja johti ottelua jo 2–0, kun pelikello näytti lukemia 03.25. Kotijoukkueen salamamaaleista vastasivat Mikko Salmio ja Nuorten Leijonien MM-leiriltä kotiin palannut Otto Kivenmäki. Osumien välille jäi aikaa ainoastaan 18 sekuntia. Pelin kulku kääntyi kuitenkin toisessa erässä täysin ja KooKoo vei sen nimiinsä 0–3. Kouvolalaisten osumat olivat ulkomaalaisten Matthew Caiton (1+1), Libor Sulakin (1+1) ja Kyle Platzerin käsialaa. Päätöserässä KooKoon neljännestä ja lopulta ottelun voittomaaliksi jääneestä osumasta vastasi Oskari Manninen. Päätöserässä Ässät nousi vielä Olli Vainion osumalla maalin päähän, mutta lähemmäksi kiri ei kantanut. KooKoolle voitto oli kolmas viimeiseen neljään otteluun. Ässät on puolestaan hävinnyt neljästä viime ottelustaan kolme.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen